Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η συνέχιση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" αλλάζει από 1/4/2013. Η διαδοχή του από το πρόγραμμα “Κατ' οίκον φροντίδα Ηλικιωμένων” βάσει της ΥΑ Φ.80000/8786/1078/ΦΕΚ 1240/Β/11.4.2012 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, αφήνει εκτός παροχών βοήθειας, ένα μεγάλο ποσοστό ωφελουμένων από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, λόγω των αυστηρών κριτηρίων επιλογής που θέτει, ενώ ρίχνει Δημοτικές Δομές κι εργαζόμενους στην αφάνεια. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, έθεσε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα, 25η Φεβρουαρίου 2013. 

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στην επιτυχία με την οποία η δομή “Βοήθεια στο Σπίτι” λειτουργεί εδώ και χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες

που έχουν ανάγκη βοήθειας κατ' οίκον κι εξυπηρέτησής τους στο βαθμό του δυνατού, με βάση τον περιορισμένο προϋπολογισμό του προγράμματος και την έλλειψη προσωπικού. Με τα νέα αυστηρότερα κριτήρια με τα οποία και θα γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων για το πρόγραμμα “Βοήθεια κατ' οίκον”, μεγάλος αριθμός των ήδη ωφελουμένων από το “Βοήθεια στο Σπίτι” θα μείνει εκτός προγράμματος, ενώ δεν υπάρχει καμμιά μέριμνα για τους ήδη εργαζόμενους υπάλληλους στις κοινωνικές δομές, καθώς χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να συνεχίσουν να εργάζονται σε τυχόν Δήμους – παρόχους. Ταυτόχρονα, Δημοτικές δομές κι εργαζόμενοι γίνονται θύματα στον βωμό του ιδιωτικού συμφέροντος, καθώς πρόθεση του Υπουργείου είναι η επιβολή των συνεταιριστικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κατ' οίκον.

Κατόπιν, ενημέρωσε το σώμα για το σχέδιο ψηφίσματος συμπαράστασης που απέστειλε η Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι” και πρότεινε την ψήφισή του από το σώμα.

Το δημοτικό συμβούλιο, αποδεχόμενο την πρόταση του δημάρχου, με την 81/2013 πράξη του, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση Υπομνήματος - Ψηφίσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: