Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, είναι σήμερα η 6η μέρα που τα Σχολεία της περιοχής μας παραμένουν κλειστά, λόγω των σπανιότατων για τη χώρα μας καιρικών συνθηκών που επικρατούν. 
Πολύ σωστά, ο Δήμος Αλεξάνδρειας αποφάσισε να κλείσει τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αποφυγή ατυχημάτων που θα μπορούσαν να συμβούν, είτε κατά τη μετακίνησή σας από και προς το Σχολείο είτε εντός του σχολικού χώρου. Ιδιαίτερα, στο 2ο...
Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου τόσο οι τουαλέτες όσο και το γυμναστήριο και το κυλικείο βρίσκονται μακριά από το σχολικό κτίριο.
Ωστόσο, όλες αυτές τις ημέρες, μας έχετε λείψει και σας επιθυμήσαμε! Μας έλειψε η επικοινωνία μαζί σας, οι φωνές, τα γέλια και η ζωντάνια που δίνετε με τη φυσική παρουσία σας στο Σχολείο!
Γνωρίζοντας ότι και σε εσάς λείπει το Σχολείο, σας λείπει η εκπαιδευτική διαδικασία και μάλλον βαριόσαστε μη έχοντας τι να κάνετε, θα σας πούμε το εξής:
Κάθε μια δυσκολία που παρουσιάζεται στη ζωή μας, είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία!....αρκεί να γνωρίζουμε πώς θα την αξιοποιήσουμε.
Στην προκείμενη περίπτωση, η ευκαιρία που σας δίνεται τώρα, είναι η αυτενέργεια.
Τι σημαίνει αυτό;
Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σας, να μελετήσετε μόνοι σας!
Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε και έχουμε μοιράσει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ένα DVD, το οποίο περιλαμβάνει όλη την ύλη των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Ξεκινώντας είτε από τα μαθήματα που σας αρέσουν περισσότερο είτε από αυτά που σας δυσκολεύουν περισσότερο, μπορείτε να κάνετε μια ανακεφαλαίωση όσων έχετε διδαχθεί στο δεύτερο τρίμηνο.
Αυτό βέβαια είναι μια συμβουλή, μια παραίνεση, μια προτροπή. Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό. Είναι για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, που θέλουν να δοκιμαστούν, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία!
Σας ευχόμαστε καλό Σαββατοκύριακο και καλή αντάμωση.


Η Διευθύντρια 
Άννα Λαμπίρη 

Ο Υποδιευθυντής 
Νίκος Κατσιανίδης 

Η Υποδιευθύντρια 
Κική Θεοδωρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: