Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ιτούδης: «Ευλογία ο Διαμαντίδης»

Στην κλάση του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη νίκη επί της Ουνικάχα στη Μάλαγα.

«Είναι ευλογία και χαρά να συνεργαζόμαστε με τον Διαμαντίδη, όπως και με όλα τα παιδιά στην ομάδα. Ο Δημήτρης πέρασε μία περίοδο στο ματς όπου είχε κάποια μαζεμένα λάθη και ο κόουτς προσπάθησε να τον ξεκουράσει. Δεν είναι εύκολο να οργανώνει, να εκτελεί και να παίζει καλή άμυνα. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να βγαίνουν και άλλοι παίκτες μπροστά», τόνισε ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: «Μετά από δύο ματς που τα ελέγχαμε και τα χάσαμε στο τέλος, κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και σήμερα. Η συγκέντρωση των παικτών ήταν τέτοια που μας επέτρεψε να νικήσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ξέραμε πως το ματς είναι κρίσιμο για τη δεύτερη θέση, όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στην κανονική περίοδο και πολλά μπορούν να συμβούν».

Όσο για την τελευταία επίθεση, είπε: «Είχαμε σχεδιάσει την επίθεση για να βγει ένα καλό σουτ. Ο Διαμαντίδης έχει την ικανότητα να σουτάρει, αλλά και ο Καλάθης διάβασε καλά την άμυνα και του έβγαλε την πάσα στην αδύνατη πλευρά».

Αναφορικά με τις αδυναμίες που εντόπισε, είπε: «Μας προβληματίζει το γεγονός ότι είχαμε -14 στο ranking, χάσαμε διαφορά 17 πόντων και χάσαμε 14 αμυντικά ριμπάουντ. Θα πρέπει να καθίσουμε κάτω και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Μαθαίνουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα. Θεωρώ πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κι έχουμε να δουλέψουμε πολύ σε κάποια σημεία του αγώνα. Το γεγονός ότι κερδίσαμε μάς επιτρέπει να δουλέψουμε χωρίς την ψυχολογική πίεση που φέρνει μια ήττα».

http://www.sport-fm.gr/article/517218

Δεν υπάρχουν σχόλια: