Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ανέκδοτο: Οι άξιοι ξεκινούν από χαμηλά

Ανέκδοτο: Οι άξιοι ξεκινούν από χαμηλά

Με τι προσόντα ζητάς το μέσον;
Ενας νέος τελειώνει το Λύκειο, αλλά δεν δείχνει καμία διάθεση να πάει Πανεπιστήμιο.
Ο πατέρας του, όμως, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι το γεγονός και προσπαθεί να τον συνετίσει απειλώντας τον: «Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό θα δουλέψεις, κατάλαβες;»
Ο γιος απτόητος και έτσι ο πατέρας κινεί τα νήματα για να του βρει δουλειά. «Θυμάσαι τον γιο μου;» λέει σε κάποιον από τους υπουργούς της κυβέρνησης, «τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Μήπως να τον βάλουμε κάπου να αρχίσει να δουλεύει, μπας και δει το πανεπιστήμιο με άλλο μάτι; Να δουλέψει σκληρά, όμως, όχι να τα ξύνει. κατάλαβες;»
Μερικές μέρες αργότερα, τον πλησιάζει περιχαρής ο υπουργός και του λέει: «Βρήκαμε. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ τον μήνα, τέλεια έτσι;»
«Τι λες, ρε; τι υπερβολές είναι αυτές; Πρέπει να τον αρχίσουμε από πιο χαμηλά, εξάλλου με τέτοια τρελά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος», απαντάει ο πατέρας.
Επειτα από μερικές ημέρες μια νέα θέση εμφανίζεται στο προσκήνιο:
- Φίλε, του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος του Υπουργού και 10.000 ευρώ τον μήνα.
- Οοοοοχι, ρε παιδάκι μου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
- Μήπως τότε να τον βάλουμε διευθυντή του Τμήματος Προμηθειών στο υπουργείο, ο μισθός δεν ξεπερνάει τα έξι χιλιάρικα.
- Δεν με καταλαβαίνεις... κάτι με 700 - 800 ευρώ τον μήνα θέλω.
- Αυτό είναι αδύνατον!
- Γιατί;
- Διότι αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και απαιτούν βιογραφικό κάποιου επιπέδου, άριστη γνώση ξένων γλωσσών, πανεπιστημιακό δίπλωμα, master στο εξωτερικό, προϋπηρεσία... Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά!
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: