Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μουσική πανδαισία στα Τρίκαλα Ημαθίας από την εκπληκτική Ορχήστρα Νέων Δίου

Μια ανεπανάληπτη βραδιά έζησαν και ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι απόλαυσαν οι 550 και πλέον συμπολίτες μας, που κατέκλυσαν το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2013 τον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Φαντασμαγορική η λαμπαδηδρομία από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, μαγευτική η συναυλία Αγάπης με την Ορχήστρα Νέων Δίου που ακολούθησε.
Ο μαέστρος Νίκος Πατρής, τα παιδιά της εκπληκτικής ορχήστρας και οι ερμηνευτές Όλγα Ζορμπά, Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου και Μαρίκα Φωτοπούλου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια, δημιουργώντας μια μουσική πανδαισία, ερμηνεύοντας υπέροχα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, οι αισθήσεις ζωντάνεψαν μέσα από ένα μοναδικό μουσικό θέαμα υψηλών αξιώσεων, στο οποίο βοηθούσε ο καλός καιρός, ο υπέροχος αύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου και η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013.  
---------------------------------------------------------------------------
Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε η χθεσινή μαγική βραδιά.

''Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε''.
''Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται''.
''Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως κάποιον δικό μας''.
''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....''
Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν χθες βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, με την υποστήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Στις 9.00 μ.μ. τριάντα τρία (33) παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, άναψε μετά από μια σύντομη τελετή η δάδα και μεταφέροντας την φλόγα της ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ'' συμβολικά στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, (ακολουθούμενα και από άλλα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και πολλούς γονείς), έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ενότητας και της ανθρωπιάς.

Στις 10.00 μ.μ. υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία: «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» τα παιδιά μπήκαν καταχειροκροτούμενα στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκε και σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου. 
Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σαλτουρίδης παρέλαβε από την τελευταία λαμπαδηδρόμο τη δάδα, άναψε το βωμό, απηύθυνε χαιρετισμό, λίγα λόγια για τον Σύλλογο, λίγα λόγια για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ο λόγος δόθηκε πάλι στα παιδιά, τα οποία ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό με τα, σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία, συνθήματα που είπαν (το κάθε ένα ξεχωριστά). Στο τέλος, σχηματίζοντας κύκλο πιασμένα χέρι-χέρι, φώναξαν όλα μαζί ''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....'' και αποχώρησαν μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια, λίγα λόγια για την Ορχήστρα Νέων Δίου από την παρουσιάστρια της βραδιάς Γιάννα Σαλτουρίδου, σύντομος χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κα. Μαρία Γκριμούλα, καθώς και από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α., συγχωριανό μας Τάκη Παπαδόπουλο.


Μετά απ' όλα αυτά, όλοι αφέθηκαν στους ρυθμούς της εκπληκτικής Ορχήστρας Νέων Δίου, η οποία για δύο ώρες ταξίδεψε και μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό και δεν υπήρχε κανείς που να μη σιγοτραγούδησε μαζί της, σε μια όμορφη βραδιά, παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι  που με περισσή ομορφιά συμπλήρωνε το σκηνικό.

Στη διάρκεια της βραδιάς και σε ένα μικρό διάλειμμα, ο Σύλλογος απένειμε σύμφωνα με τον κανονισμό, τιμητικά διπλώματα σε Εθελοντές Αιμοδότες, που πήραν μέρος σε πέντε (5) Εθελοντικές Αιμοδοσίες. Οι βραβευθέντες αυτή τη φορά ήταν: Ζωιτσούδη Αργυρώ, Ζωιτσούδη Παναγιώτα, Κούτσιας Γιώργος, Κυτούδης Μόσχος, Μπακάλης Χρήστος, Νταγουλούδης Γιάννης, Φετεινίδης Θωμάς, Φετεινίδης Σωκράτης, ενώ απουσίαζαν οι: Μηνούδης Άρης, Τερζίδης Γιώργος, Θάνου Δήμητρα και Ζωιτσούδης Δήμος, οι οποίοι θα βραβευθούν σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου. Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου χάρισε στον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων το λεύκωμα ''40 χρόνια ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (1972-2012)

Ήταν κατά κοινή ομολογία μια μαγική βραδιά, η οποία έκλεισε  μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα για την Ορχήστρα και με τις κυρίες του Συλλόγου να προσφέρουν ανθοδέσμες στον μαέστρο και στους ερμηνευτές. Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας παρέθεσε δείπνο στα μέλη της Ορχήστρας και στους συνοδούς.  
Τα μηνύματα πολλαπλά, τα χαμόγελα περισσότερα για την επιτυχία της βραδιάς. Μια υπέροχη συναυλιακή βραδιά, που για εμάς εδώ δεν είναι κάτι το απολύτως συνηθισμένο... 

Για τους συντελεστές της άψογης οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης, καθώς και δελτίο τύπου του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων σε επόμενες αναρτήσεις μας.   

 
 

   


 


Περισσότερες φωτογραφίες
στο facebook Nίκος Σαλτουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: