Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ
«Παπούτσι από τον τόπο σου»
από την Εταιρεία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι»
Την ηθογραφική κωμωδία «Παπούτσι από τον τόπο σου» του συγγραφέα Αντώνη Μουρλά παρουσιάζει στη Μελίκη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 (Δημοτικό Αμφιθέατρο, ώρα 20.00), η Εταιρεία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Η χαριτωμένη και αφελής Λενιώ ζει τη μίζερη καθημερινότητα στο νησί όπου γεννήθηκε. Αλληλογραφεί με έναν «ποιητή» από την Αθήνα και ονειρεύεται να τον παντρευτεί και να ζήσει μαζί του στην πρωτεύουσα… Όμως ο νεαρός και καλοκάγαθος Κώτσος παλεύει να την κατακτήσει. Παράλληλα, ο παππούς της Λενιώς ερωτεύεται κι αυτός μιαν Αθηναία. Δύο έρωτες (ένας νεανικός και ένας γεροντοέρωτας), που οδηγούνται σε αίσιο τέλος μέσα από σειρά καταστάσεων και με γέλια μέχρι δακρύων. Τον Απρίλιο 2005 η παράσταση έλαβε το πρώτο βραβείο στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Νεάπολης.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά-Κοστούμια: Φωτεινή Βηχούδη
Ήχος-Φωτισμός: Σάκης Μαμάης
Παίζουν: Μαρίνα Κόντα, Αστέρης Αναστασιάδης, Ρίτα Τουμπίδου, Πέτρος Παπαζήσης, Αννίτα Γκαϊτατζή.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Η παραγωγή του έργου εντάσσεται στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΛΑΜΠΙΟΝΙ»
Το Θεατρικό Εργαστήρι «Λαμπιόνι» δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1994. Αρχικός στόχος του Εργαστηρίου ήταν να συγκεντρώσει κοντά του παιδιά και νέους των, τότε, υποβαθμισμένων δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης και να αναπτυχθεί γύρω του μια φωλιά πολιτιστική, όπου οι μικροί και μεγάλοι «σπουδαστές» του θα ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την υποκριτική, την ορθοφωνία, τον αυτοσχεδιασμό, το τραγούδι, τον χορό, την ιστορία θεάτρου και λογοτεχνίας.

Οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου, μαζί και με άλλους επαγγελματίες ηθοποιούς, δημιούργησαν, με την εθελοντική συμμετοχή των δασκάλων τους, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Λαμπιόνι» που δίνει παραστάσεις σε παιδιά και μεγάλους σε ολόκληρη την Ελλάδα (από την Ορεστιάδα μέχρι το Καστελόριζο και από την Ηγουμενίτσα μέχρι τη Σάμο) Η δραστηριότητα αυτή βοήθα τους απόφοιτους σπουδαστές να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και κάποια οικονομική βοήθεια. Σήμερα στο Θεατρικό Εργαστήρι «Λαμπιόνι» λειτουργούν ένα παιδικό τμήμα, ένα εφηβικό και ένα τμήμα ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: