Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κ.Α.Π.Η: Ένας πολύ σημαντικός θεσμός

Στιγμές χαλάρωσης και συναναστροφής, ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης, έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι στα Τρίκαλα, σε έναν φιλόξενο χώρο που προσφέρει μια νότα χαράς στην καθημερινότητά τους. Στο ΚΑΠΗ. 
Περνούν την ώρα τους παίζοντας χαρτιά ή τάβλι, συζητούν για την τρέχουσα επικαιρότητα και ανταλλάζουν απόψεις. Αναπολούν τα παλιά και διηγούνται ιστορίες από τα νιάτα τους.

Θαλασσινά μπάνια, Ιαματικά λουτρά, συνεστιάσεις των μελών, συναντήσεις με ΚΑΠΗ των γύρω περιοχών, χοροεσπερίδα, αλλά και εκδρομές σε τακτά χρονικά διαστήματα και επισκέψεις σε θέατρα, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, είναι μερικές από τις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ. 
Συγχρόνως προσφέρει και άλλες υπηρεσίες στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Προσφέρει νοσηλευτικές υπηρεσίες (μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου κ.α.) και υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος, ενώ υπάρχει και κοινωνική λειτουργός.
Γενικά, μέσα από τις δραστηριότητές του το ΚΑΠΗ προάγει, βελτιώνει και κάνει καθημερινή πράξη, την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και συντροφικότητα και κρατάει τους ηλικιωμένους άτομα ενεργά, αυτόνομα και ισότιμα μέσα στην κοινότητα. 

Το ΚΑΠΗ Τρικάλων ιδρύθηκε το 1997, με πρωτοβουλία της τότε Κοινότητας Τρικάλων (Πρόεδρος Κιρκιλιανίδης Χρήστος), λειτούργησε αυτόνομα για δύο χρόνια και από 1-1-1999 ήταν ένα από τα πέντε παραρτήματα του ΚΑΠΗ Δήμου Πλατέος, το οποίο αριθμούσε 920 μέλη εκ των οποίων τα 230 στο παράρτημα Τρικάλων. Τα άλλα τέσσερα παραρτήματα ήταν: Παλαιοχώρι - Πλατύ - Κλειδί και Κορυφή. Από 1-1-2011 ανήκει στο ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των συγχωριανών μας που  διετέλεσαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΚΑΠΗ.
Κιρκιλιανίδης Ι. Χρήστος (Πρόεδρος ΚΑΠΗ 1997 - 1998)
Μπασδραλέξης Α. Γεώργιος
Παπαμιχαήλ Κ. Αντώνιος (πρόεδρος ΚΑΠΗ 1999-2003)
Γκανίδης Ι. Χρήστος
Σούμπουρος Π. Ιωάννης
Ταμπουράς Δ. Γρηγόριος
Καραστογιαννίδης Δ. Θεόδωρος
Καλαϊτζίδου Αλεξάνδρα (κοινωνική λειτουργός)
Δημητρίου Σταμούλα
Σωτηροπούλου Γιαννούλα
Κυτούδη Αντωνία (πρόεδρος ΚΑΠΗ 2004 - 31 Μαρτίου 2011) 
Παπαμιχαήλ Γ. Ιωάννης
Τσενεκίδης Ι. Παναγιώτης
Κυτούδης Σ. Κυριάκος 
Εικόνες από δραστηριότητες του ΚΑΠΗ πριν λίγα χρόνια 

Παρακάτω δύο φωτογραφίες από την εκδρομή του ΚΑΠΗ στην Κωνσταντινούπολη 11 - 14 Μαϊου 2010 

Αναμνηστικές φωτογραφίες των εκδρομέων μπροστά στο αριστούργημα της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής, τον Ιερό Ναό της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ο οποίος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου 1453, μετατράπηκε σε τέμενος και από το 1930 λειτουργεί ως μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: