Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

                                        Αλεξάνδρεια 31 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΒΑΡΛΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Την Τετάρτη 6 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αμάραντος»
Συνάντηση Βαρλάμη με τον Πάπα στο Βατικανό
Το τελευταίο βιβλίο του Ευθύμη Βαρλάμη «Ξανάγινε Έλληνας» θα παρουσιαστεί στην Αλεξάνδρεια, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» (Πλατεία ΟΣΕ).
Παράλληλα με την παρουσίαση, θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 10 Απριλίου, έκθεση με μεταξοτυπίες από την περίφημη συλλογή του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αλεξάνδρειας και την επιμέλεια της οργάνωσης έχει το Κέντρο Τέχνης Βεργίνας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου και την έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Ιωάννη Γιάνναρη (τηλ. 6978-009080).
Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Λαογραφικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος των εκ Σερβίων Κοζάνης καταγομένων κατοίκων Αλεξάνδρειας και περιχώρων.
Ο Ευθύμης Βαρλάμης κατάγεται από τη Βέροια, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Βιέννη όπου και δίδαξε μέχρι το 1981. Στη συνέχεια ίδρυσε το I.DE.A. Design Center το οποίο σήμερα εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και ενδιαφέροντα μουσεία της Αυστρίας το «DAS KUNSTMUSEUM». Πολύμορφος καλλιτέχνης (ζωγράφος, γλύπτης, designer, συγγραφέας), ο Βαρλάμης είναι γνωστός στην Ελλάδα με τη μεγαλειώδη εικαστική συλλογή του για τον Μεγαλέξανδρο η οποία ταξιδεύει σε παγκόσμια περιοδεία ανά τον κόσμο.
Από τα τελευταία σημαντικά νέα του είναι:
• Η ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ στο Βατικανό όπου τον ενημέρωσε για τη νέα μεγάλη έκθεση που ετοιμάζει με θέμα τον Χριστό. Η έκθεση αυτή ανοίγει στο τέλος του μήνα στο Μουσείο του στην Αυστρία και τον Φεβρουάριο του 2012 θα παρουσιασθεί στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.
• Η απονομή από τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας της ανώτατης διάκρισης, του μεγαλόσταυρου για τις Τέχνες και τα Γράμματα.
• Η ανακήρυξή του ως επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Μόσχας, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσής του με τον τίτλο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» η οποία παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ρώσικη πρωτεύουσα.
Έργα του Βαρλάμη βρίσκονται σε μεγάλα Μουσεία και πινακοθήκες σε όλο τον κόσμο ενώ για το πολύμορφο έργο του έχουν γράψει και το μελετούν ιστορικοί τέχνης και διευθυντές μεγάλων μουσείων.
Οι αναφορές του Βαρλάμη στον τόπο καταγωγής του, με τις ομιλίες του αλλά και με τα έργα του, είναι πολλές και πάντα δείχνουν το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο μας.
 -------------------------------------------------
 Η φωτογραφία από την πρόσφατη βράβευση του Βαρλάμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας (εδώ με τον έλληνα πρέσβη στην Αυστρία κ. Παναγιώτη Ζωγράφο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: