Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, γονείς, μαθητές και πολλοί κάτοικοι, εξ αιτίας της απόφασης του υπουργείου παιδείας για συγχώνευση του Γυμνασίου Τρικάλων με το Γυμνάσιο Κορυφής.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου παιδείας, αλλά και για τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, την οποία εγκαλούν για κακούς χειρισμούς όπως την απόκρυψη της αλληλογραφίας του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Φλιτούρη και της καταλογίζουν ότι δεν έκανε διαβούλευση με τους φορείς ώστε να διαμορφωθεί πρόταση προς το Υπουργείο.
Η όλη κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων, συνεχίστηκε με πομπή (πολλά αυτοκίνητα και δύο λεωφορεία) προς την Αλεξάνδρεια και εξελίχθηκε σε μεγάλη πορεία στον κεντρικό δρόμο (Βετσοπούλου) της πόλης με κατάληξη το Δημαρχείο, όπου η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για τρεις περίπου ώρες.
Υπήρχε αγωνιστικότητα, παλμός, πολλά πλακάτ και διαρκή συνθήματα των μαθητών, οι οποίοι ξεχώριζαν με την αξιοπρόσεκτα πειθαρχημένη τους συμπεριφορά.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «τα παιδιά απαιτούν την αλήθεια να τους πουν», «πρόταση δεν είχατε το Γυμνάσιο το κλείσατε», «είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι» κ.α.
Ακολούθησε επίδοση ψηφίσματος στον Δήμαρχο κ. Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του δήμου που είναι και διατυπωμένη στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που λέει ότι δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο.
Τέλος, και μετά από τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των κατοίκων, αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει σύντομα και στο οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς και ο κ. Φλιτούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: