Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη μαθητών στο αποστακτήριο Τσουμάνη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αποστακτήριο Τσουμάνη, στο Πλατύ Ημαθίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ'  τάξης του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Αρχικά οι μαθητές και οι δάσκαλοί  τους, οι οποίοι ήρθαν στο Πλατύ με δύο λεωφορεία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του αποστακτηρίου και του παρακείμενου αμπελώνα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά ( κατά τμήμα ξεχωριστά ) από τον ιδιοκτήτη κο Γιάννη Τσουμάνη, για την διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου, δηλαδή από τον τρύγο, τη ζύμωση, μέχρι την απόσταξη και τον τρόπο μέτρησης της περιεκτικότητας σε οινόπνευμα.  
 Ο κος Τσουμάνης απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών (οι οποίοι κρατούσαν σημειώσεις), δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής μας.

O ιδιοκτήτης και οι δάσκαλοι
Ακολούθησε '' μπουφές '' και μετά από δίωρη περίπου παραμονή στο αποστακτήριο, αναχώρησαν γεμάτοι ικανοποίηση για την Αλεξάνδρεια.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι δάσκαλοί τους κ.κ. Κωστάκη Ιωάννα, Διβοπούλου Ιωάννα, Σπυριδωνίδης Αντώνιος και Αρβανιτίδης Θεόδωρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: