Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ιτούδης: «Το παιχνίδι στη Λιουμπλιάνα μας έκανε καλό»

Ένα σερί πέντε νικών «τρέχει» ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στην Λιουμπλιάνα από την Ολίμπια. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε Περιστέρι, Εφές Πίλσεν, Κολοσσό, Αρμάνι Μιλάνο και Καβάλα και αυτό, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Ιτούδης οφείλεται στο «ταρακούνημα» της ήττας στη Σλοβενία. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) για τα νέα πρόσωπα στο «πράσινο» ρόστερ, αλλά και για τις Καβάλα και Ίκαρο τις οποίες θεωρεί τις εκπλήξεις της φετινής Α1.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ιτούδης:
Η ήττα λειτούργησε θετικά
«Δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε λιγότερες κατοχές από την αντίπαλη ομάδα, υποπίπτοντας παράλληλα και σε περισσότερα λάθη. Το εν λόγω παιχνίδι μας βοήθησε να δούμε κάποιες αδυναμίες μας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Πιστεύω πως μας έκανε καλό. Τέτοιους είδους αγώνες είτε νικηφόροι, είτε όχι, μας βοηθούν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Η ομάδα αποτελείται από νέα πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να μετουσιώσουν τις ιδέες μας σε πράξη. Θα πάρει χρόνο μέχρι να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Τα νέα πρόσωπα
«Δεν ξέρω ακόμα αν έχουμε διαφορές. Αυτό που έχουμε είναι νέα πρόσωπα τα οποία πρέπει να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία μας κι εμείς να προσαρμοστούμε στο στυλ τους. Τα πρόσωπα διαμορφώνουν τον τρόπο παιχνιδιού σου σε σχέση με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες που έχεις».
Το νικηφόρο πέρασμα από το Μιλάνο
«Ήμασταν καλοί, αλλά σίγουρα μας αφήνει ένα μεγάλο ερωτηματικό το γεγονός πως κάναμε 21 λάθη. Κάναμε ένα αρνητικό ρεκόρ. Πάντως, γενικότερα, η ομάδα ήταν παρούσα με την απόλυτη σημασία της λέξης. Όποιος του ζητήθηκε να βρεθεί στο παρκέ έδωσε ό,τι μπορούσε».
Οι εκπλήξεις της Α1
«Η εικόνα μου δεν μπορεί να είναι τόσο σαφής. Έχω δει κάποια παιχνίδια, κυρίως των αντιπάλων μας. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ένα σκαλοπάτι πάνω απ' όλους όσον αφορά στην ποιότητα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δυνατές ομάδες, όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, η Καβάλα και ο Ίκαρος που είναι αρκετά δυνατές. Πάντως, η άποψη μου είναι πως η Καβάλα και ο Ίκαρος έχουν τα φόντα να εξελιχθούν στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Γενικότερα, χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσω κάποια ομάδα, επαναλαμβάνω πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκό είναι ένα επίπεδο πάνω απ' όλες τις άλλες. Το βασικό βέβαια είναι σε κάθε ματς να δείχνουμε τη δέουσα προσοχή. Για παράδειγμα στο ματς με την Καβάλα είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, άσχετα αν στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλοί. Αυτές οι ομάδες ξέρουν να απομυθοποιούν κάποιες καταστάσεις όσον αφορά τις αποστάσεις, γι αυτό και κάθε φορά θα πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι καλύτερος».
Το… τρίπτυχο της επιτυχίας
«Όταν μπαίνεις στο παρκέ πρέπει να έχεις: υψηλό κίνητρο, υψηλή συγκέντρωση και να δίνεις το 100%. Αυτό είναι το τρίπτυχο. Κι αυτό θα πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτου αντιπάλου. Είτε παίζεις με την Καβάλα είτε με την ΤΣΣΚΑ., Γι αυτό λοιπόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό το σημείο».
από : sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: