Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή λαμπαδηδρόμων συμμετείχε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Τη ''φλόγα της Αγάπης'' υποδέχθηκε ο Δήμος Αλεξάνδρειας (σε συνεργασία με τους Συλλόγους Αιμοδοτών Τρικάλων, Μελίκης και Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου) την Τετάρτη 16 - 9 - 2015 στις 6.00 το απόγευμα, στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Mπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας ο χρυσός αθλητής των Special Olympics στο Los Angeles Νίκος Τουλίκας άναψε το βωμό, στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι ''έτρεξαν'' τη φλόγα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδευόμενοι από όχημα της τροχαίας και μοτοσυκλετιστές και ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας με ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία από την κυρία Παπαϊορδάνου Χρύσα και μουσική παράσταση από τις ''μαγευτικές'' χορωδίες του Δήμου ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ'' κα ''ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ''.
 Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων, η ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου καθώς και οι Αιμοδότες Φετεινίδης Σωκράτης, Νατσίδης Πασχάλης, Καρδουλαμά Αγγελική, Καρατενίζης Ιωάννης. 
Με την επιστροφή της αποστολής του Συλλόγου Αιμοδοσίας στα Τρίκαλα και αφού οι λαμπαδηδρόμοι ''έτρεξαν '' τη φλόγα στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, όλοι κατευθύνθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που ετoίμασε το Δ.Σ. του Συλλόγου και περιελάβανε φαγητό και ποτό, μουσική που επιμελήθηκε ο D.J Σωτήρης Καλουσόπουλος, ακορντεόν από τον μπάρμπα Δήμο, μπουζούκι από τον Στέργιο Ιτούδη και βραβεύσεις Αιμοδοτών, ενώ παράλληλα υπήρχε προβολή σε video όλων των δράσεων του Συλλόγου στα 5,5 χρόνια ζωής του. Tιμητική πλακέτα για τις 10 Εθελοντικές Αιμοδοσίες παρέλαβαν οι: ΦΕΤΕΙΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΠΑΡΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΦΕΤΕΙΝΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΜHNOYΔΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ - ΖΩΙΤΣΟΥΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ενώ έπαινο για τις 5 Εθελοντικές Αιμοδοσίες έλαβαν οι: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΠΑΝΤΡΙAΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΠΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-

Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή συμμετοχή στην 13η λαμπαδηδρομία του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', η πλειοψηφία των παραγόντων και των ποδοσφαιριστών του οποίου είναι τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από την πόλη της Κοζάνης και συνεχίζει το πανελλήνιο ταξίδι της περνώντας από διάφορες πόλεις, για να καταλήξει στη Λαμία, όπου θα διοργανωθεί η 28η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Στόχος της «Φλόγας της Αγάπης» είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού και κυρίως σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, μεταλαμπαδεύοντας μηνύματα αλτρουισμού και προσφοράς.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ:
Η πιο μεγάλη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του.


























 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: