Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή στις αναρτήσεις

Επιστροφή στις αναρτήσεις και επειδή σ' αυτό το μικρό διάστημα της απουσίας μου δέχθηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα και έλαβα δεκάδες email από φίλους-αναγνώστες για τους λόγους του ''διακόπτουμε τις αναρτήσεις για μια εβδομάδα'', αισθάνομαι την ανάγκη, παρεκκλίνοντας λίγο από τις αρχές μου και παρά το γεγονός ότι το αποφεύγω συστηματικά, να πω δυο λόγια ''επί προσωπικού''

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, εκτός από το blog ''Τρίκαλα Ημαθίας'' (το οποίο δημιούργησα πριν δύο χρόνια και απ' ότι φαίνεται αγκαλιάστηκε από τους απανταχού της γης Τρικαλινούς και όχι μόνο), ασχολούμαι (φυσικά μαζί με λίγους φίλους και συνεργάτες):

  • με τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας (δύο χρόνια λειτουργίας, 11 Εθελοντικές Αιμοδοσίες, 140 Εθελοντές Αιμοδότες και αρκετές άλλες δραστηριότητες) 
  • με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τρικάλων Ημαθίας (έχει στις τάξεις της αυτή τη στιγμή 26 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται λόγω νέων εγγραφών) και από την οποία είχα αποχωρήσει το 2008 μετά από μακρά ενασχόληση (1981-2008)
  • και από τον φετινό Αύγουστο και μπροστά στον κίνδυνο αδράνειας της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, βρέθηκα να αναλαμβάνω κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το βάρος (για όσους γνωρίζουν) της λειτουργίας της και ενώ είχα αποχωρήσει αρκετά χρόνια πριν από τα Διοικητικά του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων Ημαθίας (τον οποίο υπηρέτησα για δύο δεκαετίες περίπου). 

Και όλα τα παραπάνω όχι απλά ανιδιοτελώς, αλλά και με μεγάλο κόστος (σε χρόνο και - σε κάποιες περιπτώσεις - όχι μόνο) και χωρίς κανένα προσωπικό στόχο, αλλά με μοναδικά κίνητρα τη διάθεση προσφοράς και την ''τρέλα''

Δυστυχώς όμως η πορεία της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, έδωσαν τροφή σε ορισμένους ''φίλους'' να εκτοξεύσουν ύβρεις και
απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου. Γιατί άραγε; Ο χλευασμός, η προσβολή, ο μηδενισμός και η απαξίωση, βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη. Λυπηρό φαινόμενο στη μικρή κοινωνία του χωριού μας, που όπως ήταν φυσικό με προβλημάτισε. 

Φυσικά κανείς δεν με υποχρέωσε να ασχοληθώ με όλα τα παραπάνω. Φυσικά και θα δεχθώ την όποια κριτική. Άλλωστε μου έγινε βίωμα όλα αυτά τα χρόνια. Η διαπίστωση όμως ότι η κριτική έχει σαν στόχο τον μηδενισμό και την απαξίωση και γίνεται ''απρέπεια'' και ''ανθρωποφαγία''....με έκανε να σκεφτώ για λίγες μέρες, μήπως πρέπει να αποχωρήσω από 
τα ''πράγματα'' του χωριού μας. 

Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται και ζητώντας συγγνώμη που αναγκάστηκα να μιλήσω για τον εαυτό μου, λέω ότι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος της απουσίας μου και τίποτα άλλο. 

Συνεχίζουμε...

Οι Σύλλογοι και Φορείς, χρειάζονται την στήριξη όλων μας για την λειτουργία και ενδυνάμωσή τους, με στόχο την αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: