Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Απαραίτητη μια κλειστή αίθουσα

Πριν από 14 μήνες ξεκίνησε στα Τρίκαλα η προσπάθεια δημιουργίας ομάδας VOLLEY.
Aφορμή για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ήταν η κοινή διαπίστωση ότι για τα κορίτσια του χωριού δεν υπήρχε δυνατότητα άθλησης και η επιθυμία μιας παρέας κοριτσιών να ασχοληθούν με το VOLLEY BALL. Έτσι μετά την Ακαδημία ποδοσφαίρου που λειτουργεί στα Τρίκαλα από το 1981 και δίνει την δυνατότητα στα αγόρια του χωριού (και της γύρω περιοχής) να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, δημιουργήθηκε και Ακαδημία VOLLEY, για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε ( και δυστυχώς υπάρχει σε όλα σχεδόν τα χωριά ) σχετικά με την δυνατότητα άθλησης των κοριτσιών.
Έτσι αφού έγινε συνάντηση των γονέων, έγιναν οι πρώτες εγγραφές, έγινε η προμήθεια του αθλητικού υλικού ( τσάντες - στολή προπόνησης - μπάλλες ), προσελήφθη προπονητής και έτσι ξεκίνησε στις 5 Oκτωβρίου 2009 αυτή η προσπάθεια.
Αυτή τη στιγμή, στις αρχές του 2ου χρόνου λειτουργίας της Ακαδημίας, είναι εγγεγραμμένα 19
κορίτσια  ηλικίας 9 - 14 ετών. Τα πρώτα μηνύματα από την λειτουργία της Ακαδημίας είναι ενθαρρυντικά. Το διαπιστώνει εύκολα κανείς, αν ζήσει τις στιγμές που περνούν τα παιδιά στις προπονήσεις. Το διακρίνει στα μάτια τους, στις πράξεις τους, στις αντιδράσεις τους.
Το μεγάλο πρόβλημα σ' αυτή την προσπάθεια είναι η έλλειψη κατάλληλων γηπεδικών
εγκαταστάσεων. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές,
οι προπονήσεις γίνονται, έστω και με δυσκολίες, σε ανοιχτό χώρο.
Τώρα όμως που ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του δεν είναι δυνατόν να γίνονται προπονήσεις έξω. Είναι απαραίτητο λοιπόν να βρεθεί στα Τρίκαλα ένας κλειστός χώρος που να καλύπτει βασικές ανάγκες ( αποδυτήρια - νερό - WC - φωτισμός και θέρμανση ) και να γίνει αυτός ο χώρος ( τουλάχιστον για 3 μήνες ) το προπονητήριο της ομάδας VOLLEY. Kαι τέτοιος χώρος είναι μόνο η είσοδος του Κοινοτικού καταστήματος, φυσικά με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των αθλητριών και της προπονήτριας. Δυστυχώς πέρυσι δεν έγινε κάτι τέτοιο και έτσι ανεστάλει για τρεις μήνες (Δεκέμβριο - Ιανουάριο - Φεβρουάριο) η λειτουργία της Ακαδημίας, προς μεγάλη απογοήτευση και των ιδρυτών της και των νεαρών αθλητριών.
Όπως πέρυσι λοιπόν, έτσι και φέτος, ανεστάλλει από τις 1 Νοεμβρίου η λειτουργία της Ακαδημίας μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της κλειστής αίθουσας για τις προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: