Αποστακτήρια Ζήση Συκούδη |
Στα αποστακτήρια κάθε χρόνο Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, μέρα - νύχτα, οι παραγωγοί βράζουν τα τσίπουρα και αξίζει ο επισκέπτης την εποχή αυτή να επισκεφτεί τα καζάνια και να γευτεί την φιλοξενία των ιδιοκτητών, τους μεζέδες και το πολύ καλό τσίπουρο που τρέχει σταλαγματιά - σταλαγματιά από το στόμιο του καζανιού. Μάλιστα, εκτός από την απόσταξη, πραγματοποιούνται καθημερινά φαγοπότια και γλέντια στο χώρο των αποστακτηρίων.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας παρουσιάσουμε - το καθένα ξεχωριστά - τα αποστακτήρια των συγχωριανών μας
Αποστακτήρια Γιώργου Καναλίδη |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου