Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το Σάββατο 23 Αυγούστου το 6o Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στα Τρίκαλα Ημαθίας

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας ''ΑΝΑΤΟΝΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων.

Έτσι συνεχίζεται η προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας. Παραδοσιακές μελωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, το γνωστό παραδοσιακό γλέντι, ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων και ένα ταξίδι στους μουσικούς ρυθμούς της Ανατολικής Ρωμυλίας. 

Φέτος εκτός από τους μουσικούς που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μας, θα έχουμε παρέα μας το Μουσικό Σχήμα Θρακόμελο, το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά με τις μουσικές του επιλογές


Μια γιορτή της παράδοσης που εδώ και 6 χρόνια ο Σύλλογός μας προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή με τους ήχους αυτού του πανάρχαιου παραδοσιακού οργάνου.

Οι φωτογραφίες από Φεστιβάλ Γκάιντας προηγούμενων χρόνων στα Τρίκαλα 

Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενες αναρτήσεις

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

1000 συγχαρητήρια!! Μπράβο σας!! Και εις ανώτερα!! Να υποστηρίζετε τους νέους και να τιμάτε τους παλιούς. Επίσης οι γυναίκες που παίζουν γκάιντα είναι ένα σπάνιο θέαμα. 1000 συγχαρητήρια!!