Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας σε κοινή εκδήλωση των Συλλόγων: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ -''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, παρουσία 150 και πλέον μελών και φίλων των Συλλόγων, με κύριο χαρακτηριστικό την συνοχή και την αισιοδοξία για το μέλλον των Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας σε κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τρικάλων το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2014 στην ταβέρνα ''ΛΕΝΟΣ'' στα Τρίκαλα.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Παπανικολούδη-Σαλτουρίδου Εύα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των Συλλόγων, λέγοντας λίγα λόγια για τον κάθε Σύλλογο:

<< Αγαπητοί μας εθελοντές αιμοδότες, αγαπητοί μας ποδοσφαιριστές, αγαπητά μας παιδιά της Ακαδημίας, εκπρόσωποι της Τοπικής και Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Συλλόγων, αγαπητοί φίλοι των Συλλόγων μας....
Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά 
Εκ μέρους των Διοικήσεων σας καλωσορίζω στην κοπή της βασιλόπιτας, που φέτος όπως και πέρυσι γίνεται σ' αυτή την κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας, του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και της Ακαδημίας. Ζητώ την προσοχή σας για λίγα λόγια για τον κάθε Σύλλογο.

1. Σύλλογος Αιμοδοσίας 
O τυχερός της Αιμοδοσίας Θ. Φετεινίδης  
Η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας. 

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''. 

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια. 

4 χρόνια, 14 εθελοντικές αιμοδοσίες, ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος, εκδηλώσεις και 
δραστηριότητες εξωραϊστικού, περιβαλλοντολογικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, συνθέτουν το βιογραφικό του Συλλόγου μας. Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον Σύλλογο, που με όραμα και μεράκι προγραμματίζει ανάλογες δράσεις 

Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού.


2. Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''
Του χρόνου τέτοια εποχή ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Μισός αιώνας επιτυχίες, αποτυχίες, χαρές και λύπες. Και τις περισσότερες χρονιές σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και στην κορυφαία κατηγορία του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γεγονός που κάνει τον Σύλλογό μας να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού σε όλο το Νομό Ημαθίας, ίσως περισσότερο από ότι στο ίδιο το χωριό μας. Φέτος αγωνιζόμαστε για 23η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. Σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις 16 ομάδες της Α1 είμαστε η μοναδική που δεν έχει πέσει κατηγορία ποτέ τα τελευταία 23 χρόνια. Και αυτό, για όσους γνωρίζουν τη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων, μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας και με δεδομένη την εδώ και δύο χρόνια μηδενική επιχορήγηση, αλλά και την ελάχιστη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας. 

Φέτος η ομάδα στηρίζεται σε πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους τοπικούς ποδοσφαιριστές, η πορεία της είναι αρκετά καλή (6η θέση αυτή τη στιγμή) και κύριος στόχος είναι η δημιουργία ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας τα επόμενα χρόνια. Εγγύηση γι' αυτό η παρουσία του προπονητή και παίκτη μας Γ. Ντάμτσιου, η παρουσία 7-8 έμπειρων και το ταλέντο και ο ενθουσιασμός των πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών μας. 

Σ' αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους υγιείς φιλάθλους μας κοντά μας, γιατί μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. 
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, στις 12 και 13 Απριλίου θα φιλοξενήσουμε στο χωριό μας τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της πιο ιστορικής ομάδας της Ουγγαρίας, της θρυλικής Φερεντσβάρος. Επίσης θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, φιλοξενούμενοι από τον συγχωριανό μας Χρήστο Κασνακίδη, που ζει μόνιμα εκεί. Η ημερομηνία της εκδρομής δεν έχει οριστεί ακόμη. 

3. Ακαδημία ποδοσφαίρου
Λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει μια ακαδημία σε ένα μικρό χωριό, όπως το δικό μας. Έχουμε στην ακαδημία 30 παιδιά, 6-14 ετών. Μικρός αριθμός για να δημιουργηθούν τμήματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Παρ' όλα αυτά όμως το έργο της είναι σημαντικό και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για την αξία του αθλητισμού.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και μέσα από τον αθλητισμό μπορούν τα παιδιά να αμυνθούν στις προκλήσεις της εποχής. 

Και επειδή ''νους υγιής εν σώματι υγιή'', είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε όλοι μας, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
χρόνια πολλά και καλή χρονιά 
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς . . . >>
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aκολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου (και αιμοδότη του Συλλόγου μας) κ. Φώτη Δημητριάδη και στη συνέχεια ο Πάτερ Θωμάς ευλόγησε τις Βασιλόπιτες.

Κόπηκαν οι βασιλόπιτες και μοιράστηκαν τα κομμάτια, πρώτα στα παιδιά της Ακαδημίας (τυχερός ο Γιώργος Προβατίδης), μετά στους ποδοσφαιριστές του ''Μεγάλου Αλεξάνδρου'' (τυχερός ο Έλβις Σλάμι) και στη συνέχεια στους Εθελοντές Αιμοδότες (τυχερός ο Θωμάς Φετεινίδης).

Ακολούθησε πλούσιος ''μπουφές'' που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι κυρίες του Συλλόγου Αιμοδοσίας και πολλές εθελόντριες κυρίες του χωριού και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, (αφού ευχαρίστησαν τον κ. Λένο για την παραχώρηση της αίθουσας και τον μπάρμπα Δήμο Ναστούδη για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης), να ευχαριστούν όλους που με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ σεμνή και όμορφη εκδήλωση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συμβολή όλων, οι Σύλλογοί μας (μαζί με τον άλλο σπουδαίο Σύλλογο του χωριού μας, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''), μπορούν να προσφέρουν πολλά, να διατρανώσουν την παρουσία τους και να ενισχύσουν τη φωνή του τόπου μας.









Περισσότερες φωτογραφίες
στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: