Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Eνημέρωση αγροτών της περιοχής μας σχετικά με την καλλιέργεια της σόγιας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21-12-2012 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ ενημέρωση αγροτών της περιοχής μας σχετικά με την καλλιέργεια της σόγιας .

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τους γεωπόνους της εταιρείας ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΓΕΜΕ ΕΠΕ , Τσουμάνη Ιωάννη και Λάζο Λάζαρο ενώ η ενημέρωση έγινε από τον υπεύθυνο γεωπόνο της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ , Ανθουλάκη Μιχάλη.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλλιέργεια της σόγιας οικονομικά στοιχεία και προοπτικές .
Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια άρχισε να παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί είναι φυτό υψηλής διατροφικής αξίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ζωοτροφή.
Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες στην περιοχή μας θεωρούνται κατάλληλες γιατί είναι εαρινό φυτό με περίοδο συγκομιδής περίπου ίδια με του βαμβακιού.


Η ενημέρωση αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά ενημερώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό την γνωριμία της καλλιέργειας από τους αγρότες.
Η καλλιέργεια της σόγιας αποτελεί εναλλακτική πρόταση για τους καλλιεργητές της περιοχής καθώς:
Ταιριάζει με την φιλοσοφία του συστήματος αμειψισποράς εμπλουτίζοντας με θρεπτικά το έδαφος.
Είναι προϊόν για το οποίο η εταιρεία ΕΛΒΙΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών) πραγματοποιεί συμβάσεις με κατώτερη τιμή ασφαλείας.

Είναι καλλιέργεια χαμηλού κόστους.
Είναι πλήρως μηχανοποιημένη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημα Αγροεφόδια Αλεξάνδρειας . Τηλ 2333024098, 2333027593

Δεν υπάρχουν σχόλια: