Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

7o φεστιβάλ γκάιντας / Μουσική πανδαισία και απόλυτη επιτυχία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου  πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2015 το 7ο Φεστιβάλ Γκάιντας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων Ημαθίας.  
Σαράντα αναγνωρισμένοι μουσικοί (γκάιντες, ακορντεόν, νταούλια και ερμηνευτές- ερμηνεύτριες) από την Ελλάδα και τη Σερβία και τα χορευτικά σύνολα τριών Πολιτιστικών Συλλόγων (Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου Δήμου Δέλτα, Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ''Οι φίλοι της παράδοσης''), ταξίδεψαν τους χίλιους και πλέον επισκέπτες στους μουσικούς ρυθμούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Αφού προηγήθηκε η παρέλαση των τριών Συλλόγων και των μουσικών, από το παρεκκλήσι Κοσμά του Αιτωλού μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης, έγινε στις 9.00 η παρουσίαση των γκαϊντατζήδων και των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων, από την   εκπληκτική - για μια ακόμη χρονιά - παρουσιάστρια του προγράμματος Μαρία Λαδά, η οποία έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση με τις γνώσεις και την υπέροχη φωνή της.
Σύντομοι χαιρετισμοί, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Τατσούδη, από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου, από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη και στη συνέχεια για δύο ώρες, οι χορευτές και οι χορεύτριες των τριών Συλλόγων παρουσίαζαν τους χορούς τους υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και δημιουργούσαν ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Μετά την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων, ο χώρος ήταν ελεύθερος για όλους. Οι γκαϊντατζήδες και το εξαιρετικό μουσικό σχήμα ''Θρακόμελο'' ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους μπήκαν στο χορό και διασκέδασαν με την ψυχή τους - σαν μια παρέα - μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δραπετεύοντας για λίγες ώρες από την γκρίζα καθημερινότητα και απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά.
Από τις 6.00 το απόγευμα και μετά λειτουργούσε - στον ίδιο χώρο - έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και αντικειμένων.
Συμπερασματικά ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση, απ' αυτές που πιστεύουμε ότι συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση του μικρού χωριού μας. Μια εκδήλωση που κάνει το χωριό μας γνωστό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (και γιατί όχι, σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου ζουν συγχωριανοί μας). Μια εκδήλωση που αγκαλιάστηκε - για άλλη μια φορά - από πολλούς, όπως φάνηκε από το πλήθος των επισκεπτών.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της όμορφης βραδιάς, για την επιτυχία της οποίας χρειάστηκε «πολλή δουλειά». Συγχαρητήρια και στους εθελοντές, οι οποίοι με μεγάλη διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και με τις υπηρεσίες που πρόσφεραν (όχι μόνο τη μέρα της εκδήλωσης αλλά και τις προηγούμενες μέρες), συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.
Μπράβο παιδιά... 



















  


Δεν υπάρχουν σχόλια: