Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Το Σάββατο 22 Αυγούστου το 7o Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στα Τρίκαλα Ημαθίας

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας ''ΑΝΑΤΟΝΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρείας, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Έτσι συνεχίζεται η προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας. Παραδοσιακές μελωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, το γνωστό παραδοσιακό γλέντι, ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων και ένα ταξίδι στους μουσικούς ρυθμούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.


Και φέτος, όπως και πέρυσι, εκτός από τους μουσικούς που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μας, θα έχουμε παρέα μας το Μουσικό Σχήμα Θρακόμελο, το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά με τις μουσικές του επιλογές

Συμμετέχουν επίσης:
  • Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου Δήμου Δέλτα
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ''Οι φίλοι της παράδοσης''
Μια γιορτή της παράδοσης που εδώ και 7 χρόνια ο Σύλλογός μας προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή με τους ήχους αυτού του πανάρχαιου παραδοσιακού οργάνου.
Σας περιμένουμε να στηρίξετε
για ακόμα μια χρονιά το πολιτιστικό μας γεγονός

Δεν υπάρχουν σχόλια: