Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι και σήμερα η τέχνη της απόσταξης περνά από γενιά σε γενιά χαρίζοντας απόλαυση στις αισθήσεις. Το τσίπουρο ταυτίζεται με την Ελληνική ψυχή και την καλή παρέα.
Αποστακτήρια Ζήση Συκούδη
Στα αποστακτήρια κάθε χρόνο Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα καζάνια καίνε μέρα-νύχτα, οι παραγωγοί βράζουν τα τσίπουρα και εκτός από την απόσταξη, πραγματοποιούνται καθημερινά φαγοπότια και γλέντια στο χώρο των αποστακτηρίων.
Αποστακτήρια Γιάννη και Νίκου Τσουμάνη
Αξίζει ο επισκέπτης την εποχή αυτή να επισκεφτεί τα καζάνια και να γευτεί την φιλοξενία των ιδιοκτητών, τους μεζέδες και το πολύ καλό τσίπουρο που τρέχει σταλαγματιά-σταλαγματιά από το στόμιο του καζανιού.

Αποστακτήρια Γιώργου Καναλίδη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου