Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πλήθος κόσμου στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Διούδη
Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος, στο ομώνυμο εξωκλήσι.
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε η περιφορά της εικόνας.
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πλήθος κόσμου από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσε το πανέμορφο εξωκλήσι και αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, οι εκατοντάδες πιστοί γεύτηκαν το παραδοσιακό πλιγούρι, που είχαν ετοιμάσει με ξεχωριστή επιμέλεια γυναίκες του χωριού, κατά το έθιμο ''ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ''.

Ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων και στις οποίες συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου.
Στην αρχή των εκδηλώσεων, στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του Iερού Ναού, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έκανε μικρή αναφορά στη λειτουργία του Συλλόγου και στις προσεχείς εκδηλώσεις του. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής. 

Για δύο περίπου ώρες, οι δύο Σύλλογοι παρουσίασαν τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στις ταβέρνες, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του πανηγυριού.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' να ευχαριστεί όλους και να παραθέτει γεύμα στον προσκεκλημένο Σύλλογο.



 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: