Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αποχαιρετιστήρια επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Tρικάλων

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων διεξάγονται την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη, μας απέστειλε επιστολή την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια.

Αγαπητοί συντοπίτες μου,
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, ο Σύλλογός μας διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα χρόνια που βρίσκομαι στο Δ.Σ. Του συλλόγου, είτε ως ενεργό μέλος, είτε ως Πρόεδρος, ήταν χρόνια γεμάτα εμπειρίες, όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές, κυρίως όμως δημιουργία. Πιστεύω ότι καταβάλλοντας τα μέγιστα, βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας για τη διατήρηση, την καλύτερη δυνατή ανάδειξη, αλλά κυρίως και για τη συνέχιση αυτού του Συλλόγου.
Στις εκλογές αυτές, δεν θα είμαι υποψήφια, μιας και πιστεύω ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε για μένα, ως ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι Σύλλογοι είναι ζωντανοί οργανισμοί και ως τέτοιοι, το κυριότερο συστατικό που χρειάζονται είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Δυναμικό, που να αγαπά πρώτα από όλα την παράδοση και τον τόπο του, που να δείχνει σεβασμό στην πολιτιστική του κληρονομιά και μέλημά του να είναι η προσέγγιση νέων ανθρώπων, γιατί μόνο μέσω αυτών συντελείται η διάδοση και η διατήρηση των εθίμων και των ηθών των προγόνων μας.
Ο Σύλλογός μας αλλά και το χωριό μας, τα τελευταία 6 χρόνια, έγιναν γνωστά στο Πανελλήνιο-και όχι μόνο- με την κορυφαία εκδήλωση που δεν είναι άλλη από το Φεστιβάλ Γκάϊντας. Αυτή η εκδήλωση που ξεκίνησε απλά με οδηγό το μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων και την αγάπη τους για την παράδοση, έγινε πλέον θεσμός και η αιτία να μας επισκέπτονται κάθε χρόνο λάτρεις της παράδοσης από όλο τον κόσμο. Είναι υποχρέωση του εκάστοτε συμβουλίου η διατήρησή του, αλλά επίσης είναι και υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ να υποστηρίξουν το Σύλλογο στην προσπάθεια που καταβάλλει.
Νομίζω ότι στους κατοίκους του χωριού μας δεν έγινε αντιληπτή η σπουδαιότητα αυτής της εκδήλωσης και δεν αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα όπως της αρμόζει. Η παρουσία μας και ο εθελοντισμός μας είναι απαραίτητα, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να βοηθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γιατί εύκολα μπορεί “να φύγει από τα χέρια μας” το εν λόγω Φεστιβάλ και πολλοί είναι αυτοί που καιροφυλακτούν. Ας μην είμαστε μόνο κριτές, ας μην βλέπουμε μόνο λάθη, ας πάμε κοντά σ΄αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται σκληρά για να βρουν πόρους, που θυσιάζουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο για να βγει το όποιο αποτέλεσμα. Ας μην είμαστε “τσιγκούνηδες” στην επιβράβευση των προσπαθειών τους, ας είμαστε “ΑΠΟ ΜΕΣΑ” για να βιώσουμε την προσπάθεια αλλά και την αγωνία του αποτελέσματος.
Θα ήθελα να αναφέρω ότι αποχωρώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, δεν αποχωρώ από το Σύλλογο, αλλά είμαι εθελόντρια σε ότι μου ζητηθεί να βοηθήσω, όπως και όλοι οι απερχόμενοι πριν από μένα.

Κλείνοντας θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους στάθηκαν κοντά μας, εθελοντές, φίλους του συλλόγου, χορηγούς και φορείς.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαλτουρίδη Νίκο, που μέσω του blog του, προβλήθηκαν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του συλλόγου μας. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και για τη φιλοξενία της αποχαιρετιστήριας επιστολής μου.
Παρακαλώ όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλους όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να προσέλθουν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου για να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Ευχαριστώ θερμά όσους με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι από καρδιάς στο νέο διοικητικό συμβούλιο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους, αλλά και όμορφες διαδρομές στα μονοπάτια της παράδοσης.
Με ιδιαίτερα εκτίμηση
Η Πρόεδρος

Μαρία Διούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: