Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ευχαριστήριο του Δήμου Aλ/δρειας για την αιμοδοσία της Τετάρτης (5/11) και νέα αιμοδοσία στις 19/11/2014

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Επίσης ευχαριστεί τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κύριο Αστέριο Καρούλια, για την παραχώρηση των χώρων του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να γίνει η αιμοδοσία, καθώς και το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας, του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που διενήργησε την αιμοδοσία. Κατά την εκδήλωση
συγκεντρώθηκαν 43 φιάλες, που θα είναι στη διάθεση των δημοτών σε περίπτωση ανάγκης.
Η συμμετοχή των εθελοντών Αιμοδοτών, τακτικών και μη, καθώς και πολλών νέων στην προγραμματισμένη Αιμοδοσία της Τετάρτης, 5 Νοεμβρίου 2014, ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα πολλοί εκ αυτών, ενώ συμπλήρωσαν το δελτίο εθελοντή αιμοδότη, αποκλείστηκαν λόγω της λήξης του προγραμματισμένου χρόνου αιμοληψίας (13:30 μ.μ) από το προσωπικό της μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που διενήργησε την αιμοδοσία.
Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει νέα εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί εκ νέου όλους τους Δημότες να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να σπεύσουν στο κάλεσμα αυτό. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και πάλι σε συνεργασία με

το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και με τη στήριξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλεξάνδρειας της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Καμπανίας & Ναούσης.
Ας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τι χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει φροντίσει ο εθελοντής αιμοδότης:
-Να είναι 18-60 ετών και υγιής
-Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
-Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
-Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό
-Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμό του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, ο εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
Να μην ξεχνάμε ότι η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ. 
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: