Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 23 Αυγούστου 2014 το 6ο Φεστιβάλ Γκάιντας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας.
Τριάντα πέντε αναγνωρισμένοι μουσικοί (γκάιντες, ακορντεόν, νταούλια και τραγουδιστές) από την Ελλάδα και τη Σερβία και τα χορευτικά σύνολα τριών Πολιτιστικών Συλλόγων (Χαλάστρας, Κίτρους και Τρικάλων) ταξίδεψαν τους χίλιους και πλέον επισκέπτες στους μουσικούς ρυθμούς της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη, σκοπός του Φεστιβάλ είναι να έρθει σε επαφή ο κόσμος και κυρίως η νέα γενιά, με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους γονείς και τους παππούδες μας σε όλη τη διαδρομή, από τον ξεριζωμό τους μέχρι και σήμερα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο νέος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ενώ στην εκδήλωση παρόντες οι βουλευτές Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος και Κ. Γιοβανόπουλος καθώς και παλαιοί και νέοι αιρετοί.
P8231277
Αφού προηγήθηκε η παρέλαση των τριών Συλλόγων και των μουσικών από την πλατεία του χωριού μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης. έγινε στις 9.30 η παρουσίαση των γκαϊντατζήδων και των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων. Για μιάμιση περίπου ώρα, οι χορευτές και οι χορεύτριες των τριών Συλλόγων παρουσίαζαν τους χορούς τους υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και δημιουργούσαν ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.

P8231287Μετά την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων, ο χώρος ήταν ελεύθερος για όλους. Οι γκαϊντατζήδες και το εξαιρετικό μουσικό σχήμα ''Θρακόμελο'' ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους μπήκαν στο χορό και διασκέδασαν με την ψυχή τους - σαν μια παρέα - μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δραπετεύοντας για λίγες ώρες από την γκρίζα καθημερινότητα και απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά.
P8231262
Το Σάββατο (από τις 6.00 το απόγευμα και μετά) λειτουργούσε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και αντικειμένων.

Εκπληκτική - για μια ακόμη χρονιά - η παρουσιάστρια του
 προγράμματος Μαρία Λαδά, η οποία έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση με τις γνώσεις και την υπέροχη φωνή της.


Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της όμορφης βραδιάς, για την επιτυχία της οποίας χρειάστηκε «πολλή δουλειά». Συγχαρητήρια και στους εθελοντές, οι οποίοι με μεγάλη διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και με τις υπηρεσίες που προσέφεραν (όχι μόνο τη μέρα της εκδήλωσης αλλά και τις προηγούμενες μέρες), συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
P8231276

P8231314

P8231368P8231308

Eυχαριστούμε τον Σίμο Τάμογλου e-periskopisi.gr για τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: