Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μπράβο στο Λύκειο Πλατέος

Επειδή το σχολείο, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν είναι μόνο γνώσεις και δεξιότητες αλλά οφείλει να φροντίζει για την μετάδοση και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών, για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Πλατέος, συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής, πρόβαλλαν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.
Συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το πρόσωπο της κρίσης.
Συνολικά περισσότερες από εξήντα (60) σακούλες που περιείχαν τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα αλλά και μπισκότα για τα παιδιά, συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο, ώστε να προσφέρουν την ελάχιστη ανακούφιση στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Η παράδοση των τροφίμων έγινε από τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια και το Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Πλατέος κ. Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου μας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.
Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης Φώτης και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πλατέος κ. Κιοσέογλου Ιερεμίας. Ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους και την ευγενική χειρονομία λέγοντας ότι «η κοινωνία στα πρόσωπα των νέων μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: