Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης
Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, οι πολυβραβευμένες, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, χορωδίες του δήμου Αλεξάνδρειας, θα παρουσιάσουν, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης, μια σημαντική συναυλία  ελληνικής μουσικής.
Συγκεκριμένα, η Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» (αργυρά βραβεία στους «5th World Choir Games» στο Graz το 2008, στο «6th Johannes Brahms Choir Contest 2009» στο Wernigerode και στο «Rimini International Choir Competition 2011»), θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Στη συνέχεια, το Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» θα παρουσιάσει μια βραβευμένη μουσική παράσταση με θέμα τον έρωτα, το γάμο, την
ξενιτιά και το ελληνικό γλέντι (η παράσταση αυτή κέρδισε αργυρό βραβείο στο διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό «Venezia in Musica 2010» και βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο «Berlin International Choir Festival 2011»).
Τις χορωδίες του δήμου Αλεξάνδρειας θα διευθύνει η κα. Ελένη Θεοδωρίδου και στο πιάνο θα συνοδεύει ο κ. Κώστας Παντελίδης.
Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με χορηγό επικοινωνίας τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη 1912-2012» και το δήμο Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» βρίσκεται στην οδό Παρασκευοπούλου 42 (συμβολή με οδό Κωνσταντινουπόλεως), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Α. για τον εορτασμό της 100ης επετείου απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, η Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, μουσική συναυλία με θέμα «Ένας Αιώνας ελεύθερη Αλεξάνδρεια, Ένας Αιώνας ελεύθερη Μακεδονία» (ώρα έναρξης 20:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια: