Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στην Αλεξάνδρεια η θεατρική παράσταση"ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" της Ξένιας Καλογεροπούλου


ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 
     Τηλ. 6972 808693
ΓΙΑ  ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σάββατο  28 Απριλίου
στις  6:15 το απόγευμα
ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ
της Ξένιας Καλογεροπούλου
 με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου
σκηνοθεσία Κώστας Γάκης  

Το «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου  που  φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές .
Η παράσταση, φέτος το χειμώνα ανεβαίνει παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει παντού  φιλοδοξώντας με  φρέσκια ματιά, να παρασύρει μαζί της  στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε  τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα" και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Ρωτήστε αυτούς που την είδαν.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη.
Ηθοποιοί: Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Κωμοδίκης Κλείτος,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου

Η παράσταση ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου θα βρίσκεται στην  Αλεξάνδρεια στο Κινηματοθέατρο ΑΝΕΣΙΣ  για 1 μοναδική  παράσταση το Σάββατο  28 Απριλίου στις 6:15 το απόγευμα.

Εισιτήρια προπωλούνται .
 
Τηλέφωνα για πληροφορίεςκρατήσεις 6972 808693

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m. 6947 70 69 72  

Δεν υπάρχουν σχόλια: