Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 
ώρα 21:30 μ.μ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η κυρά καλή, η κυρά κακή και οι δώδεκα μήνες»
Συμμετέχουν:
Μορφωτικός Σύλλογος Κορυφής,
Πολιτιστικός Σύλλογος Νταβέλης Νάουσας,
Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας.
Ορχήστρα: κ. Ψαθά Βαγγέλη
Επιμέλεια-Χοροδιδάσκαλος: κα Αλεστά Χαρά

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Στο Βέλγιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σ. Διούδης

Και επίσημα ποδοσφαιριστής της Κλαμπ Μπριζ του Βελγίου είναι ο Σωκράτης Διούδης που αποκτήθηκε από τον Άρη έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που ο Άρης υποβιβάστηκε, ο Σωκράτης Διούδης ήθελε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, με προτεραιότητα το εξωτερικό. Από την Κυριακή, ο νεαρός γκολκίπερ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να διευθετήσει τις τελικές λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του.

Η ομάδα του Βελγίου, συμφώνησε με τον Άρη, ο νεαρός διεθνής με τις Ελπίδες πέρασε την Τρίτη (22/7) με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε η απόκτησή του μέσω της σελίδας της ομάδας στο facebook.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152638343363254&set=a.10151673510048254.1073741836.356654128253&type=1

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Και το όνομα αυτού: Δημήτριος

O Σάββας Παπαδόπουλος του Δημητρίου και της Ειρήνης και η Χριστίνα Σούμπουρου του Ιωάννη και της Μαρίας, βάπτισαν το πρώτο τους παιδί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.
Το όνομά του: Δημήτριος
Νονοί: 
To ζευγάρι Ταγκαλίδης Δημήτριος του Αντωνίου και της Μαρίας και Κοτανίδου Μαρία του Στυλιανού και της Σοφίας

Μετά τη βάπτιση ακολούθησε δεξίωση για το πλήθος των προσκεκλημένων στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαδόπουλου.







Πλήθος κόσμου στις τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πλάτανο

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 
Πλήθος συμπολιτών μας από τον Πλάτανο και την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, για την προετοιμασία των οποίων χρειάστηκε πολύ δουλειά, όχι μόνο από τον χοροδιδάσκαλο και τo Διοικητικό Συμβούλιο άλλα και από τους εθελοντές. 
Ο τυχερός αριθμός της χθεσινής κλήρωσης για την τηλεόραση είναι το Νο 1056
Από εμάς συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου και σε όσους βοήθησαν στην άρτια οργάνωση και συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.







Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα χορευτικά συγκροτήματα, τους εθελοντές, τους χορηγούς και φυσικά όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: 40 χρόνια μετά...


Ημέρα Μνήμης και Τιμής
Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου xιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί και 1.619 αγνοούμενοι. 
Μουσική: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 
Στίχοι: ΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας

Κυκλοφόρησαν σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων για την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Το Διοικητικό Συμβούλιο με αίσθηση ευθύνης και κατανόησης για την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, καλεί τους φίλους της ομάδας να αγκαλιάσουν αυτή τη συλλογική προσπάθειά που κάνουν Διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές, για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και υγιή λειτουργία του Συλλόγου και για την επάξια αθλητική εκπροσώπηση του χωριού μας.
Σε μια κοινωνία που η αγάπη για τα ''κοινά'' έχει τόσο ατονίσει, θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας και μέχρι που φθάνει η αγάπη για την ομάδα….

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δώρισε στο χωριό τη βιβλιοθήκη του συζύγου της, κίνηση με μεγάλη πρακτική και συναισθηματική αξία

Σε μια πολύ συγκινητική και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε πριν λίγες μέρες η κ. Παπαμιχαήλ-Ζηλακάκη Eλένη, σύζυγος του συγχωριανού μας Γιώργου Δ. Παπαμιχαήλ, ο οποίος ήταν δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε πάντα με πολύ μεράκι στα Πολιτιστικά και Λαογραφικά δρώμενα του χωριού μας και ''έφυγε'' από τη ζωή πριν 6 χρόνια.
Συγκεκριμένα η κ. Παπαμιχαήλ-Ζηλακάκη δώρισε στην Τοπική Κοινότητα Τρικάλων τη βιβλιοθήκη του συζύγου της με δεκάδες νομικά βιβλία, μια κίνηση η οποία εκτός από την πρακτική της αξία, έχει και τεράστια συναισθηματική αξία.
Η βιβλιοθήκη, την οποία παρέλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. το
υ Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, φιλοξενείται στα γραφεία του Συλλόγου και είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.
Κα Παπαμιχαήλ-Ζηλακάκη, θερμά σας ευχαριστούμε 
Στη φωτογραφία, ο Γιώργος Παπαμιχαήλ με συγχωριανούς μας σε εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων  

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά από μια τετραετία η οποία περιελάμβανε, 16 Εθελοντικές Αιμοδοσίες, ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος, πολλές εκδηλώσεις για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και αρκετές δράσεις κοινωνικού, εξωραϊστικού, περιβαλλοντολογικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών (Ιδρυτικά μέλη και Εθελοντές Αιμοδότες) στα Γραφεία του Συλλόγου, με θέματα:
1. Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης
2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10.30. 
Όσοι από τους Εθελοντές Αιμοδότες και τα Ιδρυτικά μέλη, επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014
Η παρουσία και η συμμετοχή όλων των μελών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να συνεχίσει ο Σύλλογός μας την πορεία προσφοράς του στον τόπο μας...
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υ.Γ. Μερικά αποσπάσματα από το καταστατικό του Συλλόγου:
Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης του Συλλόγου οφείλει να προσφέρει τουλάχιστον μία μονάδα αίματος το χρόνο. Με την Εθελοντική αυτή προσφορά του εκτός από το κοινωνικό του έργο, έχει το δικαίωμα πλήρους κάλυψης των τυχόν αναγκών σε αίμα : 
1. του ιδίου, του συζύγου ή της συζύγου και των παιδιών του. 
2. όλων των συγγενών α' βαθμού ( γονείς - αδέρφια )
Σε περιπτώσεις εξωσυλλογικών ασθενών, ο Σύλλογος θα προσφέρει αίμα, εφ' όσον έχει την ευχέρεια, με την προϋπόθεση αυτό να μη γίνει σε βάρος του αποθέματος ασφαλείας, που είναι οι πενήντα ( 50 ) φιάλες. Κάθε φιάλη η οποία χορηγείται για τις ανάγκες μη μέλους του Συλλόγου θεωρείται δανεική. Ο λήπτης πρέπει να αναπληρώσει, μέσα σε τρεις (3) μήνες, τον αριθμό φιαλών που έλαβε. 
Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν να αιμοδοτήσουν πάνω από δύο ( 2 ) χρόνια χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και δεν ανταποκρίνονται σε επανειλημμένες κλήσεις του Συλλόγου (τηλέφωνο - επιστολή), διαγράφονται από μέλη του.
Μέλη του Συλλόγου που σταματούν να αιμοδοτούν για λόγους υγείας ή ορίου ηλικίας, συνεχίζουν να έχουν όλες τις παροχές του μέλους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους α' βαθμού συγγενείς τους.

Μπορούμε να αλλάξουμε;

Ο Ραβίνος Yisroel Solanter (1810-1883) έγραψε:
«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να αλλάξω τον κόσμο. Όταν ωρίμασα ήθελα να αλλάξω τους γύρω μου. Τώρα που γέρασα προσπαθώ να αλλάξω τον εαυτό μου. Αν είχα ξεκινήσει ανάποδα τώρα ο κόσμος θα ήταν καλύτερος!».
Σοφή ρήση και συμβουλή.
Που μας λέει μ’ άλλα λόγια: Αν θέλετε να γίνει καλύτερος ο κόσμος – και ποιος καλοπροαίρετος και εχέφρων δεν το θέλει; - ξεκινήστε την προσπάθεια από τον εαυτό σας. Γίνετε εσείς πρώτα καλύτεροι κι ύστερα αγωνιστείτε για έναν καλύτερο κόσμο. 
Αυτό ακριβώς εννοούσε κι ο Μαχάτμα Γκάντι όταν έλεγε: «Γίνε πρώτα εσύ η αλλαγή που επαγγέλλεσαι». 
Το πρώτο βήμα προς την αλλαγή του εαυτού μας είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης μας, του τι μας λείπει πραγματικά, του τι μας χρειάζεται πάνω απ’ όλα. Ο Σερ Λόρενς βαν ντε Ποστ έγραψε:
«Οι Βουσμάνοι στην Έρημο Καλαχάρι
μιλούνε για δύο «πείνες».
Τη Μεγάλη Πείνα και τη μικρή.
Η μικρή θέλει φαγητό για το στομάχι
Αλλ’ η Μεγάλη Πείνα ή μεγαλύτερη απ’ όλες,
είναι η πείνα για νόημα ζωής…».

Ευχαριστήριο

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από συνδημότη μας και την δημοσιεύουμε αυτούσια. Εμείς φυσικά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε το όνομα του αποστολέα. 

<< Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, ο οποίος ήταν στο πλευρό της οικογενείας μου και να συγχαρώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Εθελοντές Αιμοδότες για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν. Ευχαριστούμε θερμά >> 

Ξεκινάει τη Δευτέρα (28/7) με ενθουσιασμό, όνειρα και φιλοδοξίες ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας και απομένουν λίγες ακόμη κινήσεις από τη διοίκηση - στα οργανωτικά και στα μεταγραφικά - ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 28 Ιουλίου και όλοι να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στο έργο τους για την υλοποίηση των φετινών στόχων.
Εργατικότητα, αφοσίωση, συνεργασία, ήθος, αλληλοσεβασμός, ομοψυχία και φιλότιμο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία θα στηριχθεί η λειτουργία της ομάδας, ώστε να λειτουργεί σαν μια οικογένεια όπου ο καθένας (Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, προπονητής, φίλαθλοι) έχει το δικό του ρόλο.
Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες των έμπειρων ποδοσφαιριστών μας (που στο σύνολό τους είναι τοπικοί και αγωνίζονται χρόνια στην ομάδα), η ύπαρξη πολλών και πολύ ταλαντούχων νεαρών και η παρουσία του Γ. Ντάμτσιου, είναι η καλύτερη εγγύηση ώστε η ομάδα μας να χαρίζει στους φιλάθλους όμορφα Σαββατιάτικα απογεύματα.
Και επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση και το να ανήκει κάποιος σε ένα Σύλλογο είναι χαρά και τιμή, αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι (Διοίκηση - προπονητής - ποδοσφαιριστές - φίλαθλοι) για το καλύτερο.

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά 
και προ πάντων
χωρίς τραυματισμούς

H πρόσκληση του 6ου Φεστιβάλ Γκάιντας




Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αντίο φίλε...

<<Παλικάρι μου ποιο τραίνο
Πέρασε και ζήλεψες
Ήλιε μου κουράστηκες 
Και νωρίς βασίλεψες...>>
''Έφυγε'' σήμερα 11 Ιουλίου 2014 ''χτυπημένος'' από την λευχαιμία ο Θοδωρής Περηφανόπουλος του Αθανασίου, από το Κλειδί Ημαθίας, σε ηλικία 39 ετών.
Σπουδαίος αθλητής και παράγοντας στον ''ΕΘΝΙΚΟ'' Κλειδίου για πάρα πολλά χρόνια, αποτελεί συγχρόνως σημαντικό μέρος της Ιστορίας του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων, τη φανέλα του οποίου τίμησε για μια τριετία (1998 - 2001) και αγαπήθηκε από όλη την αθλητική οικογένεια του χωριού μας.
Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι πολύ φτωχά και ανήμπορα να περιγράψουν τα συναισθήματα...
Αντίο φίλε...

.

Α.Ο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ποίημα Ζωής (Χόρχε Λουίς Μπόρχες)

Ένα ποίημα ύμνος στο αληθινό νόημα της φιλίας από τον σπουδαίο αυτόν συγγραφέα, που αναδεικνύει την αξία που έχουν οι αληθινοί φίλοι στη ζωή των ανθρώπων. Φίλοι που θα χαρούν με τη χαρά σου και θα λυπηθούν με την λύπη σου και όχι αντίστροφα. Φίλοι ειλικρινείς. Υπάρχουν άραγε; Κι όμως, η ζωή μας δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βρει την αληθινή φιλία. Είναι αυτοί οι μερικοί τυχεροί, που αν μη τι άλλο θα πρέπει να αισθάνονται ευλογημένοι και χαρούμενοι...
Δεν µπορώ να σου δώσω λύσεις,
για όλα τα προβλήµατα της ζωής,
ούτε έχω απαντήσεις
στις αµφιβολίες ή τους φόβους σου,
αλλά µπορώ να σε ακούσω
και να τα µοιραστώ µαζί σου.

Δεν µπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν σου ούτε το µέλλον σου.
Αλλά όταν µε χρειάζεσαι
θα ‘µαι δίπλα σου.

Δεν µπορώ ν’ αποτρέψω
να µη σκοντάψεις.
Μόνο µπορώ να σου προσφέρω το χέρι µου,
για να κρατηθείς
και να µη πέσεις.
Οι χαρές σου.
Οι θρίαµβοί σου
κι οι επιτυχίες σου
δεν είναι δικά µου.
Αλλά χαίροµαι ειλικρινά
να σε βλέπω ευτυχισµένο.

Δεν κρίνω τις αποφάσεις
που παίρνεις στη ζωή.
Περιορίζοµαι στο να σε στηρίζω,
να σε παροτρύνω
και να σε βοηθώ όταν µου το ζητάς.

Δεν µπορώ να σου χαράζω όρια
που µέσα τους οφείλεις να κινείσαι,
αλλά σου προσφέρω αυτό το χώρο,
τον απαραίτητο για ν’αναπτυχθείς.

Δεν µπορώ να αποτρέψω τον πόνο σου
όταν κάποια λύπη σου σχίζει την καρδιά,
αλλά µπορώ να κλάψω µαζί σου
και να µαζέψω τα κοµµάτια,
για να τη φτιάξω από την αρχή.

Δεν µπορώ να σου πω ποιος είσαι
ούτε ποιος θα όφειλες να είσαι.
Μονάχα µπορώ να σ’ αγαπώ όπως είσαι
και να ‘µαι φίλος σου.

Αυτές τις ηµέρες σκέφτηκα
τους φίλους και τις φίλες µου.
Δεν ήσουν ψηλά ούτε χαµηλά ούτε στη µέση.
Δεν ήσουν στην αρχή
ούτε στο τέλος της λίστας.
Δεν ήσουν το νούµερο ένα
ούτε το τελικό,
ούτε διεκδικώ να ‘µαι πρώτος,
δεύτερος ή ο τρίτος στη δική σου.
Φτάνει που µε θες για φίλο.
Ευχαριστώ που ‘µαι αυτό.
250px-Jorge_Luis_Borges_1951,_by_Grete_SternΟ Μπόρχες γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου το 1899 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου του 1986 στη Γενεύη της Ελβετίας. Τάφηκε ύστερα από επιθυμία του στην πόλη που μεγάλωσε, στο Μπουένος Άιρες.
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του εικοστού αιώνα, του οποίου το ταλέντο στην συγγραφή αναδείχθηκε από πολύ μικρή ηλικία, αφού σε ηλικία 7 ετών ο Μπόρχες γράφει το πρώτο του διήγημα, ενώ ένα χρόνο αργότερα μεταφράζει και δημοσιεύει τον Ευτυχισμένο πρίγκιπα του Όσκαρ Ουάιλντ.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα κέντρα δημιουργικής αποσχόλησης παιδιών για το έτος 2014-15

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) είναι δομές κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς να ανταποκριθούν σε άλλες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Εξασφαλίζουν την δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε πλήθος ατομικών ή και οργανωμένων δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας – κατά ασφαλή και παιδαγωγικό τρόπο-ευχάριστα και παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα τις απογευματινές ώρες το χειμώνα και τις πρωινές το καλοκαίρι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Kοινωνικά

O Xαριτίδης Αθανάσιος του Νικολάου και της Βαρβάρας και η Μπασδραλέξη Αικατερίνη του Παύλου και της Χρυσής τέλεσαν Πολιτικό Γάμο την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Κατάστημα Πλατέος
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Κασνακίδης Ευάγγελος του Κυριάκου και της Δημητρούλας και η Γκοτιάνη Δήμητρα του Ιωάννη και της Ελένης τέλεσαν Πολιτικό Γάμο την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Κατάστημα Πλατέος
---------------------------------------------------------------------------------
Από εμάς
Τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές

Το καλοκαίρι δεν ξεχνάμε την Εθελοντική Αιμοδοσία

Επειδή η επόμενη (17η) Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου μας θα γίνει τον Σεπτέμβριο και επειδή οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι αυξημένες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, καλούμε όσους και όσες μπορούν και επιθυμούν να δώσουν αίμα, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Βέροιας και να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος που διατηρούμε εκεί, βοηθώντας παράλληλα στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών και ελλείψεων που δυστυχώς υπάρχουν στη χώρα μας!
Επίσης ενημερώνουμε ότι όσοι και όσες επιθυμούν, μπορούν να δώσουν αίμα οποιαδήποτε μέρα και σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο της χώρας, ζητώντας απλά η Αιμοδοσία τους να καταχωρηθεί: για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προκήρυξη θέσεων συνοδών για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμΕΑ 2014 από “Τα Παιδιά της Άνοιξης”

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει την προκήρυξη θέσεων – συνοδών (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας 18 ετών και άνω, για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2014 της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.
Μετά από ενημέρωση που είχε ο Φορέας μας από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ σας πληροφορούμε ότι ως προς το θέμα των συνοδών του Κ.Π ΑμεΑ 2014, θα ισχύσει η διαδικασία του εργόσημου.
Οι συνοδοί που έχουν κάρτα ανεργίας ή λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να απευθυνθούν στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ και να ρωτήσουν για το αν θα υπάρξει πρόβλημα για την απασχόλησή τους με εργόσημο. Οι εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα πρέπει να

Ανάμικτα συναισθήματα από “Τα Παιδιά της Άνοιξης” και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Mια κατεδάφιση που φέρνει ανάμικτα συναισθήματα σε όλο το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους συντελείται αυτές τις ημέρες στην Αλεξάνδρεια.
Μετά από 26 χρόνια και με τη βοήθεια όλων των πολιτών, των φορέων του Νομού αλλά και τη δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, “Τα Παιδιά της Άνοιξης” αποκτούν στέγη με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των εκπαιδευομένων.
Συναισθήματα λύπης, γιατί τόσο εύκολα και γρήγορα κατεδαφίζονται εγκαταστάσεις που για να κατασκευαστούν, χρειάστηκε η συνδρομή όλων των φίλων του κέντρου για δυόμισι δεκαετίες. Εγκαταστάσεις που στερούνταν τις προδιαγραφές για

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Την Παρασκευή 11/7 Γενική Συνέλευση της Ομάδας

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ θα γίνει στο κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων Γενική Συνέλευση των φίλων της ομάδας, των Φορέων του χωριού και των Αρχών του τόπου, στην οποία η Διοίκηση θα εκθέσει την σημερινή κατάσταση και θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την ιστορική μας ομάδα, η οποία - δεν πρέπει να ξεχνάμε - τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο (6 Ιανουαρίου 2015) συμπληρώνει 50 χρόνια Ζωής.
Απαραίτητη η παρουσία όλων

Eνημερωτικές συναντήσεις για τη δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού εθνικού μητρώου εθελοντών αιμοδοτών

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού εθνικού μητρώου εθελοντών αιμοδοτών. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ)
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση και η αποδοτικότερη λειτουργία των συλλόγων και των φορέων του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο ενημερωτικές συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ το ηλεκτρονικό μητρώο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2015. Εφόσον λειτουργήσει, κάθε αιμοδότης θα έχει τον δικό του προσωπικό αριθμό μητρώου, δεν θα είναι καταγεγραμμένος σε δύο και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες αιμοδοσίας και δεν θα μπορεί να αιμοδοτεί με διαφορετικό όνομα μόνο και μόνο για να πάρει… τιμητική άδεια. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρχει επίσημη καταγραφή για το πόσες φιάλες αίματος είναι συγκεντρωμένες σε κάθε αιμοδοσία και ποιος τις έχει προσφέρει.
«Είναι μία σημαντική προσπάθεια, η οποία, αν υλοποιηθεί, αναμένεται να βάλει τάξη στον χώρο της αιμοδοσίας στη χώρα μας, καθώς θα υπάρχει επίσημη καταγραφή όλων των αιμοδοτών. Καθένας θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα, με προσωπικό αριθμό μητρώου, οπότε οι αρμόδιοι θα γνωρίζουν ανά πάσα

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Γενικό Λύκειο Πλατέος: Αποχαιρετώντας τους απόφοιτους της Γ΄ Τάξης

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 το Γενικό Λύκειο Πλατέος αποχαιρέτησε τους απόφοιτους της Γ΄ τάξης  διοργανώνοντας μία σεμνή εκδήλωση  στην οποία μαθητές (απόφοιτοι πλέον),  καθηγητές, Σύλλογος Γονέων και ο Διευθυντής του σχολείου αναπολώντας τα τρία τελευταία χρόνια και τις ανέμελες στιγμές τους έκλεισαν το κεφάλαιο «σχολικά θρανία» για τους νέους μας που πλέον ανοίγουν τα φτερά για άλλες πολιτείες.
Στους μαθητές αυτούς ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Γενικού Λυκείου Πλατέος εύχονται «Πολλά χαμόγελα στην ζωή τους»
Στη τελετή δόθηκαν στους αποφοίτους οι απολυτήριοι τίτλοι, ένα CD με φωτογραφίες από διάφορες στιγμές και ένα λεύκωμα. Η εκδήλωση περιλάμβανε και το παραδοσιακό ψήσιμο  (τα σουβλάκια ήταν χορηγία του «Αλεξάνδρειον Μέλαθρον» του κ. Παπαδόπουλου) όπως και αρκετή μπύρα (προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) για να κλείσουν τα τρία χρόνια χαλαρά και με όλες τις ευχάριστες στιγμές να ανακαλούνται στις συζητήσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών.
Παρακάτω παρατίθενται αποσπάσματα από το Λεύκωμα και φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης.
    

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2014)

Γ1
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΑΝΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΖΩΙΤΣΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΕΚΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΜΑΡΘΑ
ΜΠΙΛΤΙΡΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΑΚΡΙΒΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΥΖΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΔΡΟΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Γ2
ΣΛΛΑΜΙ ΕΛΒΙΣ
ΓΕΡΑΚΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΟΛΥΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΤΡΙΑΔΑ
ΤΖΙΟΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ
ΤΣΙΛΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΜΟΣΧΟΣ
ΜΑΒΒΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΣΙΟΥΓΚΑ ΑΡΕΤΗ
ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗ ΙΣΙΔΩΡΑ
ΜΑΒΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΓΡΑΜΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΗΤΣΙΝΙΚΟΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΟΥΡΒΑΛΟΥΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΔΕΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΙΧΑΔΑΣΗ ΑΝΝΑ
ΦΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΡΟΣΑΚΗ ΜΑΡΚΕΛΑ
ΜΠΑΛΑΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ

v       « Αγαπημένα πρόσωπα, αγαπημένα μάτια, έρχονται σαν τα κύματα κι αφήνουν κατακάθια . . .»  (Θανάσης Παπακωνσταντίνου – «Βαθιά πληγή»)
    Ταξιδεύοντας στη ζωή θα αισθανθείτε, θα δείτε, θα μάθετε, θα χαρείτε, θα πονέσετε, θα παλέψετε, θα κουραστείτε  . . . θα μεγαλώσετε . . .
     Σε όλες αυτές τις στιγμές, το ταξίδι στο παρελθόν και στα αγαπημένα πρόσωπα των μαθητικών σας χρόνων να σας στηρίζει, ώστε να κερδίσετε τα όνειρα σας.
     Τύχη Καλή στη ΖΩΗ ΣΑΣ.
Θεοδωρακόπουλος Πρόδρομος – Διευθυντής

v    Οι αποχωρισμοί είναι δύσκολοι . . . Μοιραστήκαμε μαζί σας αγωνίες, χαρές, δυσκολίες, απογοητεύσεις, συνεργασίες . . . Θυμώσαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε . . . Να ξέρετε όμως ότι

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ανακοινώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας τα επίσημα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών

Με την επεξεργασία των πινάκων αποτελεσμάτων της εκλογής της 18ης Μαΐου 2014, όπως και της επαναληπτικής εκλογής της 25ης Μαΐου, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας, κατόπιν συνεδρίασης την Δευτέρα, 23 Ιουνίου, με την υπ'αρίθμ. 19/ΕΠ/2014 απόφασή του, προχώρησε στην Ανακήρυξη του επιτυχόντος συνδυασμού Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων κάθε συνδυασμού των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014 του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Έτσι μετά τα επίσημα αποτελέσματα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο, το νέο Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων αποτελούν οι: 
Παπαϊωαννίδου Μαρία του Γεωργίου (Πρόεδρος), Παπαμιχαήλ Κυριάκος του Μίχου και Φετεινίδης Νικόλαος του Αβραάμ 

Επίσης, όπως γράψαμε σε παλαιότερη ανάρτηση (ΕΔΩ), στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι συγχωριανοί μας Κιρκιλιανίδης Ιωάννης του Παναγιώτη, Κυτούδης Μόσχος του Χρήστου και Παπαδόπουλος Δημήτριος του Σάββα

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την εκλογή τους και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους
Να υπενθυμίσουμε ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου

Τα επίσημα αποτελέσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας ΕΔΩ