Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

AKAΔΗΜΙΑ VOLLEY BALL Τρικάλων: Μια υπέροχη προσπάθεια που δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια...

Γράφοντας στην προηγούμενη ανάρτηση για την έναρξη των προπονήσεων της ομάδας VOLLEY του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, θυμήθηκα την προσπάθεια που κάναμε εδώ στα Τρίκαλα, τον Οκτώβριο του 2009 για την δημιουργία της δικής μας ομάδας VOLLEY κοριτσιών, με σκοπό να καλύψει ένα κενό που υπήρχε (και δυστυχώς υπάρχει σε όλα σχεδόν τα χωριά) σχετικά με την δυνατότητα άθλησης των κοριτσιών.
Δυστυχώς όμως αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και κόστισε αρκετό κόπο, χρόνο και χρήματα, δεν προχώρησε λόγω έλλειψης προπονητηρίου.
Το μεγάλο πρόβλημα σ' αυτή την προσπάθεια ήταν η έλλειψη κατάλληλων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Στα δύο περίπου χρόνια λειτουργίας, όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, οι προπονήσεις γίνονταν, έστω και με δυσκολίες, σε ανοιχτό χώρο στο γήπεδο. Όταν όμως ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του δεν ήταν δυνατόν να γίνονται προπονήσεις έξω και σταματούσε η λειτουργία της Ακαδημίας για τους χειμερινούς μήνες. Ήταν απαραίτητο να βρεθεί στα Τρίκαλα ένας κλειστός χώρος που να καλύπτει βασικές ανάγκες ( αποδυτήρια - νερό - WC - φωτισμός και θέρμανση ) και να γίνει αυτός ο χώρος το προπονητήριο της ομάδας VOLLEY. Kαι τέτοιος χώρος που θα πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα εξασφάλιζε την ασφάλεια των αθλητριών και των προπονητών, δυστυχώς δεν υπήρχε και έτσι σταμάτησε στις αρχές του 2011 η λειτουργία της Ακαδημίας, προς μεγάλη απογοήτευση και των ιδρυτών της και των νεαρών αθλητριών.


Απόσπασμα από τοπική εφημερίδα, στο τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Ακαδημίας VOLLEY (Οκτώβριος 2010) και κάποιες φωτογραφίες από τις προπονήσεις. 











Αποδείχθηκε τελικά πόσο πολύ λείπει
μια κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: