Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οργανώνεται η νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων

Ο Συνήγορος του Παιδιού καλεί μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή

Ο Συνήγορος του Παιδιού καλεί μαθητές, γεννημένους από το 1994 έως το 1997 να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.
Η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων θα απαρτίζεται από 20 κορίτσια και αγόρια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα συναντιέται με τον Συνήγορο τρεις φορές τον χρόνο και ενδιάμεσα θα επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού φόρουμ.
Η Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων θα αποτελείται από όλους τους εφήβους που θα αποστείλουν τη σχετική αίτηση. Τα μέλη της θα συζητάνε και θα καταθέτουν τις απόψεις τους μέσω του ηλεκτρονικού φόρουμ. Οι ομάδες θα συγκροτηθούν τον Φεβρουάριο του 2011 και η λειτουργία τους θα έχει διάρκεια δύο χρόνων.
Στην ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Παιδιού (www.0-18.gr) έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, ενώ έχει δημιουργηθεί και σχετικό ραδιοφωνικό σποτ, το οποίο μεταδίδεται σε ραδιοσταθμούς, ύστερα από έγκριση του ΕΣΡ για τη μετάδοσή του ως κοινωνικού μηνύματος.
Επίσης, υπάρχει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας με τίτλο «Ρόλος και Δράσεις του Συνηγόρου του Παιδιού-Ομάδα Εφήβων Συμβούλων».
Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δράσεις της πρώτης Ομάδας Εφήβων Συμβούλων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής και στη σχετική έκθεση πεπραγμένων.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: