Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παιδί και αθλητισμός

Ακαδημία ποδοσφαίρου Τρικάλων : Τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Ο αθλητισμός, τα σπορ και το παιγνίδι είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους.
Οι γονείς θα πρέπει να μεριμνούν για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ή σε κάποιο σπορ.
Ακαδημία ποδοσφαίρου Τρικάλων : Προπαιδικό τμήμα
Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μιας υγιούς απασχόλησης σε ένα άθλημα, θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.  

Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας λειτουργούν αρκετές Ακαδημίες που καλλιεργούν διάφορα αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Volley, Στίβος, Πάλη, Κολύμβηση κ.α.) και έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Στόχος  των  Αθλητικών Ακαδημιών,   μέσα από  το  αθλητικό έργο  που  επιτελούν,  είναι  να  διαμορφώσουν  άριστους  χαρακτήρες.  Στόχος  είναι να  μυηθούν  τα  παιδιά  στο  σεβασμό, στην  άμιλλα, στην  πειθαρχία, στην  αξία  της συμμετοχής,  στην  αυτογνωσία,  στην  αυτοκριτική,  στην επιδίωξη  των  στόχων  με θεμιτά  μέσα,  στο  εύ  αγωνίζεσθαι,  στον  σεβασμό  του  αντιπάλου,  στη συνεχή προσπάθεια  για  βελτίωση  και  στη  διαμόρφωση  δυνατών  χαρακτήρων  μέσα  από τις  απότομες  εναλλαγές  συναισθημάτων,  που  μόνο  ο  αθλητισμός προσφέρει.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ Αλεξάνδρειας : Προτζούνιορ
Και  όλα  αυτά  μέσα  από  την  ψυχαγωγία  που προσφέρει ο  αθλητισμός.
Φιλοδοξία   γι'  αυτές  τις  ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ  είναι  να  γίνουν  για  τα  παιδιά  κάτι  σαν το  δεύτερο  σχολείο  τους,  κάτι  σαν  το  δεύτερο  σπίτι  τους.
Συμπερασματικά  θα  πρέπει  να  αναφερθεί  ότι  η  στήριξη  και  η  ενδυνάμωση τέτοιων  προσπαθειών,  είναι  χρέος  όλων  μας.
Πρέπει  όλοι  μας  να  βάλουμε  καλά  στο  μυαλό  μας  ότι  οι  καιροί  είναι  δύσκολοι, οι  προκλήσεις  για  τους  νέους  πολλές  και  σ'  αυτές  τις προκλήσεις μόνο μέσα από την  οικογένεια,  το  σχολείο  και  τον  αθλητισμό  μπορούν  τα  παιδιά  να  αμυνθούν.
Ο  αθλητισμός  είναι  το  αντίδοτο  σε  όλα  εκείνα  που  δηλητηριάζουν  τα  παιδιά.
Ο  αθλητισμός  δίνει  το  αισιόδοξο  μήνυμα  σε  όλες  εκείνες  τις  ασχήμιες  που βομβαρδίζουν  τα  παιδιά.
Ο  αθλητισμός  είναι  η  όαση  που  δροσίζει  την  δίψα  των  παιδιών  για  φιλία και  ομαδική  συνεργασία.
Συνοψίζοντας  οι  στόχοι  των  ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ  είναι :
1.  H  αποφυγή  των  κινδύνων  που  περιστοιχίζουν  τα  παιδιά.
2.  Η  δημιουργία  ευκαιριών  στα  παιδιά  να  ξεδιπλώσουν  το  ταλέντο  τους  και
τις  αρετές  τους,  γιατί  υπάρχει  πολύ  ταλέντο στα παιδιά.  
                                                         
Kαι  επειδή  '' Nούς  υγιής  εν  σώματι  υγιή '' …
είναι  τεράστια  η  ευθύνη  που  έχουμε  όλοι  μας,   
γονείς,  τοπική  αυτοδιοίκηση  και  πολιτεία,  
σε  τέτοιου  είδους  προσπάθειες

------------------------------------------------------------------------------
Οι  υπεύθυνοι των Ακαδημιών που επιθυμούν να δημοσιεύονται οι δραστηριότητες των τμημάτων τους, μπορούν να στέλνουν κάθε εβδομάδα τα θέματά τους ( κείμενα και φωτογραφίες) στο email: saltnico@yahoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: