Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Με σύνθημα ''κάθε σπίτι κι ένας αιμοδότης'' την Τετάρτη 21 Ιανουρίου η 18η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Με σύνθημα ''κάθε σπίτι κι ένας Αιμοδότης'', την 18η Εθελοντική Αιμοδοσία σε διάστημα 5 χρόνων θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
Καλούμε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογo Aιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, ώστε να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.
Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι Πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.

Η συμμετοχή όλων μας θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον τόπο μας. Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
------------------------------------------------------------------------------
Για άλλη μια φορά, μερικά αποσπάσματα από το καταστατικό του Συλλόγου
     Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης του Συλλόγου οφείλει να προσφέρει τουλάχιστον μία μονάδα αίματος το χρόνο. Με την Εθελοντική αυτή προσφορά του εκτός από το κοινωνικό του έργο, έχει το δικαίωμα πλήρους κάλυψης των τυχόν αναγκών σε αίμα : 
1. του ιδίου, του συζύγου ή της συζύγου και των παιδιών του. 
2. όλων των συγγενών α' βαθμού ( γονείς - αδέρφια )
     Σε περιπτώσεις εξωσυλλογικών ασθενών, ο Σύλλογος θα προσφέρει αίμα, εφ' όσον έχει την ευχέρεια, με την προϋπόθεση αυτό να μη γίνει σε βάρος του αποθέματος ασφαλείας, που είναι οι πενήντα (50) φιάλες. Κάθε φιάλη η οποία χορηγείται για τις ανάγκες μη μέλους του Συλλόγου θεωρείται δανεική. Ο λήπτης πρέπει να αναπληρώσει, μέσα σε τρεις (3) μήνες, τον αριθμό φιαλών που έλαβε.
     Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν να αιμοδοτήσουν πάνω από δύο (2) χρόνια χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και δεν ανταποκρίνονται σε επανειλημμένες κλήσεις του Συλλόγου (τηλέφωνο - επιστολή), διαγράφονται από μέλη του.
     Μέλη του Συλλόγου που σταματούν να αιμοδοτούν για λόγους υγείας ή ορίου ηλικίας, συνεχίζουν να έχουν όλες τις παροχές του μέλους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους α' βαθμού συγγενείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: