Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την διαχείριση των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων, αλλά και των συσκευασιών τους

Για το πρόβλημα με τη ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα σχεδιασμό διαχείριση των κενών κουτιών φυτοφαρμάκων στο χωριό μας, γράψαμε και το 2011 και το 2012 και το 2013 (διαβάστε ΕΔΩ ) 
Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο σημεία, στην ανατολική και στη νότια πλευρά του χωριού, όπου οι αγρότες γεμίζουν τα βυτία τους για να ραντίσουν και εκεί βρίσκονται χώροι απόθεσης των κενών κουτιών φυτοφαρμάκων.
Πριν από λίγες μέρες, με πρωτοβουλία του ΤΟΕΒ Τρικάλων, έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την διαχείριση των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων, αλλά και των συσκευασιών τους, με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου στην ανατολική είσοδο του χωριού (όπως φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες). 
Αυτό βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα με τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων και των συσκευασιών τους. Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Είναι όμως η πρωτοβουλία αυτή του ΤΟΕΒ ένα σημαντικό βήμα και ελπίζουμε η αρχή ώστε να δοθεί σύντομα η οριστική λύση σε ένα από τα κορυφαία προβλήματα του τόπου μας.
Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας
και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος
Ο χώρος στην ανατολική πλευρά του χωριού, όπως είναι σήμερα





-------------------------------------------------------------------------------
Στην παρακάτω σημερινή φωτογραφία, ο χώρος στην νότια πλευρά του χωριού, ο οποίος σύντομα θα διαμορφωθεί και αυτός κατάλληλα



Δεν υπάρχουν σχόλια: