Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ημερίδα για γονείς στην Αλεξάνδρεια

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μιχαλόπουλος μέλος του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS, διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στις 10.30 π.μ. στην Αλεξάνδρεια, ημερίδα αφιερωμένη στη γονεϊκότητα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Στην ημερίδα θα αναπτυχθεί μια πλούσια θεματολογία, το εύρος της οποίας θα ξεκινάει από τις σχέσεις γονέων - παιδιών και θα καταλήγει σε...
πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους σύγχρονους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Οι παρευρισκόμενοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με ουσιαστικό τρόπο στις διεργασίες της ημερίδας, διατυπώνοντας ερωτήματα, απορίες και απόψεις που θα τους κάνουν να δουν την επόμενη μέρα της ζωής τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά.
Στόχος της ημερίδας: η -χωρίς χρέωση- πρόσβαση των Γονέων σε σύγχρονη ενημέρωση πάνω στα σημαντικά θέματα γονεϊκότητας που τους απασχολούν, τα οποία εντοπίσαμε από την καθημερινή μας διάδραση μαζί τους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΓΟΝΕΑ ΜΕΡΑ
α) Γιάννης Πέτροπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και κάτοχος B.A. στην Αγγλική Λογοτεχνία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Συγκριτική Λογοτεχνία και M.A. στην Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία του 19ου και 20ου αιώνα από το Πανεπιστήμιο του Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία τριάντα χρόνια καθώς και Creative Writing, Fiction, Literary Analysis και Business Communications σε Πανεπιστημιακό επίπεδο. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση διδάσκει εταιρικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την γραπτή και προφορική επικοινωνία και τις αποτελεσματικές διαπροσωπικές σχέσεις στον επαγγελματικό και εκπαιδευτικό χώρο. Είναι 2 υπεύθυνος για το EcoFans Club και το EcoFans Network στo πλαίσιo της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και υπεύθυνος συντονισμού για το Essay Contest που διοργανώνει η ΕΑΕ κάθε χρόνο για μαθητές Κέντρων Ξένων Γλωσσών επιπέδου Β2 σε όλη την Ελλάδα. Θέμα: "Θετική γονεϊκότητα: Σχέσεις Γονέων -Παιδιών"

β) Σταύρος Καρπουχτσής, Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία από το Α.Π.Θ. καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι εκπαιδευμένος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.
Έχει εργαστεί σαν Κλινικός Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Συκεών και στην Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Από το 2007 εργάζεται ιδιωτικά σαν Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Είναι καθηγητής στο Mediterranean College of Thessaloniki από το 2008 όπου διδάσκει τομείς της επιστήμης της Ψυχολογίας. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας. Συνεργάζεται επισταμένως με το Διεθνές Κέντρο Συστημικής Θεραπείας στην Χαιδελβέργη της Γερμανίας (IGST). Αντικείμενα έρευνας και εργασίας: Συμβουλευτική σχέσεων - γονέων, γάμου, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία ατόμων που παρουσιάζουν κατάθλιψη και νευρική ανορεξία-βουλιμία. Ομαδική Ψυχοθεραπευτική εργασία, με ομάδες, γονείς, φοιτητές, ομάδες εποπτείας.

Θέματα: "Αλλάζω ζωή, αλλάζω συνήθειες ως επαγγελματίας και ως γονέας" & "Ο γονέας σήμερα και αύριο".
Θα υπάρχει coffee break

ΠΟΤΕ: Κυριακή 7 Απριλίου 2013, 10.30πμ-2.00μμ
ΠΟΥ: 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, Θεμιστοκλή Σοφούλη 2 - για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 23330-22890 (περιορισμένες θέσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: