Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν τελειώνει εδώ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ημαθίας, Αναστάσιος Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βέροιας, Παύλος Παυλίδης, με την ηγεσία του Υπουργείου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για το θέμα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών και την καταβολή του οφειλομένου ποσού προς τους μεταφορείς. Από τον αρμόδιο Υπουργό, υπεγράφη τελικά η καταβολή ποσού του 1,3 εκατ. ευρώ προς τους λεωφορειούχους, το οποίο θα καταβληθεί το επόμενο διάστημα, για οφειλές της προηγούμενης χρονιάς. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Συμμετείχα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ο αρμόδιος Υπουργός, υπέγραψε την καταβολή των οφειλόμενων ποσών από το παρελθόν, στα ΚΤΕΛ και στα Αστικά Ημαθίας, που ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν τελειώνει εδώ, καθώς μετά την κατάθεση διάταξης νόμου, με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, η οριστική λύση του θέματος επαφίεται στη συμφωνία και στη νέα σύμβαση που θα υπογράψουν οι μεταφορείς με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση στη μάθηση, αποτελεί υποχρέωση όλων μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η μεταφορά των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: