Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Στις 15 Μαϊου η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Λίγο πριν από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Τρίκαλα για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Βέροιας, θα πραγματοποιήσει την 16η Εθελοντική Αιμοδοσία σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: 
Καλούμε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και να καταλάβουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι Πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται και στην μικρή μας κοινωνία, όπου υπάρχει υποδομή χρόνων, υπάρχει καλλιεργημένη εθελοντική συνείδηση και συνεχής ενημέρωση, συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλα αποθέματα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 
Η συμμετοχή όλων μας και κυρίως των νέων μας, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον τόπο μας. Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού.

Ελάτε μαζί μας - Όλοι μαζί μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: