Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τρίκαλα - Ματιές στο παρελθόν

Πρωτοχρονιά  του  1968
Φωτογραφία μπροστά στα σκαλοπάτια του Κοινοτικού καταστήματος, στο τέλος του εθίμου ‘’Καμήλες και Ντιβιτζήδες’’.  
 Ο Ντιβιτζής στο πρώτο σκολοπάτι είναι ο Τάκης Τραντούδης 

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου Ημαθίας

Το έθιμο της ''γουρουνοχαράς'' αναβίωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 

 

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Eκδρομή στην Ονειρούπολη Δράμας

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 ο  Λαογραφικός Σύλλογος  ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων διοργανώνει εκδρομή  στη Ονειρούπολη Δράμας, το χωριό του Αη Βασίλη. Η εκδρομή είναι προσφορά του Συλλόγου στα μικρά παιδιά του 1ου και 2ου χορευτικού τμήματος, καθώς και στα παιδιά της μουσικής σχολής του Συλλόγου.

Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Ο Δήμος Δράμας σ' αυτή την προσπάθεια, έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Κάθε χρόνο, από 3 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου... 31 μέρες γεμάτες δράσεις, 31 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 31 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 31 μέρες γεμάτες χαμόγελα.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Λαογραφικός Σύλλογος ''Ανατολική Ρωμυλία'' Τρικάλων. Aναβίωση εθίμου Καμήλας & Ντιβιτζή

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

 11:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

στην  κεντρική  πλατεία  του  χωριού
------------------------------------
To  έθιμο..... 
Aπό την εργασία του Ν. Καλτσουνούδη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Παράδοση και Τέχνη και λέει τα εξής άκρως διαφωτιστικά:
«Παράλληλα ξεκινούν και οι προετοιμασίες των ντιβιτζήδων. Φτιάχνονται οι καμήλες, επισκευάζονται τα καούκια, συμπληρώνονται τα κουδούνια και τα στολίδια των vτιβιτζήδων. Το έθιμο

Χρόνια πολλά, χαρούμενο και δημιουργικό το 2011

Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ‘’ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’’ Τρικάλων Ημαθίας, εύχεται στους απανταχού Τρικαλινούς χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο, χαρούμενο και δημιουργικό το 2011.
Ο καινούργιος χρόνος ας αποτελέσει για όλους μας την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου που θα εκπληρώσει τις επιθυμίες όλων μας.
Με αλληλεγγύη και ευαισθησία, συνέπεια, ευθύνη και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας, ας ενεργοποιηθούμε και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και ένα καλύτερο αύριο.
Υγεία, αλληλεγγύη, προκοπή και πρόοδο

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Aναβίωση του έθιμου ''Κόλιαντα'' στα Τρίκαλα

Με φωτιές, κρασί, λουκάνικα, παραδοσιακή αλλά και λαϊκή μουσική και χορό, αναβίωσε το έθιμο ''Κόλιαντα'' σε διάφορα σημεία του χωριού.
 Στην Πλατεία ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ''
Ο Λαογραφικός Σύλλογος και οι φίλοι του

















----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στην Πλατεία Υδραγωγείου
Όλη η νεολαία..... μια παρέα 




Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

Α.Ο. ''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΣΗΣ  
Κανονικός αγώνας  0 - 0     Παράταση  2 - 2     ΠΕΝΑΛΤΥ  3 - 0 
    
Α.Ο. ''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στους οκτώ του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας πέρασε ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων μετά από συναρπαστικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στην διαδικασία των ΠΕΝΑΛΤΥ. Έγινε ένα πολύ καλό παιγνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος  0 - 0.  Στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Άρης Μηνούδης και έτσι τα Τρίκαλα οδηγήθηκαν στην παράταση με δέκα παίκτες, αλλά παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα κατάφεραν να προηγηθούν στο 96' με εκπληκτική κεφαλιά του Μαγγανάρη (μετά από κόρνερ του Κιρκιλιανίδη) και στο 101' σημείωσαν το 2 - 0 με σουτ του Παπαμιχαήλ (μετά από πάσα του Παπαδόπουλου).
Ο Γ. Αρχηγός Σ. Φετεινίδης
Παρά το σε βάρος της 2 - 0 η Μέση κατάφερε να αντιδράσει και στο 105' μείωσε σε 2 - 1 ενώ στο 112' πέτυχε την ισοφάριση, οδηγώντας τον αγώνα στα ΠΕΝΑΛΤΥ. Η διαδικασία αυτή ήταν ένα πραγματικό ρεσιτάλ του τερματοφύλακα των Τρικάλων Βασιλείου, ο οποίος αφού απέκρουσε τρία πέναλτυ σημείωσε και το νικητήριο πέναλτυ με το οποίο έστειλε τα Τρίκαλα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Ευστόχησαν στα πέναλτυ για τα Τρίκαλα οι: Π. Καζαντζίδης, Σ. Αθανασιάδης και Γ. Βασιλείου.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων (απουσίαζε ο Χρ. Κυτούδης) είχαν σπουδαία απόδοση, με κορυφαίους τους Γ. Βασιλείου, Λ. Μαγγανάρη, Daniel και Σ. Αθανασιάδη.

Η σύνθεση των Τρικάλων : Γ. Βασιλείου - Ηλ. Αθανασιάδης (45' Χρ. Μηνούδης) - Σ. Αθανασιάδης - Αρ. Μηνούδης - Λ. Μαγγανάρης - Π. Καζαντζίδης - Χ. Σαλτουρίδης ( 72' Δ. Πρίντζιος) - Jiatoro (90' Ι. Παπαμιχαήλ) - B. Παπαδόπουλος - Ι. Κιρκιλιανίδης - Daniel

Οι σκόρερς Παπαμιχαήλ και Μαγγανάρης
Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου
Βεργίνα – Αλεξάνδρεια: 2 - 5 (2 - 2 κ.α.)
Σταυρός – Λευκάδια: 3 - 0
Πλατύ – Αγκαθιά: 1 - 6
Μελίκη – Επισκοπή: 2 - 3 παρ. (1 - 1 κ.α.)
Αγ. Γεώργιος – Ένωση Απ. Π.: 0 - 2
Καβάσιλα – Στενήμαχος: 3 - 0 παρ. (0 - 0 κ.α.)
Τρίκαλα – Μέση: 3 - 0 πεν. (2 - 2 κ.α.)
Νησέλι – Νεόκαστρο: 1 - 0
* Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η επιστημονική ημερίδα με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες: Στρατηγικές αντιμετώπισης στο σπίτι και στο σχολείο" που έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας με διοργανωτές τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και το Ε.Μ.Ε.Σ.Α. (Εργαστήρι Μάθησης Επικοινωνίας Συμβουλευτικής Αποκατάστασης).
Στην ημερίδα πήραν μέρος δάσκαλοι και γονείς και τίμησε με την παρουσία του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης.
"Ανοίγοντας" τις εργασίες της ημερίδας ο διευθυντής του σχολείου Γ. Μουταφίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την παρουσία του και τα όσα είπε στην σύντομη τοποθέτησή του όπως επίσης και τον Βαγγ. Ευαγγελόπουλο, πρόεδρο του συλλόγου και έκανε μια

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Γενετικά τροποποιημένα προϊόντα – Πρόκληση με ρίσκο;

Γράφει ο Νίκος Χ. Κούτσιας  /  Λέκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Όταν αναφερόμαστε στα «γενετικά τροποποιημένα προϊόντα» εννοούμε εκείνα τα οποία προέρχονται από φυτικούς ή ζωικούς οργανισμούς στους οποίους έχει γίνει παρέμβαση στη γενετική τους πληροφορία, δηλαδή στην αλληλουχία του DNA τους. Η επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα της γενετικής δίνει τη δυνατότητα τέτοιων παρεμβάσεων με αποτέλεσμα την αλλαγή κάποιων χαρακτηριστικών και λειτουργιών των φυτών σε επιθυμητή κάθε φορά κατεύθυνση.
Στα αγροτικά προϊόντα όλες οι γενετικές παρεμβάσεις αποβλέπουν κατά κύριο λόγο στην αύξηση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών σε ασθένειες και κατά συνέπεια στην αύξηση της παραγωγής αλλά και στην αύξηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων αυξάνοντας π.χ. την περιεκτικότητα σε βιταμίνες στους καρπούς. Από τα πρώτα φυτά στα οποία εφαρμόστηκαν μέθοδοι γενετικής τροποποίησης είναι το καλαμπόκι. Η παρέμβαση στη γενετική πληροφορία του καλαμποκιού έγινε με σκοπό να το κάνουν πιο ανθεκτικό σε προσβολές από σκουλήκια που καταστρέφουν τη ρίζα του και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή. Έτσι τροποποιήθηκαν κάποια γονίδια ώστε να παράγεται στη ρίζα μια ουσία δηλητηριώδη για τα σκουλήκια και να περιορίζεται η δράση τους στην καλλιέργεια χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Άλλα αγροτικά φυτά στα οποία έχει εφαρμοστεί γενετική τροποποίηση είναι το ρύζι, η σόγια και το σιτάρι.
Στη δασοπονία εφαρμόζονται επίσης προγράμματα γενετικής παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του ξύλου. Στην Ευρώπη υπάρχουν φυτείες λεύκης, ακόμη σε πειραματικό επίπεδο, που έχουν υποστεί γενετική βελτίωση και παρακολουθούνται επιστημονικά οι ρυθμοί αύξησής τους. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η «στείρωση» των τροποποιημένων φυτών, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της τροποποιημένης γενετικής πληροφορίας μέσω της φυσικής αναπαραγωγής.
Οι υποστηρικτές αυτών των μεθόδων θεωρούν ότι η γενετική τροποποίηση ανοίγει δρόμους μεγαλύτερης παραγωγής και καλύτερης ποιότητας προϊόντων που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα υποσιτισμού σε χώρες του τρίτου κόσμου. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η γενετική παρέμβαση στα αγροτικά προϊόντα δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αντικαθιστά τις κλασικές μεθόδους διασταύρωσης που υπάρχουν στη φύση. Τα «ψαλίδια» και οι «κόλλες», ως φυσικοί μηχανισμοί δημιουργίας νέων ειδών, υπάρχουν στη φύση αλλά το νέο είδος υπόκεινται στους μηχανισμούς προσαρμογής, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η εξελικτική πορεία και επιβίωσή του, στην κλίμακα των χιλιάδων ή και περισσότερων ετών. Σε αντίθεση, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί υπόκεινται σε ελέγχους όχι περισσότερο των λίγων ετών που δεν επιτρέπουν στην ουσία να ερευνηθούν οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών τόσο σε επίπεδο οργανισμού όσο και σε επίπεδο οικοσυστημάτων.
Σε αντίθεση με τους υποστηρικτές, δεν είναι λίγες οι φωνές που εναντιώνονται και υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή τέτοιων μεθόδων θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία και τα φυσικά οικοσυστήματα. Ξεκινώντας από τις πιθανές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτες σε πειραματόζωα δεν αποκλείουν προβλήματα που προέρχονται από τη διατροφή με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν ανωμαλίες στη λειτουργία του αίματος σε ποντίκια που έτρωγαν για μερικές εβδομάδες γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Σε αυτή την περίπτωση η παραγωγή δηλητηριωδών ουσιών από το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι φαίνεται να δημιούργησε προβλήματα στο αίμα του πειραματόζωου. Όμως και σε επίπεδο οικοσυστήματος δεν είναι λίγοι οι κίνδυνοι που εγγυμονεί η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών. Παίρνοντας το παράδειγμα της καταπολέμησης των βλαβερών εντόμων στη ρίζα του καλαμποκιού, υπάρχει ο κίνδυνος να εξοντωθούν ταυτόχρονα και άλλα έντομα στην ίδια περιοχή και με τον τρόπο αυτό να μειωθεί η ποικιλότητα ειδών στα έντομα του εδάφους. Αυτό δεν έχει ως συνέπεια μόνο τη μείωση της βιοποικιλότητας σε επίπεδο εντόμων αλλά ίσως και σε ανώτερα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας αν αυτά τα έντομα ήταν π.χ. τροφή για κάποια είδη πουλιών που ζουν σε αυτά τα οικοσυστήματα.
Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η λειτουργία οργανισμών όπως τα φυτά ελέγχεται από μια σειρά γονιδίων και συνεργειών μεταξύ αυτών, με αποτέλεσμα αν ένα από αυτά τροποποιηθεί πιθανών να αλλάζει η λειτουργία και των υπολοίπων με απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό. Επιπρόσθετα, αλλάζοντας τη γενετική πληροφορία, με τη δημιουργία κλώνων, και δημιουργώντας μονοκαλλιέργειες στην ουσία ελαχιστοποιείται η γενετική ποικιλότητα του είδους με άμεσο κίνδυνο την εξαφάνισή του, λόγω περιορισμένων ή ανύπαρκτων μηχανισμών προσαρμογής σε ενδεχόμενες απειλές ή διαταραχές. Για παράδειγμα, υπάρχουν πειράματα που δείχνουν ότι δένδρα που τροποποιήθηκαν γενετικά για να παράγουν καλύτερο ξύλο έγιναν πολύ πιο ευάλωτα στην εξάπλωση σθενειών από μικρόβια, τα οποία κατέστρεψαν ολόκληρες φυτείες.
Η χώρα στην οποία εφαρμόστηκε η γενετική παρέμβαση είναι η Αμερική, που την ακολούθησαν η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Αργεντινή και η Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόσφατη απόφασή της δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην εφαρμογή τέτοιων μεθόδων αν τα ίδια το επιθυμούν.
 Δρ. Νίκος Χ. Κούτσιας
Λέκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βράβευση διακριθέντων μαθητών

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 τη τελετή βράβευσης των 250 μαθητών της Ημαθίας που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2009–2010, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης».
O μικρός Ευκλείδης είναι το απαραίτητο μαθηματικό βήμα γνώσεων και πληροφοριών των μαθητών και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου το οποίο προάγει την εξάσκηση και την οργάνωση της μαθηματικής σκέψης με έξυπνες, ευχάριστες και πρωτότυπες δραστηριότητες.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, παρόντος πολυπληθούς κοινού ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Σχολικός  Σύμβουλος Π.Ε. Ημαθίας Δρ. Ιωάννης Καϊλάρης ανέπτυξε το θέμα: «Η Μαθηματική Σκέψη στη ζωή μας».
Ο Πρόεδρος Λευτέρης Ασβεστόπουλος συγχάρηκε,  εκ μέρους της   Δ.Ε.  του  Παραρτήματος  Ημαθίας  της  ΕΜΕ,  όλα  τα  παιδιά  από  την  Ημαθία  και  συμμετείχαν και  διακρίθηκαν  στη Μαθηματική δραστηριότητα «Παιχνίδι και Μαθηματικά» και  ευχήθηκε κουράγιο  και  δύναμη  για να  συνεχίσουν τον ωραίο αυτό αγώνα φέρνοντας περισσότερες μαθηματικές διακρίσεις στο μέλλον.  Συγχάρηκε επίσης τους γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί και ενισχυτές της προσπάθειας του.
Αξίζει  να  σημειωθεί  ότι  πολλοί  από  τους  μαθητές  που  διακρίθηκαν  στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς  φοίτησαν  στο  Μαθηματικό  Καλοκαιρινό  Σχολείο  της  Ημαθίας. Αυτό το γεγονός  χαροποιεί ιδιαίτερα την Μαθηματική κοινότητα  της Ημαθίας  και δίνει δύναμη και ενθάρρυνση στη   Διοικούσα  Επιτροπή  για την διοργάνωση από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2011 του 5ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.
Με επιστολή τους  ο Νομάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης  και ο Βουλευτής Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης απεύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές και στους γονείς τους ενώ εκπροσώπησαν τον Νομάρχη ο κ. Λαμπίδης Ιωάννης και τους Δήμους Βέροιας και Νάουσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυροκεφαλίδης Νίκος και η Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Καρυδά Μαρία.

Μεταξύ των μαθητών που βραβεύτηκαν ήταν τα παρακάτω παιδιά συγχωριανών μας:
Πεγιούδη Ελένη του Γεωργίου και της Πολυξένης   Δημ. Σχολείο Τρικάλων   Τάξη  ΣΤ 
Τερζίδου Διαμάντω του Αθανασίου και της Ευγενίας   Δημ .Σχολείο Λιανοβεργίου   Τάξη  ΣΤ
Τερζίδου Στεργιανή του Χρήστου και της Αναστασίας   7ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/δρειας  Τάξη  ΣΤ

καθώς και παιδιά από γειτονικά Δημοτικά Σχολεία: 
Μπακάλη Γεωργία-Ειρήνη του Χρήστου και της Ευαγγελίας Δ. Σχολ. Πλατάνου-Πρασιν.Τάξη ΣΤ
ΝΕΖΙΡΙ ΝΕΒΙΑΝΑ   Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου - Πρασινάδας  Τάξη  Ε
ΛΕΣΙ ΑΓΓΕΛΑ    Δημοτικο Σχολείο Λιανοβεργίου   Τάξη  Ε
ΜΟΥΤΣΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    Δημοτικο Σχολείο Λιανοβεργίου  Τάξη  Ε
ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΚΡΙΣΤΙΝΑ    Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου  Τάξη  Ε
ΜΠΕΚΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    Δημοτικό Σχολείο Λιανοξεργίου  Τάξη   ΣΤ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όλοι πιστεύουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού. Γι' αυτό ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και έλαβαν μέρος στην 3η εθελοντική αιμοδοσία που έγινε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία.
Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι προσήλθαν για αιμοδοσία πολύ περισσότερα άτομα, αλλά είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους που είχαν να κάνουν με το ωράριο του προσωπικού, δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να αιμοδοτήσουν. Τους ευχαριστούμε κι αυτούς καθώς και το προσωπικό της Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Βεροίας, για την άριστη συνεργασία.

Σύνθημα του Συλλόγου : κάθε σπίτι κι ένας αιμοδότης

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

3η Εθελοντική Αιμοδοσία

Τεράστια επιτυχία είχε ( όπως και οι δύο προηγούμενες ) η 3η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στο Κοινοτικό κατάστημα, σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βεροίας.
Ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, που το ‘’συνεργείο’’ αν και έδωσε παράταση, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει την επιθυμία όλων αυτών που προσήλθαν με ενθουσιασμό να δώσουν αίμα. Ήταν μια πραγματική ‘’γιορτή’’ για τα Τρίκαλα και γι’ αυτό είχαν φροντίσει για άλλη μια φορά οι γυναίκες του Συλλόγου, οι οποίες ετοίμασαν ένα καταπληκτικό ‘’μπουφέ’’ που περίμενε όχι μόνο τους αιμοδότες, αλλά και όσους περνούσαν από τον χώρο του κοινοτικού καταστήματος.
Στο τέλος της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου παρέθεσε γεύμα στο προσωπικό της αιμοδοσίας και όλοι μαζί, αφού εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία και της 3ης εθελοντικής αιμοδοσίας, ανανέωσαν το ΡΑΝΤΕΒΟΥ τους, πιθανότατα για το 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2011, μέρα που θα γίνει η 4η εθελοντική αιμοδοσία, με την ελπίδα πως τότε το Νοσοκομείο Βέροιας θα στείλει και δεύτερο ‘’συνεργείο’’ ώστε να δώσουν αίμα όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Αιμοδότες της 3ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Βελικούδης Κωνσταντίνος του Μόσχου
Βελικούδη - Τηλιοπούλου Ελένη του Αργυρίου
Γαλατσίδας  Αχιλλέας του Νικολάου
Γεωργιάδης  Λάζαρος του Γεωργίου
Διούδης  Μιχαήλ του Δήμου
Πετράκου  Γεωργία του Ιωάννη
Ζαφειροπούλου  Χρυσούλα του Δημητρίου
Θάνου - Κασνακίδου Δημητρούλα του Ευαγγέλου
Μαυρούδης  Νικόλαος του Βασιλείου
Σε  αναμονή  για  αιμοδοσία ............
Παντριάς  Δημήτριος του Διαμαντή
Παπαδημητρίου  Νικόλαος του Δήμου
Παπανικολούδη  Σιδέρω του Ιορδάνη
Κυτούδη Μαρία του Σωκράτη
Σαρακαπίνας Αθανάσιος του Θωμά
Σαρακαπίνας Χαρίλαος του Θωμά
Τερζίδης Χρήστος του Αποστόλου
Κυτούδης Κυριάκος του Σωκράτη
Γιάντσης Κυριάκος του Μόσχου
Ζωϊτσούδη Αργυρώ του Χρήστου
Μηνούδη Βασιλική του Θεοδώρου
Μπουφίδης Z. Δημήτριος
Χούχας Απόστολος του Σωτηρίου
Αγγελίδης Στάϊκος του Δήμου
Γιαντσίδης Γρηγόριος του Αναστασίου
Γιαντσίδης Νικόλαος του Αναστασίου
Παρασχοπούλου Γιαννούλα του Θωμά
Σούμπουρου Δέσποινα του Κυριάκου
Σούμπουρου Μαρία του Νικολάου
Τερζίδης Χρήστος του Νικολάου
Παπαδημητρίου Αθηνά του Παναγιώτη
Γκουγκούδης Στέλιος του Δημοσθένη
Γαλατσίδα Χρυσούλα του Δημοσθένη
Παρισίδης Κωνσταντίνος του Παρίση
Παπουλίδης Παύλος του Παύλου  
Τομουτζόγλου A. Σταύρος
Ναστούδης Ιωάννης του Βασιλείου
Ναστούδης Ιωάννης του Δήμου

Αποχώρησε από την «ΗΜΑΘΙΑ» ο Γ. Σούρλας

Αποχώρησε από τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΗΜΑΘΙΑ» ο μέχρι πρότινος διευθυντής Σούρλας Γιώργος, καθώς όπως παρατηρούμε στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε το Σάββατο (αντί της Τετάρτης που κυκλοφορούσε το προηγούμενο διάστημα)  το όνομα του δεν συμπεριλαμβάνεται στην ταυτότητα της εφημερίδας, καθώς και το άρθρο του που έδινε το στίγμα της επικαιρότητας και βρισκόταν πάντα στην δεύτερη σελίδα. Όπως πληροφορηθήκαμε η αποχώρηση του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατέος

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατέος με τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση της υπ' αριθμ. 27/15-12-2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευών και Τεχνικών Έργων..
(ΔΕΚΑΤΕ) Δήμου Πλατέος με θέμα «Έγκριση Ισολογισμού χρήσεως 2009 και δημοσίευση αυτού όπως ο νόμος ορίζει».
2. Έκφραση γνώμης για τον απολογισμό του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δήμου Πλατέος, για το οικονομικό έτος 2009.
3. Έκφραση γνώμης για τον απολογισμό του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πλατέος, για το οικονομικό έτος 2009.
4. Λήψη απόφασης περί λύσης του υπ' αριθμ. 760/11-02-2010 Συμφωνητικού εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου.
5. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Ανάπλαση ρέματος δίπλα στον οικισμό ΠΛΑΤΥ Ι του Ο.Ε.Κ.» με Α.Μ. 192/2009, προϋπολογισμού μελέτης 600.000,00 ευρώ».
6. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Δύο Γήπεδα Αντισφαίρισης στον οικισμό ΠΛΑΤΥ Ι του Ο.Ε.Κ.» με Α.Μ. 191/2009, προϋπολογισμού μελέτης 350.000,00 ευρώ.
7. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις οδών Τ.Δ. Δήμου Πλατέος» (Α.Μ. 86/2010).
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Συντηρήσεις Πεζοδρομίων Τοπικών Διαμερισμάτων» (Α.Μ. 173/2010).
9. Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην πρωτοβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταβλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων και ενός δημοτικού συμβούλου ως αναπληρωτή του Αντιδημάρχου στην δευτεροβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταβλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων (άρθρου 15 του Ν. 1579/1985).

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ




Κυριακή  19  Δεκεμβρίου  2010
3η  Εθελοντική  Αιμοδοσία
από  τις  9.00 π.μ.  έως  01.00 μ.μ.
Στα Γραφεία του Συλλόγου ( στο Κοινοτικό κατάστημα )
Κάθε  σπίτι  κι  ένας  αιμοδότης 

 Η συμμετοχή όλων μας θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας.
Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στη χαρά του εθελοντισμού.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

FC: Κάτι περισσότερο από ένας αγώνας

Zιντάν - Ρονάλντο
Ένας Αγώνας κατά της Φτώχειας, ξεπερνά χρώματα φανέλας, οπαδικές αντιπαραθέσεις και χώρο τέλεσης. Ξεπερνά αντιπαλότητες και μικρότητες που χαρακτηρίζουν τη «φτώχεια» που έχουμε στην Ελλάδα, που δεν μας επιτρέπει να δούμε παραπέρα από τη μύτη μας, να δούμε παρέα ένα παιχνίδι με οπαδό της άλλης ομάδας, να μιλήσουμε σαν άνθρωποι στα αθλητικά ραδιόφωνα, να γράψουμε κάτι της προκοπής πέρα από «μπε» και «φαπ» στα αθλητικά sites.
Ένας Αγώνας κατά της Φτώχειας, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν γίνεται σε μια χώρα φτωχή, χρεωμένη, ταλαιπωρημένη, με κόσμο που χάνει τη δουλειά του ή βλέπει τα εισοδήματά του να συρρικνώνονται, όπως είναι η Ελλάδα. Αν ο αγώνας γινόταν κάπου αλλού, όπου οι «αγελάδες» είναι πιο παχιές, όπου το ΔΝΤ είναι απλά τρία γράμματα και τίποτα παραπάνω, θα ήταν πιο εύκολο να πάει ο κόσμος και να δώσει το κατιτίς του. Αλλά δεν θα είχε την ίδια αξία. Οι πληγέντες από τον σεισμό στην Αϊτή, οι πλημμυροπαθείς στο Πακιστάν, τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες εδώ στην Ελλάδα, όλοι έχουν ανάγκη από χρήματα, από φάρμακα, από ρούχα, από φαγητό, από νερό. Πάνω απ’ όλα

Τοπικό Συμβούλιο Τρικάλων

Αργύρης  Γκούμας
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Κοινοτικό κατάστημα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Τρικάλων κ. Αργ. Γκούμα, συνάντηση του απερχόμενου Τοπικού Συμβουλίου (  Γκούμας Αργύριος, Κυτούδη Αντωνία, Παπαμιχαήλ Αντώνιος, Καλλιάγρας Πελοπίδας και Παπαμιχαήλ Δημήτριος ), με τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους,  Παπαδόπουλο Δημήτριο, Κιρκιλιανίδη Ιωάννη και Κασνακίδη Δήμο, Αθανασιάδη Χρήστο, Παπαμιχαήλ Κυριάκο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των νεοεκλεγέντων Συμβούλων για τα πεπραγμένα της 4ετίας και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων.

Α.Ο. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''

Αναβίωση του εθίμου '' Κόλιαντα '' από τον Λαογραφικό Σύλλογο ''Ανατολική Ρωμυλία'' Τρικάλων Ημαθίας

Πέμπτη  23  Δεκεμβρίου  2010

Ώρα  8.00 μ.μ.  μέχρι ......................

Στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας

Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Πλατέος, που λειτουργεί στο Τοπικό Διαμέρισμα Κορυφής, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα «Δέσποινα Χατζηαντωνίου» του Δημαρχείου Πλατέος. Τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ αναφέρουν στη σχετική πρόσκλησή τους για την εκδήλωση: «Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας λίγες ώρες ξενοιασιάς, με θεατρικό σκετσάκι από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, τραγούδια, μουσική και χορό που θα πλαισιώσουν, η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξάνδρειας, η χορωδία του Δήμου Πλατέος και ο Μορφωτικός Σύλλογος Κορυφής»

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστώ τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων Ημαθίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», για την παραχώρηση της αίθουσας ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Τρικάλων για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Και τέλος, τους επισκέπτες που με τίμησαν με την παρουσία τους.

                                                      Παρασχοπούλου Αργυρούλα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ομιλήτρια Ιατρός Σκευούδη Σουλτάνα
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων, ομιλία με θέμα : '' o καρκίνοs του μαστού και της μήτρας ''.
Πλήθος γυναικών (αλλά και λίγων ανδρών) απ' όλες τις ηλικίες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και σε μια κατάμεστη αίθουσα που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες αυτής της εκδήλωσης, η Ιατρός Σκευούδη Σουλτάνα (από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου) ανέπτυξε με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο το συγκεκριμένο θέμα. Στο τέλος της ομιλίας η κ. Σκευούδη απάντησε σε κάθε ερώτηση που τέθηκε, σε κάθε απορία που υπήρχε.
Πλήθος κόσμου παρακολουθεί την ομιλία
Εντύπωση έκανε το γεγονός της παρουσίας στην εκδήλωση γυναικών από τα γύρω χωριά, οι οποίες είχαν πληροφορηθεί για την ομιλία από τις τοπικές εφημερίδες της Αλεξάνδρειας.   Παρόντα και τα περισσότερα από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, τα οποία ξεκίνησαν ήδη τις ετοιμασίες για την 3η εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ''  που στήθηκε στην έξοδο του κοινοτικού καταστήματος

Tρία από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου
Η κ. Σκευούδη είναι Διευθύντρια του 
Κυτταρολογικού Τμήματος του 
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Αντικαρκινικού
Νοσοκομείου και Διδάκτωρ της
Ιατρικής Σχολής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ομάδα Νέων του ΑΡΗ























Η ομάδα νέων του ΑΡΗ, τερματοφύλακας της οποίας είναι ο Σωκράτης Διούδης (στη φωτογραφία πάνω-αριστερά), γιος του Δημήτρη Διούδη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

TΡΙΚΑΛΑ  -  ΔΙΑΒΑΤΟΣ  3  - 1

Επιστροφή στις νίκες για τον Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων, ο οποίος νίκησε σχετικά εύκολα τον φιλόδοξο φέτος ΑΤΡΟΜΗΤΟ Διαβατού. Στο 5ο μόλις λεπτό τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με αυτογκόλ, συνέχισαν να έχουν πολύ καλή απόδοση, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 40' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιρκιλιανίδη και στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος πέτυχε το 3ο γκολ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 2ο ημίχρονο ο Διαβατός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ πετυχαίνοντας στο 75' το μοναδικό του γκολ. 
Ολοι οι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων είχαν εξαιρετική απόδοση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ορισμένες φορές αδικούν τον εαυτό τους και ότι τη φετεινή αγωνιστική περίοδο, με ορισμένες προϋποθέσεις, ο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''  ήταν για πιο σπουδαία ''πράγματα''. 
Η σύνθεση των Τρικάλων : Βασιλείου - Μαγγανάρης - Παπαμιχαήλ - Καζαντζίδης ( 55' Μηνούδης Αρ. ) - Κυτούδης -  Πρίντζιος ( 60' Σαλτουρίδης ) - Κιρκιλιανίδης  - Παπαδόπουλος ( 80' Μηνούδης Χρ. )  - Daniel - Αθανασιάδης - Jiatoro 
Μια αγωνιστική πριν το τέλος του 1ου γύρου η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το Σάββατο αγωνίζεται στην Κορυφή με τον ουραγό ΠΑΟ Κορυφής.
Για το κύπελλο ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αγωνίζεται την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην έδρα του με τον ΦΙΛΙΠΠΟ Μέσης, φιλοδοξώντας να συνεχίσει στον θεσμό του Κυπέλλου. 
Το ευχάριστο είναι ότι επανήλθαν οι τραυματίες Jiatoro, Σαλτουρίδης, Μηνούδης Xρ. και ο προπονητής έχει, μετά από πολύ καιρό, στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι βέβαιο ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. 
Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο για προσωπικούς λόγους ο Μόσχος Κασνακίδης και τη θέση του πήρε ο Θοδωρής Αγαθόπουλος. Ετσι το Δ.Σ. αποτελούν οι : Kαλουσόπουλος Σωτήριος, Φετεινίδης Σωκράτης, Τσουμάνης Νικόλαος, Κασνακίδης Κωνσταντίνος και Αγαθόπουλος Θεόδωρος
Τους αξίζουν συγχαριτήρια γιατί, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους, χάρις στον ενθουσιασμό, την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά τους.
Α1 ΕΠΣΗ - 14η αγωνιστική
Ο προπονητής των Τρικάλων Κώστας  Πολυζόπουλος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καβάσιλα- Ένωση Απ.Παύλου 2-1
Χαρίεσσα- Βεργίνα 1-2
Επισκοπή – Κοπανός 1-0
Μέση – Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ. 1-4
Αγ. Γεώργιος – Κλειδί 1-2
Τρίκαλα – Διαβατός 3-1
Αγ. Βαρβάρα Μελίκη 0-1
Σταυρός- Κορυφή 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Π.Α.Ο.Κ. ΑΛΕΞ. 40
2. ΜΕΣΗ 32
3. ΔΙΑΒΑΤΟΣ 32
4. ΕΝΩΣΗ ΑΠ.Π. 29
5. ΤΡΙΚΑΛΑ 26
6. ΣΤΑΥΡΟΣ 21
7. ΚΑΒΑΣΙΛΑ 20
8. ΜΕΛΙΚΗ 18
9. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ 18
10. ΒΕΡΓΙΝΑ 17
11. ΧΑΡΙΕΣΣΑ 15
12. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15
13. ΚΟΠΑΝΟΣ 13
14. ΕΠΙΣΚΟΠΗ 9
15. ΚΛΕΙΔΙ 9
16. ΚΟΡΥΦΗ 0
* Η Ένωση Απ.Π. ξεκίνησε με -2 βαθμούς
** Ο Διαβατός έχει ένα μηδενισμό


Δ’ ΕΘΝΙΚΗ – 14η αγωνιστική 
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
Όλυμπος Λεπτ.-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 2-1
Μακεδονικός Φούφα-ΝΑΟΥΣΑ: 2-2
ΛΕΥΚΑΔΙΑ-Εθνικός Κατερίνης: 1-2
ΑΓΚΑΘΙΑ-Εθνικός Βατερού: 1-3
Σειρήνα Γρεβ.-Άρης Λόφων: 5-2
Καστοριά-Γαλατινή Κοζ.: 6-0
Βατανιακός-Σβορώνος: 2-0
Σιάτιστα-Πυρσός Γρεβενών: 1-4
ΑΣ Πεντάβρυσου-Κάστωρ: 1-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βατανιακός 31
2. Εθνικός Βατερού 30
3. Καστοριά 29
4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 28
5. ΝΑΟΥΣΑ 27
6. Πυρσός Γρεβ. 26
7. Κάστωρ 21
8. ΛΕΥΚΑΔΙΑ  20
9. ΑΓΚΑΘΙΑ 20

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Eξεδόθη, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας, η απόφαση ανακήρυξης, κατά το άρθρο 44 του Ν. 3852/2010, του επιτυχόντα και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας, με βάση το αποτέλεσμα της εκλογής της 7ης Νοεμβρίου και της επαναληπτικής εκλογής της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Ο  νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης αναμένεται να καλέσει τους ανακηρυχθέντες τακτικούς δημοτικούς συμβούλους και τακτικούς συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε ορκωμοσία, που θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας (αίθουσα δημοτικού αμφιθεάτρου) την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι. Η τελετή θα διεξαχθεί σε δημόσια συνεδρίαση, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμωνα και άλλων τοπικών αρχών.
 Οι ανακηρυχθέντες τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αλεξάνδρειας -κατά τη σειρά αναγραφής τους στην απόφαση του Πρωτοδικείου- είναι οι παρακάτω:
Δημοτικοί Σύμβουλοι * :
1. Κούγκας Αθανάσιος
2. Γκιουρτζής Ιωάννης
3. Γκαβαρδίνας Νικόλαος
4. Βασιλόπουλος Δημήτριος
5. Βενιόπουλος Κωνσταντίνος
6. Μοσχοπούλου Όλγα
7. Ανδρονίδης Σάββας
8. Παπαδόπουλος Δημήτριος
9. Παντόπουλος Χρήστος
10. Τσιφόπουλος Ευθύμιος
11. Ματσούκας Αριστείδης
12. Διακόπουλος Κωνσταντίνος
13. Γκιορτζής Δημήτριος
14. Κωτούλας Χρήστος
15. Τζίλας Γεώργιος
16. Κιοσέογλου Ιερεμίας
17. Στεργιόπουλος Γρηγόριος
18. Μητρόπουλος Ευάγγελος
19. Κοριτίδης Ζαχαρίας-Γεώργιος
20. Μπούτσης Παναγιώτης
21. Γκιόνογλου Χαράλαμπος
22. Ναλμπάντης Κωνσταντίνος
23. Απατσίδης Ιωάννης
24. Χαλκίδης Ισαάκ
25. Βουλγαροπούλου Μαρία
26. Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης
27. Δριστάς Στέφανος
28. Ανεσίδης Νικόλαος
29. Λαμπίρη Άννα
30. Σαρακατσιάνος Νικόλαος
31. Τασιόπουλος Αναστάσιος
32. Τσιάπλας Αθανάσιος
33. Αλευράς Χρήστος
Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας  :
1. Ρεσινιώτης Απόστολος
2. Παπαγεωργίου Γρηγόριος

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Γυμνασίου Τρικάλων στην Έκθεση ζωγραφικής

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Τρικάλων, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή και τους καθηγητές, επισκέφτηκαν την Έκθεση ζωγραφικής της Παρασχοπούλου Αργυρούλας.
 Ξεναγήθηκαν στον χώρο της Έκθεσης και θαύμασαν τους πίνακες ζωγραφικής, τις αγιογραφίες και τις χειροποίητες κατασκευές.
Η Κυρία Παρασχοπούλου τους μίλησε για τις τεχνικές και τα χρώματα που χρησιμοποιεί στην ζωγραφική και στην αγιογραφία και τέλος τους έδειξε διάφορα αντικείμενα που με την κατάλληλη τεχνική, γίνονται διακοσμητικά ή και χρηστικά αντικείμενα.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο Φώτης Δημητριάδης σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης



Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Φώτης Δημητριάδης, προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 ως τις 17:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στόχος της ημερίδας, που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, είναι η υποστήριξη του έργου των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της χώρας, ιδιαίτερα εν όψει της μεγάλης αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που επιφέρει το «Πρόγραμμα Καλλικράτης». Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ημερίδα, ο κ. Δημητριάδης θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για αναπτυξιακά ζητήματα του νέου δήμου Αλεξάνδρειας. Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ημερίδα και θα συμβάλουν στην ενημέρωση των νέων αιρετών για μία σειρά από ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπόνησης αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο και της σωστής και αποτελεσματικής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Για το λόγο αυτό θα διοργανωθούν 4 θεματικές ενότητες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στους τομείς της Περιφερειακής Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Πολιτικής Αλιείας, του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών, και του Πολιτισμού και Τουρισμού.


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου Τρικάλων στην Έκθεση ζωγραφικής

Oι μαθητές του Νηπιαγωγείου Τρικάλων επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Έκθεση ζωγραφικής της Παρασχοπούλου Αργυρούλας και θαύμασαν πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες, γλυπτά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, διακοσμημένα με διάφορα ζωγραφικά μοτίβα.

 Τα νήπια με την σειρά τους, αποφάσισαν να καλέσουν την κυρία Παρασχοπούλου Αργυρούλα στο νηπιαγωγείο τους για να φτιάξουν παρέα ένα εργαστήριο ζωγραφικής για μικρούς καλλιτέχνες.

Μετά το τέλος της ξενάγησης, η ζωγράφος μοίρασε στα πιτσιρίκια φωτοτυπίες με χριστουγεννιάτικα σχέδια για να τις χρωματίσουν και να τις κρατήσουν σαν αναμνηστικά από την πρώτη τους επίσκεψη σε έκθεση ζωγραφικής.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Nίκησαν οι νέοι της Βέροιας

Δημ. Μάνος και Δημ. Σούρλας
Τη νίκη πέτυχαν οι νέοι της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ χτες το απόγευμα στο Ταγαροχώρι, με  3 - 1 επί του Διαγόρα Ρόδου. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να χάνουν 1 - 0 από το 9' με γκολ που πέτυχε ο Μανιός, κατάφεραν να γυρίσουν το παιγνίδι στην επανάληψη, κατά την οποία ''έβγαζαν στη κυριολεξία φωτιές'' με γκολ που πέτυχαν : στο 55' ο Τζελέπης, στο 75' ο Σιμόνι και στο 89' ο Δημήτρης Μάνος.
ΒΕΡΟΙΑ : (προπονητής Λυμούσης ) Καζίλας, Σιμόνι, Κελεσίδης (63' Τσίπης ), Καλυβιώτης, Σιμιχανίδης, Καρασαλίδης (53' Τζελέπης ), Σφυντιλάς, (61' Κατσαβέλης ), Πιρπιρής, Μάνος, Αλμαλιώτης, Σούρλας.
Κορυφαίοι για την Βέροια οι : Καζίλας, Πιρπιρής, Μάνος και Σούρλας.
Από την εφημερίδα Κερκίδα Ημαθίας. 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τρικάλων

Τμήματα  Τζούνιορ  Τρικάλων  και  Πλατέος
Ποδοσφαιρική γιορτή την Κυριακή 5 -12 - 2010 στο γήπεδο των Τρικάλων. Εξήντα (60) περίπου παιδιά, ηλικίας 7 - 13 ετών, από τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου Τρικάλων και Πλατέος, συναντήθηκαν και πρόσφεραν στους λιγοστούς δυστυχώς φιλάθλους ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό θέαμα.
Προπαιδικό Τμήμα Τρικάλων
Έγιναν δύο αγώνες. Τζούνιορ ( 7 - 9 ετών ) και προπαιδικό ( 10 - 13 ετών ). Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Έκείνο που έχει σημασία για τα παιδιά είναι το γεγονός ότι μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, πέρα από τη χαρά του παιγνιδιού, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από γειτονικές περιοχές και συγχρόνως να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις αρετές τους.
Kαι  επειδή  '' Nούς  υγιής  εν  σώματι  υγιή '' ….. είναι  τεράστια  η  ευθύνη  που  έχουμε  όλοι  μας,  γονείς,  τοπική  αυτοδιοίκηση  και  πολιτεία,  σε  τέτοιου  είδους  προσπάθειες