Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πολύωρη διακοπή νερού στα Τρίκαλα

Σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου, περίπου στις 12 το μεσημέρι, θα υπάρξει διακοπή νερού λόγω προβλημάτων στον κεντρικό αγωγό.
Η αποκατάσταση της βλάβης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η χώρα που σε πληρώνει για να πας στη δουλειά με το ποδήλατο!

Μετά τη Δανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία που έχουν εντάξει το ποδήλατο στα εργασιακά τους προγράμματα, παρέχοντας φορολογικές ελαφρύνσεις στους ποδηλάτες, πληρωμές ανά χιλιόμετρο και επιδοτήσεις για την αγορά νέων ποδηλάτων, τώρα και στη Γαλλία, μετά την ανακοίνωση του υπουργού μεταφορών, ξεκινάει ένα εξάμηνο πολιτικό πρόγραμμα που επιβραβεύει όλους όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για την μετακίνησή τους από και προς τη δουλειά.
Σε κοινή γραμμή λοιπόν με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η χρήση ποδηλάτου με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής υγείας, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τον περιορισμό στην κατανάλωση καυσίμων, οι εταιρείες θα πληρώνουν 25 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο μετακίνησης με ποδήλατο. Ήδη περίπου 20 εταιρείες και ιδρύματα που απασχολούν περίπου 10.000 εργαζομένους έχουν δεχθεί να συμμετέχουν στο νέο αυτό πρόγραμμα, παρακινώντας τους υπαλλήλους τους να έρχονται στη δουλειά με ποδήλατο. 
Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι αν τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι ενθαρρυντικά, θα εφαρμοστεί ένα δεύτερο στάδιο του πειράματος, σε μεγαλύτερη κλίμακα.
http://www.enallaktikos.gr/

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Απεβίωσε η Μαρία Ζηλιασκούδη

Aπεβίωσε η Μαρία Ζηλιασκούδη (το γένος Βουλούδη) χήρα Παναγιώτη Ζηλιασκούδη στις 28 Απριλίου 2015 σε ηλικία 80 ετών

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Κοινότητας Τρικάλων: Προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων

Εδώ και λίγο καιρό επισημάνθηκε το πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους και άρχισε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Πριν λίγες μέρες λοιπόν ξεκινήσαμε την προσπάθεια συγκέντρωσης των αδέσποτων σκύλων σε ειδικά διαμορφωμένο, για το σκοπό αυτό, χώρο. Ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου θα συνεχίσει να περνά σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα μαζεύει τα αδέσποτα ζώα. Ενημερώνουμε ότι αδέσποτα θεωρούνται όσα κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους και για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να τους κρατούν εντός των οικοπέδων τους. Έτσι θα περιορίσουμε την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή τους και θα κρατήσουμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς, ειδικά αυτούς στους οποίους παίζουν παιδιά. Ως υπεύθυνοι πολίτες οφείλουμε να φροντίζουμε τα κατοικίδια μας όχι όμως εις βάρος των άλλων πολιτών και ειδικά εις βάρος των παιδιών που έχουν το δικαίωμα και την απαίτηση να παίζουν σε καθαρούς χώρους πρασίνου! 
Εκ μέρους της Κοινότητας 
Η Πρόεδρος 
Παπαϊωαννίδου Μαρία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή το «Let’s do it»

Σε μια προσπάθεια αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, η Τοπική Κοινότητα, Σχολεία, Φορείς και Σύλλογοι των Τρικάλων, συμμετείχαν σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού, στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it», καθαρίζοντας με πολύ κέφι, χαρά και ενθουσιασμό όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 
Συμπερασματικά ήταν μια πολύ όμορφη και χρήσιμη δράση στο χωριό μας, που αναδείκνυε συγχρόνως την αξία εθελοντισμού και της προσφοράς, αλλά απορίας άξιο ήταν το γεγονός της μικρής συμμετοχής συμπολιτών μας και κυρίως γονέων και παιδιών. Βέβαια κανενός η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική σε τέτοιου είδους δράσεις, αλλά τα παιδιά μόνο θετικά μηνύματα είχαν να πάρουν από τη συμμετοχή τους στη σημερινή δραστηριότητα.

Με μήνυμα "... δεν είναι σκουπίδια..." συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ηλεκτρικές συσκευές

Ημέρα ανακύκλωσης χθες Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων για συλλογή ηλεκτρικών συσκευών  και έτσι ολοκληρώθηκε η δράση αυτή (που άρχισε από την προηγούμενη μέρα) με τη συγκέντρωση εκατοντάδων συσκευών στα γραφεία του Συλλόγου. Συγκεντρώθηκαν τηλεοράσεις, πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες, ηλεκτρονικού υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, ηλεκτρικές σκούπες, ανεμιστήρες, κ.α.) που θα παραδοθούν σε πιστοποιημένο κέντρο ανακύκλωσης, με το ανταποδοτικό όφελος να δίνεται για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για την βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στην Αλεξάνδρεια από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν στην επιτυχία της δράσης αυτής

Ελπίζουμε η δράση αυτή να αποτελέσει κίνητρο για τον κάθε έναν από εμάς ώστε τα άχρηστα υλικά να παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης και όχι της χωματερής!!!


Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Aυλαία του πρωταθλήματος της Α1 σήμερα και το τέλος μιας υπέροχης ποδοσφαιρικής χρονιάς

ΕΘΝΙΚΟΣ Κλειδίου 1
''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων 3
Αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' έκλεισε τη χρονιά με εκτός έδρας νίκη (20η στο πρωτάθλημα) επί του γειτονικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ, μια νίκη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού αγωνίστηκαν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα των λίγων φιλάθλων μας που παρακολούθησαν τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι: Κ. Καρβούνης, Γ. Παντριάς, Αρ. Μηνούδης, Χρ. Μηνούδης, Γ. Ντάμτσιος, Σ. Αθανασιάδης, Ούλι Ντόι, Κ. Χαλβατζής.

Χαμόγελα ικανοποίησης για μια ακόμη φορά από την εξαιρετική απόδοση του 16χρονου Γ. Παλιούρα, καθώς και των 15χρονων Χρ. Ταρπατζή και Γ. Καλλιάγρα.

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Β. Παπαδόπουλος με 31 τέρματα και θα συμμετάσχει στο 2ο All Star Game Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών (ΔΑΚ Νάουσας, 16/5 – 18.00μμ), μαζί με τους Β. Σερμπίνη, Ηρ. Εκευθεριάδη, Κ. Χαλβατζή και Μπ. Σαλτουρίδη. 
Σκόρερς του αγώνα:
(48' Δ. Σούρλας 0-1) (62' Β. Βελικούδης 0-2) (73' Β. Σερμπίνης 0-3) (81' Κιρκιλιανίδης 1-3)
Τρίκαλα
N. Μουσκεφτάρας, Γ. Παλιούρας, Στ. Σούρλας, Ηλ. Αθανασιάδης, Π. Δρομπουλιανούδης (65' Χρ. Ταρπατζής), Μπ. Σαλτουρίδης, Ηρ. Ελευθεριάδης, Β. Σερμπίνης, Β. Παπαδόπουλος, Β. Βελικούδης (75' Γ. Καλλιάγρας), Δ. Σούρλας.
Κλειδί
Μυλωνάς, Παπαγιάννης (82' Δούλιας), Δημητριάδης, Α. Καλυβιώτης, Περηφανόπουλος, Δ. Καλυβιώτης, Πετικόπουλος, Καμπουρίδης, Νικολόπουλος (76' Α. Κεχαγιάς), Κιρκιλιανίδης, Ν. Κεχαγιάς. 

 

Tα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής
ΑΕ Χαρίεσσας – Ατρόμητος Διαβατού 1-1
Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΠΑΟΚ Κουλούρας 1-0
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μέσης 2-0
AΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μελίκης 2-6
Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – ΦΑΣ Νάουσα 2-4
Άτλας Ζερβοχωρίου – Αχιλλέας Νάουσας 1-1
ΑΣ Ειρηνούπολης – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 6-0
Τελική βαθμολογία

#ΟμάδαΝΙΗΓΥΓΚΔΙΑΦΒ
1ΑΣ Ειρηνούπολης26229811+8780
2ΦΑΣ Νάουσα24519328+6577
3Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων20468237+4564
4ΑΕ Χαρίεσσας145114132+947
5ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας18396238+2447
6Φίλιππος Μελίκης145115742+1547
7Ατρόμητος Διαβατού144125146+546
8ΓΑΣ Ροδοχωρίου143135158-745
9Αχιλλέας Νάουσας135125940+1944
10Άτλας Ζερβοχωρίου124143757-2040
11Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου115143562-2738
12Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας114154043-337
13Εθνικός Κλειδιού84183256-2428
14ΑΕ Καψόχωρας70233284-5221
15Φίλιππος Μέσης36211868-5015
16ΠΑΟΚ Κουλούρας112820106-854
Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχει έναν μηδενισμό και -10 βαθμούς.
 ΑΣ Ειρηνούπολης θα συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική
*Ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  (11η θέση) θα υποβιβαστεί στην Α2 στην περίπτωση που δεν ανέβει κατηγορία ο πρωταθλητής
*Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, Εθνικός Κλειδιού, ΑΕ Καψόχωρας, Φίλιππος Μέσης καιΠΑΟΚ Κουλούρας υποβιβάζονται

O Πολιτικός Γάμος της Ελένης και του Αλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος Φραγκιουδάκης του Στυλιανού και της Δέσποινας και η Ελένη Ιτούδη του Δημητρίου και της Γιαννούλας, τέλεσαν Πολιτικό Γάμο την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στο Δημαρχείο Βέροιας.
Μάρτυρας-κουμπάρος 
ο Παναγιώτης Μωραϊτης 
Από εμάς, τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές στον Αλέξανδρο και την Ελένη

Let's do it Greece την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 / Βίντεο προώθησης της δράσης


Το βίντεο μας έστειλε η Οργανωτική ομάδα Εθελοντών του Let's do it Greece
--------------------------------------------------------------------------------
Τα Τρίκαλα συμμετέχουν στο Let's do it Greece

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Hμέρα ανακύκλωσης το Σάββατο 25/4/2015 στα Τρίκαλα και στην Αλεξάνδρεια

Ημέρα ανακύκλωσης αύριο Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας, καλούν όλους τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, φέρνοντας κάθε άχρηστη συσκευή που μπαίνει στην πρίζα.
Οι συσκευές θα παραδοθούν σε πιστοποιημένο κέντρο ανακύκλωσης, ενώ το ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.
από τις 11 π.μ έως 6 μ.μ.
Σημεία συγκέντρωσης :
ΤΡΙΚΑΛΑ:  
Μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο
--------------------------------------------------------------------
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σήμερα Παρασκευή (και ενώ η μέρα ανακύκλωσης είναι αύριο), δεκάδες συσκευές (τηλεοράσεις, πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, ηλεκτρ. σκούπες, ανεμυστήρες, κ.α.) παραδόθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες





 


Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γυμνάσιο Τρικάλων και περιβαλλοντική εβδομάδα

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας, η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Τρικάλων (το σύνολο των μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών) επισκέφθηκε σήμερα 23 Απριλίου 2015 τον χώρο απόθεσης κενών κουτιών φυτοφαρμάκων στην ανατολική είσοδο του χωριού.
Εκεί οι καθηγητές Μανώλης Tουμπουλέκας και Κώστας Αμανατίδης μίλησαν στα παιδιά για τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων και την - χωρίς κανένα σχεδιασμό - διαχείριση των κενών κουτιών, τα οποία πετιούνται ανεξέλεγκτα σε χωράφια, δρόμους, κανάλια, σκουπιδότοπους ή καίγονται πολλές φορές, επιβαρύνοντας το έδαφος, τον αέρα και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα με τοξικές ουσίες. Τόνισαν ότι χρειάζεται ευαισθητοποίηση και προσπάθεια από όλους, ώστε να λυθεί ή έστω να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα, που αναμφίβολα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα.
Οι καθηγητές και οι μαθητές μάλιστα προτίθενται να ξεκινήσουν διάλογο με τους υπεύθυνους του Δήμου και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους αυτή.








Χθες Μεγάλος Αθλητής - Σήμερα Λαμπρός Επιστήμονας

Αναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης (26-5-2011)
Πάντοτε θαύμαζα τους αθλητές που συνδύαζαν την αθλητική τους καριέρα με τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Ένας απ' αυτούς είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο πολίστας που παράλληλα με την εκπληκτική αθλητική του σταδιοδρομία, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σήμερα ακολουθεί Ακαδημαϊκη καριέρα.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης και έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιάδες (1984 - 1988 - 1992 - 1996 - 2000).
Eπι σειρά ετών ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών. Το 1999 συμμετείχε στη Μικτή Κόσμου.
Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στη Σχολή Χημικών Μηχανικών.
Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το Ε.Μ.Π. με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής.
Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιους.
Το 2010 έγραψε το μυθιστόρημα ''Το θεώρημα της επτάδας'' που περιλαμβάνει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και επικεντρώνεται στη σημασία της φιλίας, της συλλογικής προσπάθειας, της νίκης και της ήττας.

----------------------------------------------------------
Γράφει ο Γ. Μαυρωτάς στο protagon.gr
Πρωταθλητισμός: μια παρεξηγημένη έννοια
Δεν μπορεί, κάποιους γνωστούς θα έχετε γύρω σας (ή ακόμα κι εσείς οι ίδιοι) που πηγαίνουν τα παιδιά τους να κάνουν κάποιο άθλημα. Είτε ατομικό, είτε ομαδικό. Στο μυαλό τους έχουν, ή μάλλον έχουμε γιατί είμαι μεταξύ αυτών, καταρχήν να κάνουν τα παιδιά μας αθλητισμό. Σχολικός αθλητισμός ουσιαστικά δεν υφίσταται, οπότε το κενό αυτό έρχονται να το καλύψουν τα σωματεία. Στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας μπορεί κάποιοι να ονειρευόμαστε διακρίσεις για το παιδί μας. Από την άλλη κάποιοι μπορεί να λένε «Εγώ δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να κάνουν πρωταθλητισμό» ή «Καλός ο αθλητισμός, αλλά όχι ο πρωταθλητισμός». Πώς όμως διαχωρίζονται αυτά τα δύο; Καταρχήν αν θέλαμε να ορίσουμε τον πρωταθλητισμό θα λέγαμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά αθλητισμός με αγωνιστικούς στόχους. Αυτός που

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Οικονομική απέκτησε η Δήμητρα Σούμπουρου

Μετά το πτυχίο των Οικονομικών Επιστημών του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, η Δήμητρα Σούμπουρου του Νικολάου και της Δέσποινας  απέκτησε το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Οικονομική, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας,  και ορκίστηκε σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Συγχαρητήρια Δήμητρα για την απόκτηση του μεταπτυχιακού και τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στον αγώνα της Super League ΒΕΡΟΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τα παιδιά της Ακαδημίας Τρικάλων

Τον αγώνα της Super League ΒΕΡΟΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-0) που έγινε τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας, παρακολούθησαν τα παιδιά όλων των τμημάτων (μπαμπίνι, τζούνιορ και προπαιδικό) της Ακαδημίας μας.
Στην έναρξη του αγώνα τα μπαμπίνι και τα τζούνιορ συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο (φωτογραφίες θα μας στείλει τις επόμενες ημέρες η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ) και μετά πήραν τις θέσεις τους στην κερκίδα του γηπέδου και πανηγύρισαν τη νίκη της Βέροιας. 
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία απόλαυσαν όλη τη διαδικασία, κάτι που φαινόταν στα πρόσωπά τους και στα παρατεταμένα χαμόγελά τους μέσα στο λεωφορείο καθ' όλη τη διάρκεια της επιστροφής.
Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους.




















Ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων και την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας

Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας και ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συλλέγουν τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές το Σάββατο 25 Απριλίου από τις 11 π.μ έως 6 μ.μ.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον φορέων του Δήμου ως προς την ανακύκλωση.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια φέρνοντας κάθε άχρηστη συσκευή που μπαίνει στην πρίζα.
Οι συσκευές θα παραδοθούν σε πιστοποιημένο κέντρο ανακύκλωσης ενώ το ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.
Σημεία συγκέντρωσης : 

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο