Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Mητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια η συγχωριανή μας Βασ. Μπασδραλέξη

Ένα φωτεινό παράδειγμα ότι
τα όνειρα αλλά και οι στόχοι
δεν έχουν περιορισμούς,
αρκεί να υπάρχει η θέληση

Μητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια.
Πρόκειται για τη συγχωριανή μας Βασιλική Μπασδραλέξη του Γεωργίου και της Ευδοκίας, που ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και παίρνοντας μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εισαχθεί στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ηπείρου, στην Πρέβεζα.
Από εμάς, συγχαρητήρια Βασιλική 
Διαβάζουμε στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης  / Ρεπορτάζ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Μητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια. Όλες αυτές οι ιδιότητες συνυπάρχουν στο πρόσωπο της Βασιλικής Μπασδραλέξη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έδινε καθημερινά «μάχη» με το χρόνο για να συνδυάσει τη δουλειά με το νυχτερινό σχολείο. Και οι κόποι της ανταμείφθηκαν, καθώς πέτυχε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Πρέβεζα.
Στις τρεις κόρες της, στους γαμπρούς και στα πέντε εγγόνια της αφιερώνει το απολυτήριο λυκείου που απέκτησε φέτος η κ. Μπασδραλέξη, η οποία εγκατέλειψε πρόωρα τα θρανία, πριν από περίπου 35 χρόνια.
«Μετάνιωσα που άφησα το σχολείο σε τόσο μικρή ηλικία. Οταν μεγάλωσαν τα παιδιά μου, αποφάσισα να εγγραφώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και συνέχισα με προοπτική να τελειώσω το λύκειο. Οι καθηγητές στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης μας βοήθησαν πολύ. Εκαναν το μάθημα κατανοητό και μας παρότρυναν να δώσουμε πανελλήνιες εξετάσεις», αναφέρει στον «ΑτΚ» η κ. Μπασδραλέξη, η οποία ακολουθούσε ένα βαρύ πρόγραμμα καθημερινά, για να συνδυάσει τη δουλειά με το σχολείο.
Καθημερινά ξυπνούσε στις 5 το πρωί, για να πάρει δύο λεωφορεία με προορισμό την Περαία, καθώς εργάζεται στο γραφείο υποδοχής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στις σπίτι της έφτανε στις 4.30 το απόγευμα και μέσα σε ένα δίωρο έπρεπε να συμπυκνώσει τη μελέτη, το φαγητό και την ξεκούραση, καθώς στις 6.30 μ.μ. έπρεπε να βρίσκεται στο νυχτερινό σχολείο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αγγελιοφόρου ΕΔΩ

H ομάδα είναι του χωριού και όλοι είμαστε κάτω απ' αυτήν

Αναβολή των αγώνων πρωταθλήματος το Σάββατο και το Δ.Σ. της ομάδας κάνει ένα μικρό απολογισμό των πρώτων αναμετρήσεων και της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας:
''Σαν συνέχεια της περσινής εξαιρετικής εικόνας, η ομάδα μας ξεκίνησε ικανοποιητικά τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά (μια νίκη στην έδρα μας και δύο ισοπαλίες σε δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια), αποπνέει υγεία σε όλους τους τομείς, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μεγάλος αριθμός φιλάθλων ακολουθεί την ομάδα εντός και εκτός έδρας.
Μας άφησε βέβαια μια πικρή γεύση ο αποκλεισμός από τον θεσμό του Κυπέλλου - στη διαδικασία των πέναλτι - μετά από 120 λεπτά αγώνα με τη μεγάλη Νάουσα, αλλά ένα χαμένο πέναλτι δεν αναιρεί την μεγάλη προσπάθεια του προπονητή και των ποδοσφαιριστών μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια στηριζόμενοι στο ομαδικό πνεύμα και στη διάθεσή μας να ευχαριστιόμαστε το χόμπι μας και να ικανοποιούμε τους φιλάθλους μας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε - όπως έχουμε ξαναπεί - το ποδόσφαιρο γιορτή για το χωριό μας. Θέλουμε και περιμένουμε όλους τους φίλους της ομάδας στο πλευρό μας. Άλλωστε η ομάδα είναι του χωριού και όλοι είμαστε κάτω απ' αυτήν. 
Συγχαρητήρια στον προπονητή μας και στους παίκτες μας''.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Τρικάλων

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, το Τοπικό Συμβούλιο Τρικάλων μετά από πρόσκληση της Προέδρου Μαρίας Παπαϊωαννίδου, το βράδυ της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2014. Στη συνεδρίαση παρόντα και τα άλλα δύο μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κυριάκος Παπαμιχαήλ και Νίκος Φετεινίδης, ενώ παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξάνδρειας Μόσχος Κυτούδης.



Έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα προβλήματα του χωριού και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σπουδαιότερα από τα οποία ήταν:
  • Απαγόρευση ρίψης μπαζών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
  • Ανάδειξη χώρου συγκέντρωσης χόρτων και κλαδιών
  • Τοποθέτηση τριών φαναριών στο κέντρο του χωριού και φωσφορούχων αντανακλαστήρων στον κεντρικό δρόμο
  • Aπαγόρευση στάθμευσης παντός τύπου οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους.
  • Εκκένωση και καθάρισμα αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού
  • Λειτουργία Γυμναστηρίου - συντήρηση οργάνων - μετακίνηση των νέων οργάνων γυμναστικής από την κεντρική πλατεία στο χώρο του γηπέδου.
  • Κοπή δέντρων στους κοινόχρηστους χώρους
  • Μίσθωση ENTER (τσάπας) και φορτηγού για καθάρισμα των περιφερειακών καναλιών






















Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γάμος της Ελένης και του Κυριάκου και η Βάπτιση της κόρης τους

Ο Κυριάκος Αϊνατσίδης  του Γρηγορίου και της Γραμμάτως και η Eλένη Παπαμιχαήλ του Δημητρίου και της Κατερίνας, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας (Είχαν τελέσει πολιτικό γάμο στις 4/10/2013 στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας).
Στη συνέχεια βάπτισαν την κόρη τους. 
Το όνομά της: Μαρία
Κουμπάρα του ζεύγους και νονά της μικρής Μαρίας η Κατερίνα Γιώτα
Ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο 
''Άρωμα Ζωής'' στο Βαθύλακο Θεσσαλονίκης


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η έναρξη λειτουργίας της θεατρικής ομάδας Τρικάλων


Στα πέναλτι αποκλείστηκε η ομάδα μας από τον θεσμό του Κυπέλλου από την ΝΑΟΥΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΝΑΟΥΣΑ 
κανονικός αγώνας 0-0
παράταση 0-0
στα πέναλτι 2-4
Ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι παρακολούθησαν οι 150 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν την Τετάρτη 24/9 στο Γήπεδο Τρικάλων, για τον θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι δύο ομάδες, που αναμετρήθηκαν και το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα (1-1 μέσα στη Νάουσα), αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες (0-0 αυτή τη φορά) και οδηγήθηκαν στην παράταση και στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Νάουσα πιο εύστοχη πήρε την πρόκριση. Εξαιρετική η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας, που καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους. Όσο για την Νάουσα, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι - οργανωτικά και αγωνιστικά - είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας.
Η διαδικασία των πέναλτι
ΝΑΟΥΣΑ: Αδάμ Βλαχοδήμος 0-1
ΤΡΙΚΑΛΑ: Γ. Ντάμτσιος άουτ
ΝΑΟΥΣΑ: Περηφανόπουλος απόκρουση Μουσκεφτάρα
ΤΡΙΚΑΛΑ: Μπ. Σαλτουρίδης 1-1
ΝΑΟΥΣΑ: Σαρηγιαννίδης 1-2
ΤΡΙΚΑΛΑ: Σάβ. Αθανασιάδης 2-2
ΝΑΟΥΣΑ: Μουρίκι 2-3
ΤΡΙΚΑΛΑ: Δημ. Σούρλας απόκρουση Μπουμπουλέντρα
ΝΑΟΥΣΑ: Καφές 2-4
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Ασβεστάρα.
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : 
Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Παντριάς, Μηνούδης Α., Αθανασιάδης Η., Σαλτουρίδης, Σερμπίνης, Ντάμτσιος, Χαλβατζής (91′ Εντόι), Αθανασιάδης Σ., Βελικούδης (60′ Σούρλας Δ.).
ΦΑΣ Nάουσα:  
Μπουμπουλέντρας, Μουρίκι, Γκέσιος, Περηφανόπουλος, Τσέλα, Σαρηγιαννίδης, Αδαμίδης (46′ Καφές), Νίκου, Συμπεθέρης, Βλαχοδήμος Ζ., Παρθενόπουλος (46′ Βλαχοδήμος Α.)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Θέσεις εργασίας στα Παιδιά της Άνοιξης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, προκηρύσσει θέσεις για τις παρακάτω ειδικότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ ‘Τα Παιδιά της Άνοιξης’ στην Αλεξάνδρεια.
 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

Α/Α
Κατηγορία
Ειδικότητα
Θέσεις
1
ΤΕ
Εργοθεραπευτή
1
2
ΤΕ
Λογοθεραπευτή
1
3
ΠΕ
Ψυχολόγο
1
4
ΤΕ
Κοινωνικό Λειτουργό
1
5
ΠΕ
Ειδικό Παιδαγωγό
1
6
ΔΕ
Βοηθό Νοσοκόμου
1
7
ΔΕ
Εκπαιδευτή εργαστηρίου Κηροπλαστικής-Καλλιτεχνικών
1

Οι συμβάσεις θα είναι ορισμένου χρόνου και για τις πρώτες πέντε ειδικότητες μερικής απασχόλησης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ :
Αντίστοιχο πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ :
Επαγγελματική εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
v Βιογραφικό σημείωμα
v Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
v Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών
v Φωτοαντίγραφο της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
v Αποδεικτικό της επαγγελματικής εμπειρίας
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στα γραφεία του κέντρου ‘Τα Παιδιά της Ανοιξης’, Ελ. Βενιζέλου 7 Αλεξάνδρεια ( απέναντι από το Κέντρο Υγείας )από την Τρίτη 23/09/2014 έως τη Δευτέρα 29/09/02014 και ώρες 09:00 έως 14:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23330 27212.
Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος

Γιοβανοπούλου Αικατερίνη

Ελύτης: ''η πολυτέλεια σε διαλύει'', ''η βιτρίνα με απωθεί''

Δύο αποσπάσματα από παλιότερες συνεντεύξεις του Οδυσσέα Ελύτη. Από τον τόμο «Συν τοις άλλοις»
''Η πολυτέλεια σε διαλύει"
«Οπως βλέπετε, σ' αυτά τα πενήντα τετραγωνικά εργάζομαι και ζω εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε είχα ούτε θα ήθελα να έχω ποτέ περισσότερα. Οχι ότι παρασταίνω τον ασκητή. Ο άνθρωπος, πιστεύω, δεν πρέπει να στερείται από τίποτα. Πρέπει, όμως, να αρκείται και στα απαραίτητα. Η πολυτέλεια, το περιττό, σε απομακρύνουν από το ουσιώδες, σε διαλύουν... Είμαι υπέρ της «βασικής ζωής» και αυτή θα έπρεπε νομίζω να εξασφαλίζει σε όλους μια ιδανική πολιτεία...»

''Δεν είμαι καμωμένος για τη βιτρίνα"
«Οσο περνάν τα χρόνια, τόσο και περισσότερο η δημοσιότητα με τρομάζει. Με απωθεί, θα έλεγα. Ως και τα βιβλία μου, όταν τα βλέπω στη βιτρίνα, αισθάνομαι παράξενα. Τι να με κάνετε, λοιπόν, εμένα; Δεν είμαι καμωμένος για τη βιτρίνα. Πολλοί νομίζουν ότι αυτό είναι έλλειψη φιλοδοξίας. Καθόλου. Απλούστατα, δεν καταλαβαίνω τι σόι φιλοδοξία είναι να είσαι δαχτυλοδειχτούμενος και να σε υποδέχονται με χειροκροτήματα....»

Ο Γάμος της Παναγιώτας και του Αχιλλέα

Ο Αχιλλέας Λουλάς του Γεωργίου και της Δέσποινας και η Παναγιώτα Σούμπουρου του Ιωάννη και της Μαρίας, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας. 
Κουμπάροι: 
ο Βασίλης Μητατσίδης και η Νίκη Τσιτσικλή
Μετά την γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στο
''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ''
2ο χιλ. παλαιάς Εθνικής οδού Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Στο EYROPE 1, στην εκπομπή του Τριαντάφυλλου Πουρσανίδη ο συγχωριανός μας Άκης Γεωργιάδης

Μελωδίες του Πόντου τo μεσημέρι της Κυριακής στο κανάλι Europe 1 στην εκπομπή του Τριαντάφυλλου Πουρσανίδη με καλεσμένους, τον συγχωριανό μας Άκη Ν. Γεωργιάδη, τον Γιώργο Πουλαντσακλή και όλη την ομάδα των μουσικών.  
http://www.europeone.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=109&Itemid=142

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ποδοσφαιρικό Σαββατόβραδο / Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ν Α Ο Υ Σ Α   1
Τ Ρ Ι Κ Α Λ Α   1
Εκείνο που έμεινε μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, είναι το παρατεταμένο χειροκρότημα των φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι, ένα χειροκρότημα-αναγνώριση για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. 
Μια ισοπαλία που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο επειδή αντίπαλος ήταν η μεγάλη ΝΑΟΥΣΑ, αλλά επειδή ήρθε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού η ομάδα μας αγωνιζόταν από το 62' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Β. Ακρίβου και από το 80' με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Β. Παπαδόπουλου (και οι δύο ποδοσφαιριστές μας αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα).
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες, προπονητή και παράγοντες των Τρικάλων ένα ''κουβάρι'' να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους. 
Σκόρερς:
(36΄Kαφές 1-0)  (42' Χαλβατζής 1-1)
Aγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα
Ν. Μουσκεφτάρας. Β. Ακρίβος, Ηρ. Ελευθεριάδης (50′ Δ. Σούρλας), Γ. Παντριάς, Ηλ. Αθανασιάδης, Β. Σερμπίνης (57' Άρ. Μηνούδης), Γ. Ντάμτσιος, Κ. Καρβούνης, Κ. Χαλβατζής (89' Β. Βελικούδης), Β. Παπαδόπουλος, Σ. Αθανασιάδης



Τα άλλα Αποτελέσματα
Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου - ΑΕ Χαρίεσσας 3-0
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - ΑΣ Ειρηνούπολης 1-0
Εθνικός Κλειδιού - ΓΑΣ Ροδοχωρίου 1-0
ΑΕ Καψόχωρας - Ατρόμητος Διαβατού 1-2
Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας - ΠΑΟΚ Κουλούρας 5-1
Άτλας Ζερβοχωρίου – Φίλιππος Μέσης 3-0
Φίλιππος Μελίκης - Αχιλλέας Νάουσας 0-2
Tην Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4.00 μ.μ. η ομάδα μας αντιμετωπίζει για τον θεσμό του Κυπέλλου στο γήπεδό μας την ΝΑΟΥΣΑ.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας

Μ. Σταυρογιαννοπούλου & Δ. Παπαδόπουλος (πρώην 
πρόεδρος ΚΕΔΑ), μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ
Συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/09 το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας. 
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης στο κολυμβητήριο της Αλεξάνδρειας και συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται:
Πρόεδρος: Στέφανος Δελιόπουλος
Αντιπρόεδρος: Μανώλης Σταυρής
Μέλος της αντιπολίτευσης: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος πολιτιστικού φορέα: Αχιλλέας Τσιάρας.
Μέλη: Νίκος Πανταζής, Βίκυ Δρίζη, Γιάννης Ουσταμπασίδης, Γιώργος Μπουκλάς, Λίνα Τόνια, Μαρία Σταυρογιαννοπούλου, Στέργιος Δεληπάλας.
Νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της επιχείρησης ορίστηκε ο πρόεδρος Στέφανος Δελιόπουλος

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους

Ορίστηκαν οι νέοι πρόεδροι οργανισμών και επιχειρήσεων του δήμου Αλεξάνδρειας

Μ. Κυτούδης, πρόεδρος σχολικής
επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης
Ορίστηκαν και επίσημα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 15/09 οι πρόεδροι και οι διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών του δήμου Αλεξάνδρειας. 
Πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ορίστηκε ο Θεόδωρος Μπασδεκόπουλος
Πρόεδρος στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας ορίστηκε ο Σάκης Παντόπουλος.
Πρόεδρος στην ΚΕΔ Αλεξάνδρειας ορίστηκε ο Στέφανος Δελιόπουλος.
Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε ο Μόσχος Κυτούδης
Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκε ο Συρόπουλος Δημήτριος
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους

Μάνος Λοΐζος: 32 χρόνια από τον θάνατό του



Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, έφυγε σαν σήμερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982, σε ηλικία 45 ετών. Αντί να αναδημοσιεύσουμε ένα ακόμα βιογραφικό του σπουδαίου συνθέτη, επιλέγουμε λίγα λόγια απ' όσα είπε γι' αυτόν ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος. 
«Ο Μάνος Λοϊζος είναι απ’ τις σημαντικότερες δυνάμεις του νεοελληνικού τραγουδιού. Η μουσική του, οικεία, φιλική, μας κερδίζει απ’ το πρώτο της άκουσμα, σύμφωνα με ένα πλατύτατο κοινωνικό συναίσθημα που περιλαμβάνει και το δικό μας. Δεν επιζητεί ποτέ να εκπλήξει. ……..
Το 1972, όταν γύρισα από την εξορία ήρθε δυο φορές σπίτι μου με την κιθάρα του. Έπαιξε και τραγούδησε πολλά τραγούδια του απ’ τις μεταφράσεις μου των ποιημάτων του ΧΙΚΜΕΤ……..Ένας Μάνος Λοϊζος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ…….»

Γάμος και βάπτιση

Ο Γκογκώνης Φωτάκης του Χρήστου και της Ευτυχίας και η Παπαμιχαήλ Ευδοκία του Αντωνίου και της Μαγδαληνής, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας. (Είχαν τελέσει πολιτικό γάμο στις 5/6/2013 στο Δημαρχείο Ιωαννίνων).
Στη συνέχεια βάπτισαν την κόρη τους. 
Το όνομά της: Μαγδαληνή
Κουμπάρος του ζεύγους και νονός της μικρής Μαγδαληνής ο Μάνθος Ντάσης
Ακολούθησε δεξίωση στο ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ''
2ο χιλ. παλαιάς Εθνικής οδού Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική ημερίδα που αφορά όλους τους μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου θα γίνει στην Αλεξάνδρεια

Τα Φροντιστήρια «Αριστοτέλειο» – Ν. Ρουσάκης και Θ. Γ. Χατζημιχαήλ διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου με θέμα το «Νέο Λύκειο και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Αλεξανδρείας από 17:30 έως 19:30.
Ομιλητής ο κος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Μαθηματικός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές και γονείς, ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη δομή και το περιεχόμενο του Νέου Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Την Τέταρτη 17/9 συναυλία Αλληλεγγύης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας κάνοντας πράξη το σύνθημα ''ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ'' διοργανώνει ακόμα μια συναυλία Αλληλεγγύης με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και σχολικών ειδών για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αντισταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι στην οικονομική κρίση δείχνοντας έμπρακτα την Αλληλεγγύη σε αυτούς που σήμερα την χρειάζονται περισσότερο.
Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης σας καλεί όλους να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τρόφιμα διαρκείας και σχολικά είδη για οικογένειες που τα χρειάζονται και να συμμετέχετε στις δράσεις της ΟΜΑΔΑΣ για να οικοδομήσουμε ΜΑΖΙ ένα καλύτερο μέλλον. 

Την Τέταρτη 17/9 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας συναυλία αλληλεγγύης με τους :

  • Ζερβουδάκη Δημήτρη 
  • Πρατσινάκη Κώστα 
  • Θεοδωρίδη Φώτη 
  • Kαζάρα Φιλιώ

μαζί ο συνθέτης Καζαντζής Γιώργος. 
Αντί εισιτηρίου τρόφιμα διαρκείας και σχολικά είδη (τετράδια, μαρκαδόρους, τσάντες) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''

''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ  2
ΑΓΡ. ΑΣΤ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ  1
Με νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησε η ομάδα μας το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. Εξαιρετικός ο αντίπαλος, εξαιρετική και η προσπάθεια των παικτών μας, οι οποίοι ικανοποίησαν κατά διαστήματα του λίγους δυστυχώς φιλάθλους μας που παρακολούθησαν τον αγώνα. 
Σκόρερς: 
15′ Β. Παπαδόπουλος (1-0) 
55′ Δ. Σούρλας (2-0)
90+1′ Χριστιάς (2-1)
Aγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα: Ν. Μουσκεφτάρας. Κ. Καρβούνης, Ηρ. Ελευθεριάδης (80′ Αρ. Μηνούδης), Γ. Παντριάς, Ηλ. Αθανασιάδης, Β. Σερμπίνης, Μπ. Σαλτουρίδης, Δ. Σούρλας, Κ. Χαλβατζής (70′ Β. Ακρίβος), Β. Παπαδόπουλος (80′ Β. Βελικούδης), Σ. Αθανασιάδης


Τα άλλα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Αχιλλέας Νάουσας – ΦΑΣ Νάουσα 1-2
Ατρόμητος Διαβατού – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-3
Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Καψόχωρας 0-2
Φίλιππος Μελίκης – Άτλας Ζερβοχωρίου 1-1
ΠΑΟΚ Κουλούρας – Εθνικός Κλειδιού 1-3
ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-2
ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 2-0



Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Με πίστη και αισιοδοξία έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Α.Ο. ''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων




























Aγιασμός για «Τα Παιδιά της Άνοιξης » και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
To Mικτό Kέντρο Διημέρευσης - Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης (Α.μ.ε.Α.)
«Τα Παιδιά της Άνοιξης » και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας,
τέλεσαν τον Αγιασμό, εν όψει του νέου σχολικού έτους, την Πέμπτη 11/9/2014.
Στην τελετή, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κος Αλεξόπουλος 
Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξάνδρειας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, το προσωπικό του κέντρου, τα παιδιά, γονείς και φίλοι. 
Όλοι δέχθηκαν τις ευλογίες του ιερέα και ευχήθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στο προσωπικό, η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη δημιουργικότητα και δύναμη.

Για το Δ.Σ.   Για το Ε.Ε.E.Ε.K. Αλεξάνδρειας
Η Πρόεδρος                                                  Ο Δ/ντής 

Γιοβανοπούλου Αικατερίνη                    Φερεντίνος Κων/νος

Χορωδίες Αλεξάνδρειας: Νέα Χρονιά - Νέα Μέλη - Νέο Σχήμα

AlexandrianChoirs-Logo-Solist-pupilΑγαπητοί φίλοι,
Τα σχολεία αρχίζουν σήμερα και όπως κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο της σχολικής χρονιάς αρχίζουν και οι πρόβες για τις χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές Φωνές.
Φέτος όμως η χρονιά μας θα ξεκινήσει διαφορετικά! Μια Νέα Νεανική Χορωδία υψηλών στόχων ιδρύεται!
Επίσης, ο πιανίστας μας και συνθέτης, Κώστας Παντελίδης, θα πραγματοποιήσει αμέσως μετά την πρόβα των Αλεξάνδρινών Φωνών διάλεξη με θέμα την προγραμματική-κλασσική μουσική.
Παλιοί και νέοι φίλοι είστε καλεσμένοι στις πρόβες και τη διάλεξη του Σαββάτου 13/9, ενώ όσοι επιθυμούν να γίνουν τα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της περιοχής μας που έχουν ανάγκη!

Σήμερα που αρκετές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους αυτούς που έχουν ανάγκη.
Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά είναι πολύ σημαντική για να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελο.
Σχολικές τσάντες, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, στυλό, μολύβια, κασετίνες, τετράδια, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής, γεωμετρικά όργανα και άλλα απαραίτητα είδη, συγκεντρώνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων.
Τηλ. επικοινωνίας 6946992060 (Παπαϊωαννίδου Μαρία)
Καλούνται οι πολίτες να δείξουν το αλληλέγγυο πρόσωπό τους και να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια.