Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο οι συγχωριανοί μας Κιρκιλιανίδης, Κυτούδης και Παπαδόπουλος

Μετά τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών και λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας εκλέγονται σίγουρα οι συγχωριανοί μας:
Γιάννης Κιρκιλιανίδης και Μόσχος Κυτούδης από τον συνδυασμό ''ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ'' του Παναγιώτη Γκυρίνη 
και Τάκης Παπαδόπουλος από τον συνδυασμό ''ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ'' του Φώτη Δημητριάδη
Συγχαρητήρια για την εκλογή τους και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους
Η πλήρης σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου σε επόμενη ανάρτηση, αφού οριστικοποιηθούν οι έδρες των συνδυασμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα δημοτική Αρχή
θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος σήμερα...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακυρήξει την 31η Μαϊου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Το κάπνισμα αποτελεί μια μάστιγα την σύγχρονης εποχής, με αποδεδειγμένη συσχέτιση με ένα μεγάλο εύρος παθήσεων του αναπνευστικού, καρκίνων και καρδιαγγειακών νόσων. 

Για όλες σχεδόν τις παθήσεις που προκαλεί, η ιατρική παρέμβαση ελάχιστα κατορθώνει να τροποποιήσει την φυσική τους εξέλιξη. Η μόνη αποτελεσματική θεραπευτική παρέμβαση είναι η διακοπή του καπνίσματος, και φυσικά η καλύτερη πρόληψή τους είναι να μην ξεκινά κανείς το κάπνισμα. 

Σήμερα η καπνιστική συνήθεια αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με το άμεσο παρελθόν. Αυξάνεται ραγδαία στον αναπτυσσόμενο κόσμο (πχ Κίνα) και στις γυναίκες, ενώ οι άντρες στον ανεπτυγμένο κόσμο (πχ ΗΠΑ) όχι μόνο βρίσκονται σε φάση μείωσης του ποσοστού των καπνιστών (αυτό ήδη συμβαίνει εδώ και δεκαετίες), αλλά ήδη φαίνονται και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της μείωσης (μείωση του καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες). 

Η Ελλάδα φυσικά δεν ανήκει στην καπνιστική συμπεριφορά των ανεπτυγμένων κρατών, αφού η τριτοκοσμική της κουλτούρα αντικατοπτρίζεται πλήρως στην τεράστια κατανάλωση καπνού (1η στην ΕΕ, στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως). 

Το κάπνισμα όμως δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, αφού το παθητικό κάπνισμα επιβαρύνει σημαντικά την υγεία των μη-καπνιστών. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει πάνω από 30% την πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα, και επιδεινώνει πολλές ακόμα αναπνευστικές παθήσεις (πχ άσθμα).

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σημαντικές διακρίσεις της Αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης του ΝΑΣΗμαθίας

Στους Μακεδονικούς αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης στις 23 και 24 Μαΐου, στους οποίους συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, συμμετείχε και η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του ΝΑΣ Ημαθίας με 5 αθλητές, που κατάφεραν να πετύχουν 12 ατομικά ρεκόρ.
Μεταξύ των αθλητών του ΝΑΣΗμαθίας που διακρίθηκαν είναι η Ιωάννα Στεφούδη (14 ετών) η οποία πέτυχε τις παρακάτω επιδόσεις:
3η στην ηλικία της στα 50 πρόσθιο με 39.81
4η στην ηλικία της στα 100 πρόσθιο με 1:25.10
και 3η στην ηλικία της στα 200 πρόσθιο με 2:59.11
Με την επίδοσή της στα 200 πρόσθιο πέρασε στους τελικούς γυναικών όπου με χρόνο 3:00.31 κατέκτησε την 11 θέση στην γενική κατάταξη γυναικών!
Συγχαρητήρια στην Ιωάννα και σε όλους τους αθλητές για τις διακρίσεις και καλή συνέχεια στον δύσκολο αλλά τόσο όμορφο δρόμο του αθλητισμού
Περισσότερα για τις διακρίσεις των αθλητών του ΝΑΣΗμαθίας ΕΔΩ

Γιορτή παραδοσιακής Κορυφιώτικης πίτας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κορυφής

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 
ώρα 20:30μ.μ.
Κεντρική πλατεία Κορυφής
Με μεγάλη μας χαρά και φέτος διοργανώνουμε την 5η γιορτή παραδοσιακής Κορυφιώτικης πίτας όπου όλοι μας θα γευτούμε υπέροχες πίτες αλλά και πολλά εδέσματα φτιαγμένα με συνταγές που περνούν
από γενιά σε γενιά με πολύ μεράκι.
Την γιορτή θα πλαισιώνουν Ρουμλουκιώτικοι χοροί αλλά και χοροί από την Αριδαία, την Φλώρινα και τις Σέρρες.
Σας περιμένουμε….

To Διοικητικό Συμβούλιο

Καλοκαιρινή εκστρατεία φιλαναγνωσίας από την Δημοτική βιβλιοθήκη Πλατέος

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος με την υποστήριξη της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Future Library”, και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιμένει τους μικρούς της φίλους και φίλες να πάρουν μέρος σε μια σειρά από εκδηλώσεις αποκλειστικά για παιδιά 5-12 ετών.

"Από τις 18 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου λοιπόν, ένα τρελό κουβάρι από παιδιά, εθελοντές, δασκάλους και καθηγητές μουσικής θα ανακαλύψουμε ότι το “σωστό” και το “λάθος”, το “δυνατό” και το “αδύνατο”, το “πριν” και το “μετά”, η “αρχή” και το “τέλος” είναι έννοιες αντίθετες, οι οποίες μας βοηθούν να ερμηνεύσουμε και να αντιληφθούμε τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα. “Η ημέρα της γης και του ουρανού”, “η ημέρα του άγριου και του ήμερου”, “η ημέρα των σκληρών και των μαλακών”, αλλά κι άλλες δράσεις θα ενθαρρύνουν την επαφή των παιδιών με τη βιβλιοθήκη, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους, τόσο για τα βιβλία, όσο και για την ανάγνωση.
Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι είναι εντελώς δωρεάν. Καλούμε όμως τους μικρούς μας φίλους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τι περιμένετε λοιπόν; Πολλά καινούργια παιδικά βιβλία και δύο βαλιτσάκια, ένα για πειράματα κι ένα γεμάτο μουσικά όργανα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.
Κι αυτό το καλοκαίρι η επιλογή μας είναι η Βιβλιοθήκη Πλατέος! Οι εκπλήξεις αρχίζουν! Θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε και θα γνωριστούμε μεταξύ μας! Θα συμμετέχουμε στον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από πειράματα, παιχνίδια, περιπετειώδεις αποστολές, αναγνώσεις, μουσική, κατασκευές, γίγαντες και τέρατα. Τέλος, θα συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς με έπαθλα παιδικά βιβλία και ένα μεγάλο δώρο σε μικρό κουτάκι!
Για εγγραφή στην καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πλατέος, τα παιδιά ή οι γονείς τους μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2333053844 ή να έρχονται οι ίδιοι στη διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 27, στο Πλατύ, δίπλα από το ΚΕΠ (email: platylibrary@gmail.com)" αναφέρει η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

To Nηπιαγωγείο Τρικάλων στην Παγκόσμια ημέρα Δράσης για την Εκπαίδευση "Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο"

Μας το έστειλαν από το Νηπιαγωγείο Τρικάλων.
Το Νηπιαγωγείο Τρικάλων Ημαθίας είχε την χαρά να συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια ημέρα Δράσης για την Εκπαίδευση της ActionAid με τίτλο "Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο". Το Νηπιαγωγείο μας την φετινή χρονιά δούλεψε για αρκετό καιρό το καινοτόμο πρόγραμμα «ότι ξέρεις, ξέρω, ότι παίζεις, παίζω… τι πειράζει κι αν διαφέρω». Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ιστορίες διαφόρων παιδιών. Αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν ένα βίντεο από τοyoutube με τίτλο «υποδεχτείτε την μικρή Αργυρώ», που αφορούσε ένα κοριτσάκι που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Έτσι, με την συμμετοχή μας στην Εβδομάδα Δράσης η ActionAid μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε κάποιες ιστορίες και να διαβάσουμε τις ιστορίες και άλλων παιδιών που διαφέρουν. Όλα τα παιδιά συμφώνησαν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μιας και όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι.
Βγήκαμε στην αυλή μας και πιάσαμε με τις άκρες των χεριών μας στεφάνια γυμναστικής, σχηματίζοντας έτσι μια ανθρώπινη αλυσίδα. Σηκώσαμε τα χέρια μας χωρίς να σπάσει η αλυσίδα, καθίσαμε κάτω χωρίς να σπάσει η αλυσίδα κ.α. Έπειτα βάψαμε τα ανθρωπάκια με πινέλα. Αφού στέγνωσαν τα ενώσαμε με ρολά από χαρτί κουζίνας. Έτσι σχηματίσαμε άλλη μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Το Νηπιαγωγείο μας, χάρηκε την διαδικασία και είναι πρόθυμο να ξανασυμμετέχει σε δράσεις της ActionAid.
H ActionAid ανάρτησε στη σελίδα της τη δράση του Νηπιαγωγείου μας .

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στις 10 Ιουνίου ανοίγει ξανά το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Από 28 Μαΐου οι εγγραφές – τι απαιτείται

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α) ανακοινώνεται ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Τρίτη 10 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας, πλην των επισήμων εθνικών εορτών και αργιών καθώς και των τοπικών αργιών. Ειδικότερα, τις καθημερινές (Δευτέρα έως και Παρασκευή) το κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, το Σάββατο και την Κυριακή.
Οι εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου. Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες, ενώ απαραίτητο δικαιολογητικό είναι η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης, από καρδιολόγο ή παθολόγο ή παιδίατρο

29 Μαϊου 1453...Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης..

«Η Πόλις εάλω»...
Επειδή όμως η Ιστορική μνήμη είναι χρήσιμη μόνο όταν μας δίνει μαθήματα... 
ας μην ξεχνάμε ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν ήδη εξασθενημένη και διαιρεμένη τους τελευταίους δύο αιώνες. Οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της, οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, την είχαν ήδη οδηγήσει στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση και είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της…
Για να μην ξεχνιόμαστε...

Oι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο 2ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014.
Μεταξύ των μαθητών που διακρίθηκαν είναι και οι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων Δημήτρης Ζαμάνης και Θωμάς Σαββίδης
Περισσότερα ΕΔΩ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι νέοι Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι δημοτικές εκλογές στον δήμο της Αλεξάνδρειας. 
Διαβάστε παρακάτω ποιοι εκλέγονται πρόεδροι στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Αλεξάνδρειας: 


Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας: Λυμπεράκης Μενέλαος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Δημοτική Κοινότητα Μελίκης: Ακριτίδης Αλεξάνδρος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Δημοτική Κοινότητα Πλατέος: Κιοσέογλου Θεοδώρα (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Αγκαθιάς: Κουκουφτόπουλος Θωμάς (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Αράχου: Παναγιωτίδης Αβραάμ (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Βρυσακίου: Κεμπαμπίδης Ιωάννης (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Επισκοπής: Γιαννέκας Χρήστος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Καβασίλων: Κατράνας Αθανάσιος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Καμποχωρίου: Τσομίδης Νικόλαος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου: Καραγιάννης Σωτήριος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Κλειδίου: Τσολάκης Χαράλαμπος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Κορυφής: Γιοβανόπουλος Διονύσιος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Κυψέλης: Βεσυροπούλου Ζωή (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Λιανοβεργίου: Νοτόπουλος Φώτιος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Λουτρού: Χρυσάφης Ευάγγελος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Νεοκάστρου: Γιαννόπουλος Σωτήριος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου: Χατζόπουλος Σωτήριος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Νησίου: Θέμελης Νικόλαος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Ξεχασμένης: Καρυτόπουλος Θωμάς (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Π. Προδρόμου: Θυμιόπουλος Δημήτριος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Π. Σκυλιτσίου: Τάνης Αθανάσιος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Πλατάνου: Κωστόπουλος Ματθαίος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Πρασινάδας: Νουσιόπουλος Δημήτριος (Συνδυασμός Δημητριάδη)
Τοπική Κοινότητα Σταυρού: Τουτουντζίδης Σταύρος (Συνδυασμός Γκυρίνη)
Τοπική Κοινότητα Τρικάλων: Παπαϊωαννίδου Μαρία (Συνδυασμός Γκυρίνη)

Καλή επιτυχία παιδιά...

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας για καλή επιτυχία σε όλες και όλους εσάς που θα λάβετε μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις αυτές είναι μια μεγάλη δοκιμασία για σας και τις οικογένειές σας, που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες στον δύσκολο και κοπιώδη αγώνα για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τις ημέρες που έρχονται, πρέπει να οπλιστείτε με πίστη, υπομονή, ψυχραιμία και θετική σκέψη, για να μπορέσετε να απολαύσετε τους κόπους πολλών ετών και να επιτύχετε το στόχο σας.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές δεν αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Είναι μία μόνο από τις πολλές μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στη ζωή σας από εδώ και στο εξής. Μία από τις μάχες, που άλλοτε θα επιφυλάσσουν χαρές και άλλοτε απογοητεύσεις, πάντα όμως θα σας χαρίζουν πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια για να ξεκινήσετε ένα νέο αγώνα.
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους
''Και να θυμάστε πάντα ότι κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, εκτός απ' αυτόν που δεν δόθηκε ποτέ'' 
trikala-imathias.blogspot.gr

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

O Γάμος του Μιχάλη και της Άννας...

O Μιχάλης Τερζίδης του Χρήστου και της Ελένης (Σαλτουρίδου) και η Άννα Παπαδοπούλου του Ευαγγέλου και της Αικατερίνης τέλεσαν θρησκευτικό γάμο την Κυριακή 25 Μαϊου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας.

Κουμπάροι: o Γιάννης Μπασαγιάννης και η Μαρίτα Κοντοβαζενίτη

Μετά τις στέψεις ακολούθησε δεξίωση και γλέντι στο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

























 


















Αποτελέσματα Εκλογών στο ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Από την Περισκόπηση του Σίμου Τάμογλου
apotel100




''ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ'' / Παναγιώτης Γκυρίνης 
56,18%
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ» / Φώτης Δημητριάδης 
43.82 %

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

6o Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» Τρικάλων Ημαθίας και ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση του 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΪΝΤΑΣ, που φέτος θα γίνει το Σάββατο 23 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων. 
Έτσι συνεχίζεται η προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας. Παραδοσιακές μελωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, το γνωστό παραδοσιακό γλέντι, ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων και ένα ταξίδι στους μουσικούς ρυθμούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την κορυφαία αυτή εκδήλωση του Συλλόγου μας, σε επόμενες αναρτήσεις

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

'Ομορφη εκδήλωση στο Γυμνάσιο Τρικάλων

'Ομορφη εκδήλωση σήμερα το πρωί 20 Μαϊου στο χώρο του Γυμνασίου μας. Οι μαθητές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στο μάθημα των τεχνικών και τα αποτελέσματα φαίνονται στις εικόνες. Όμορφες κατασκευές που αποδεικνύουν ότι αν κάτι γίνεται με αγάπη και μεράκι, αυτό αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα. Υπεύθυνοι καθηγητές ο κ. Σιμψερής και η κ. Δημητριάδου.
Παράλληλα στα πλαίσια του προγράμματος μοναστηριακής διατροφής, που είχε την ευθύνη υλοποίησης η κ. Καταφυγιώτου Κλεοπάτρα, οι μαθητές παρουσίασαν τις γαστρονομικές δημιουργίες τους με εξαιρετική επιτυχία.
Είναι φανερό ότι οι δράσεις του Σχολείου, πέραν του τυπικού αναλυτικού προγράμματος, τυγχάνουν της αγάπης και ουσιαστικής συμβολής των μαθητών 


Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

19η Μαΐου... «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 353.00 και να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. .Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφευγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.