Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 
Xορός του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''
και 
Μaske Party στο καφέ 7SINS 


Την Κυριακή 2 Μαρτίου
Μaske Party στο καφέ ΚΑΡΜΑ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σαν σήμερα ''εφυγε'' ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς (Πάτρα,13 Ιανουαρίου 1859 - Αθήνα,27 Φεβρουαρίου 1943)

Ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, μια από τις κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες του νεότερου Ελληνισμούπέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943, μεσούσης της γερμανικής κατοχής. Η κηδεία του έμεινε μνημειώδης στα χρονικά της πατρίδας μας και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αντικατοχικά συλλαλητήρια, καθώς σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες απλού λαού συνόδεψαν συγκλονισμένοι τον μεγάλο μας ποιητή μέχρι την τελευταία του κατοικία, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων Γερμανών κατακτητών.

Λίγο νωρίτερα τον αποχαιρετά άλλος μεγάλος ποιητής μας, ο Άγγελος Σικελιανός με το περίφημο ποίημα του ΗΧΗΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ. 
" Ηχήστε, οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα...
Βογγήστε, τύμπανα πολέμου... οι φοβερές σημαίες,
ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!"

Βιογραφία

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος

2013. Φωτιά στο καλάθι με τα άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων
Λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, υπάρχει άραγε σχεδιασμός για την διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων;
Για τα παρακάτω προβλήματα γράψαμε και το 2011 και το 2012 και το 2013.  Μερικά αποσπάσματα από εκείνες τις αναρτήσεις...

Βραδυφλεγή τοξική βόμβα αποτελεί η συνεχώς ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα σχεδιασμό διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων. Χιλιάδες φιάλες και κουτιά φυτοφαρμάκων πετιούνται ανεξέλεγκτα σε χωράφια, δρόμους, κανάλια, σκουπιδότοπους ή καίγονται, επιβαρύνοντας το έδαφος, τον αέρα και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα με τοξικές ουσίες.
Όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα με τα φυτοφάρμακα. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ σοβαρά όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους αγρότες. Αν και είναι πράγματι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ας προσπαθήσουμε όλοι, αρμόδιοι φορείς και αγρότες, χωρίς φυσικά να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των αγροτών, να το ελαχιστοποιήσουμε.

Την εικόνα αυτή παρατηρούμε σε κάθε καλλιεργητική περίοδο. Άδεια κουτιά με υπολείμματα φυτοφαρμάκων, στην ανατολική πλευρά του χωριού (αλλά και στην νότια πλευρά), εκατό μόλις μέτρα από το τελευταίο σπίτι. 
Σήμερα ο χώρος έχει καθαριστεί, αλλά με τη νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες μέρες, θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας ώστε να μην παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο





---------------------------------------------------------------------------------
Επίσης...
Τα παρακάτω σημαντικά ζητήματα απασχολούν τους κατοίκους των Τρικάλων εδώ και αρκετά χρόνια (από τότε που έκλεισε ο Α.Σ. Τρικάλων) και εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών και θα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το περιβάλλον.
Το πρατήριο υγρών καυσίμων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων 
Στις δεξαμενές του υπάρχει ακόμη εδώ και πολλά χρόνια μεγάλη ποσότητα βενζίνης.

Κτίσμα στην ανατολική είσοδο του χωριού, λίγα μέτρα από κατοικημένη περιοχή. Στο εσωτερικό του είναι αποθηκευμένες εδώ και πολλά χρόνια μεγάλες ποσότητες ληγμένων φυτοφαρμάκων

























Η αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων 
Στο εσωτερικό της υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων 

Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας και να αποτρέψουμε όσο μπορούμε την καταστροφή του περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από ''Τα Παιδιά της Άνοιξης'' και το ΕΕΕΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Το Σάββατο 22-2-2014 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος μας βραδινός χορός στο ΚΤΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ στο Καλοχώρι Ημαθίας. 
Μια όμορφη βραδιά για τα παιδιά μας και όλους τους παρευρισκόμενους γεμάτη χορό και τραγούδι από το συγκρότημα του Γιάννη Μακεδόνα, τον Θύμιο Γκογκίδη και τον Λάμπρο Ελληναίο. 
Ευχαριστούμε, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ενίσχυσαν αγοράζοντας κάρτες – προσκλήσεις για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και προσέφεραν δώρα για τις ανάγκες της λαχειοφόρου αγοράς. 
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπερειφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης Φώτης, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας κα Μοσχοπούλου Όλγα και οι αντιδήμαρχοι κ. Βενιόπουλος Κων/νος και Κιοσέογλου Ιερεμίας καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης Παναγιώτης και Σπυρίδης Γεώργιος. 
Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

Πρόσληψη προσωπικού από τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Αλεξάνδρεια, 24-02-2014
Αριθ. Πρωτ. 337     
Αριθ.Απόφασης:  6/2014

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας για το διάστημα: από ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως 31/7/2014.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
Την πρόσληψη των κάτωθι:

Α/Α
Επώνυμο
Όνομα
Πατρώνυμο
Ειδικότητα
Χρονικό διάστημα απασχόλησης
1
ΠΙΤΣΙΑΒΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
2
ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
3
ΛΑΓΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
4
ΤΣΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
5
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕ Μαγείρων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
6
ΦΑΣΟΥΛΑΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΕ Μαγείρων
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
7
ΣΙΑΓΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΕ Καθαριστριών
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014
8
ΠΙΠΙΛΙΑΡΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
ΥΕ Καθαριστριών
Από υπογραφή σύμβασης έως 31/7/2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ

"Έφυγε" από τη ζωή ο διάσημος Ισπανός κιθαρίστας και δεξιοτέχνης του φλαμένκο Paco de Lucia

Σε ηλικία 66 χρονών έφυγε ο φημισμένος κιθαρίστας, υπεύθυνος όσο κανένας άλλος για τη διάδοση του flamenco και του ιδιαίτερου ήχου του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο De Lucia ήταν στην παραλία του Cancun στο Μεξικό όπου και έπαιζε με τα παιδιά του όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε μετά από καρδιακή ανακοπή. Τον Paco de Lucia είχε το ελληνικό κοινό πολλές φορές την ευκαιρία να τον θαυμάσει σε ζωντανές τους εμφανίσεις, ειδικότερα στο θέατρο του Λυκαβηττού, ενώ οι δίσκοι του παγκοσμίως παραμένουν σταθερά σε υψηλές πωλήσεις. Πιο γνωστή από τις συνεργασίες του είναι αυτή με τους Al Di Meola και John Mc Laughlin ενώ είχε συνεργαστεί, αλλά και εμφανιστεί στη χώρα μας το 1986, με το Γιώργο Νταλάρα.

Το ΤΟΕΒ Τρικάλων καλεί τα μέλη του να τακτοποιήσουν παλαιές οφειλές

Από το ΤΟΕΒ Τρικάλων έγινε γνωστό ότι κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού όσοι παραγωγοί-μέλη του ΤΟΕΒ Τρικάλων Ημαθίας οφείλουν παλαιές εισφορές έως και το έτος 2013, θα πρέπει να προσέλθουν το αργότερο μέχρι την 31η Μαρτίου 2014 στα γραφεία του Οργανισμού, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Σε αντίθετη περίπτωση ο Οργανισμός θα κινηθεί δικαστικά εναντίον τους ή θα στείλει τις οφειλές των μελών στο Δημόσιο Ταμείο για είσπραξη.
Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του ΤΟΕΒ Τρικάλων.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: ¨Ενδοοικογενειακή Βία - Κοινωνικές Παρεμβάσεις¨


Η ενδοοικογενειακή βία λοιπόν είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος” και το Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας “Πρωτοβουλία για το παιδί” την Τετάρτη, 5 Μαρτίου στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Σκοπός της ημερίδας είναι:
. να μας ευαισθητοποιήσει για το κοινωνικό αυτό φαινόμενο που μας αφορά όλους
. να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κακοποιημένη γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία
. να δώσει έμφαση στα παιδιά ως θύματα και ως μάρτυρες κακοποίησης
. να γνωστοποιήσει το ρόλο και τις δράσεις των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Συλλόγων Κοινωνικής Παρέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα...

''ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' ΜΕΣΗΣ  0
''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ  0
Πολύ καλό παιχνίδι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0. Το αποτέλεσμα κρίνετε θετικό για την ομάδας μας, αν αναλογιστούμε ότι ο Φίλιππος Μέσης ''καίγονταν'' για τους βαθμούς της νίκης και η ομάδα μας παρουσιάστηκε στο γήπεδο, για πρώτη φορά φέτος, με μόλις 14 ποδοσφαιριστές, λόγω των πολλών απουσιών που είχε για διάφορους λόγους. Αποδείχθηκε έτσι για μια ακόμη φορά το ''βάθος'' που έχει η ομάδα και η εξαιρετική δουλειά, αλλά και η πολύ καλή διαχείριση του ρόστερ που γίνεται από τον προπονητή μας, ώστε κάθε στιγμή όλοι τους να είναι ''ετοιμοπόλεμοι''. 
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές μας να ήταν υπέροχοι, εκείνοι όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι φίλαθλοί μας, οι οποίοι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για την ομάδα μας, κατέκλυσαν στην κυριολεξία το γήπεδο της Μέσης και με το βροντερό ''παρών'' τους, επιβεβαίωσαν με εμφατικό τρόπο  την αγάπη τους για την ομάδα και την στήριξη της όμορφης φετινής προσπάθειας. Και αυτό το τετράπτυχο (φίλαθλοι, διοίκηση, προπονητής, παίκτες) είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο μέλλον σε καλύτερες ''ποδοσφαιρικές ημέρες''.    
Αγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα:
Ν. Μουσκεφτάρας, Γ. Τερζίδης (85' Γ. Νικολόπουλος), Στ. Σούρλας, Ηλ. Αθανασιάδης, Χρ. Μηνούδης, Μπ. Σαλτουρίδης, Γ. Ντάμτσιος, Δ. Σούρλας, Ν. Γιάντζος, Σ. Αθανασιάδης, Ούλι Ντόι (72' Β. Ακρίβος). 
Παρά την κρισιμότητα του αγώνα για τους γηπεδούχους, το παιχνίδι έγινε σε πάρα πολύ αθλητικά πλαίσια και οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του ''ΦΙΛΙΠΠΟΥ'' Μέσης για την άψογη φιλοξενία και την άριστη συμπεριφορά τους. Τέτοιες συμπεριφορές κοσμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και προάγουν το αθλητικό πνεύμα.  


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνοπέμπτη με τον Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων

Μια διαφορετική μέρα σήμερα για τους αθλητές μας 

Tσικνοπέμπτη σήμερα και αντί προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές μας, τα παιδιά της Ακαδημίας, οι προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο και αρκετοί φίλοι του Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν στις 4.30 μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων και με κρασί, χυμούς, σουβλάκια, λουκάνικα, πολύ παιχνίδι για τους μικρούς μας αθλητές, πολύ καλή διάθεση και ποδοσφαιρική κουβέντα από τους μεγάλους (με κυρίαρχα θέματα το υπέροχο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και την εκδρομή στη Βουδαπέστη), πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα που κράτησε μέχρι στις 8.00, όταν αποχώρησαν όλοι φανερά ικανοποιημένοι από την όμορφη αυτή εκδήλωση.







 


 Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης 

Τσικνοπέμπτη στο Γυμνάσιο Τρικάλων

Εικόνες από την όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στον χώρο του σχολείου 





Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τακτική Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Τρικάλων

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΟΕΒ Τρικάλων η τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων με θέματα :
1. - Έγκριση του Ισολογισμού και του Απολογισμού χρήσης 2013.
2. - Έγκριση του Προϋπολογισμού χρήσης 2014.
3. - Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού 2014.
4. - Έγκριση του Κανονισμού Αρδεύσεως αρδευτικής περιόδου 2014.
5. - Διάφορες ανακοινώσεις – Προτάσεις.

Στη συνέλευση ήταν παρόντες ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κανάκας Βασίλειος, ο διευθυντής ΓΟΕΒ πεδ. Θεσ/κης – Λαγκαδά κος Χατζηπαππάς Βασίλειος και η προϊσταμένη ΓΟΕΒ τομέα Αλεξανδρείας κα Μηνοπούλου Αθηνά, οι οποίοι συνεχάρηκαν τη διοίκηση για το έργο της. Αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπου του δήμου Αλεξανδρείας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και με ομόφωνη ψήφιση όλων των θεμάτων. Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε τσίκνισμα για όλους τους αντιπροσώπους λόγω της ημέρας.














Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το Σάββατο 22/2 το αποκριάτικο party του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων



Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αύριο Πέμπτη 20/2 οι αγρότες

Ο Aγροτικός Σύλλογος γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας καλεί όλα τα μέλη του αλλά και γενικότερα τους συναδέρφους αγρότες αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι κεντρικής, δυτικής Μακεδονίας και Θράκης στις 12:00 το πρωί μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Προσλήψεις μόνιμων στο Λιμενικό Σώμα, στο ΥΕΝ και στα τελωνεία

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα και στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών φέρνει το επόμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα με 337 νέες θέσεις μονίμου προσωπικού (ένστολου και πολιτικού) θα ενισχυθούν το Λιμενικό και το υπουργείου Ναυτιλίας.
Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να προκηρυχθούν 278 θέσεις αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, ενώ επιπλέον 59 προσλήψεις διοικητικού προσωπικού (κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα πρόσληψης 180 τελωνειακών υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο διαγωνισμός θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) και αφορά 100 υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ Τελωνειακών, 50 κατηγορίας ΤΕ Τελωνειακών και 30 κατηγορίας ΔΕ Τελωνειακών. Σε πρώτη φάση θα προκηρυχθούν οι 160 θέσεις.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ας ενθαρρύνουμε τους νέους...

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο, ακόμη και από τους μεγαλύτερους που διαθέτουν πείρα και γνώση, η ανάγκη για ενασχόληση των νέων με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή τους στον πολιτικοκοινωνικό στίβο.
Είναι γεγονός ότι η νεολαία στη χώρα μας είναι απογοητευμένη και αισθάνεται οργισμένη-προδομένη από την φανερή έλλειψη προοπτικής για το μέλλον της. Αντιλαμβάνεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κάτι «Αδιάφορο» για εκείνη. 
Σήμερα όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάμιξη των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει το πεδίο της μεγάλης δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Οι νέοι οφείλουν να εμπλακούν με τα κοινά, οφείλουν να δείξουν πως είναι και αυτοί εδώ και έχουν λόγο και άποψη. Η συμμετοχή και η ενασχόλησή τους είναι κάτι που αφορά άμεσα τους ίδιους, διότι πρόκειται για το μέλλον τους και την ζωή τους, πρόκειται για τον τόπο που θα ζήσουν για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα. Συνεπώς πρέπει να προστεθούν νεανικές αντιλήψεις, γεμάτες ελπίδα και όραμα για κάτι καλύτερο. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε νέο. Από μία αυτοδιοικητική θέση, μπορεί ο νέος άνθρωπος στην πράξη να προσφέρει στο χωριό του, στην πόλη του, στο Δήμο του. Οι νέοι πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της ενεργούς συμμετοχής. Είναι ανάγκη και υποχρέωση, γιατί σ' αυτούς ανήκει το αύριο.  

Εκτιμώ ιδιαίτερα την πείρα, τη γνώση, τη γνώμη, τη συσσωρευμένη σοφία των παλαιοτέρων, όμως στο… «λεωφορείο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τους μεγαλύτερους πρέπει να πάρουν θέση και αρκετοί νεότεροι, για ένα καλύτερο αύριο όλων.