Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ

ligeros plati
Στο Πλατύ βρέθηκε την Παρασκευή 25-10-13 ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, καλεσμένος από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Πλατέως κ. Μαριάννα Λούκα και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας κ. Νόπη Σκεντερίδου με την έγκριση του Δ/ντη Β/θμιας κου Ευθ. Φλιτούρη. Στην κατάμεστη αίθουσα από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δ. Αλεξάνδρειας Κιοσέογλου ,οι Σχολικοί Σύμβουλοι παιδαγωγικής ευθύνης των Σχολείων κ. Μαρία Συργιάννη και κ. Γιώργος Πούλος ,αρκετοί παράγοντες. και πολλοί γονείς .
Η διάλεξη – συζήτηση είχε θέμα την «Διαχείριση της διαφορετικότητας» κράτησε για 2 περίπου ώρες αμείωτο και έντονο το ενδιαφέρον των παιδιών , που δεν έχαναν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν και να συνδιαλέγονται μαζί του. Ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στην σημασία των ψηφιδωτών συστατικών τόσο με την πραγματική έννοια του όρου , ως απαραίτητου συστατικού για την άρτια εικόνα-αισθητική ενός έργου τέχνης , όσο και με την μεταφορική του έννοια , για την ολοκληρωμένη εικόνα μιας εναρμονισμένης κοινωνίας χωρίς την μονοτονία της ομοιομορφίας . Αν εξαφανίζονταν οι διαφορετικότητες η κοινωνία θα ήταν καταδικασμένη στην στασιμότητα και στην ανία καθ 'όσον αυτές λειτουργούν ως καταλύτες για την πνευματική και πολιτισμική ανάπτυξη και εξέλιξη της .Ο ομοιόμορφος κήπος με τις μαργαρίτες και την μια - μοναδική κόκκινη παπαρούνα ήταν ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα .

Σε μια κοινωνία σαν τη δική μας που παρά τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της ταλανίζεται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά φαινόμενα, τέτοιες προσεγγίσεις αποτελούν «βάλσαμο» για μικρούς και μεγάλους και προετοιμάζουν το έδαφος για ειρηνική και ισότιμη συμβίωση ανθρώπων και λαών..
Η δυνατότητα διαχείρισης της διαφορετικότητας είναι το ζητούμενο της κοινωνίας, που καταξιώνει την ανθρώπινη υπόσταση .

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής παλιών φωτογραφιών

Αρχές της δεκαετίας του 60.
Εργασίες στην κεντρική πλατεία του χωριού και στο βάθος το Δημοτικό Σχολείο
Συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής παλιών φωτογραφιών, που έχουν σχέση με πρόσωπα, τοπία, γεγονότα και εκδηλώσεις του χωριού μας.
Είναι βέβαιο ότι πολλοί συγχωριανοί μας έχουν στα οικογενειακά τους αρχεία ανεκτίμητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναδύουν την αύρα μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που έφυγε, αλλά δεν έσβησε στις μνήμες όσων την έζησαν.

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε σ' αυτή την προσπάθεια, αφιερώστε λίγο χρόνο ψάχνοντας παλιές φωτογραφίες και σίγουρα θα βρείτε αρκετές ενδιαφέρουσες.

Παρακαλούμε να τις προσκομίσετε στην Κοινότητα του χωριού. Το φωτογραφικό υλικό θα ψηφιοποιείται την ίδια μέρα και θα επιστρέφεται άμεσα στον κάτοχό του.

Το φωτογραφικό υλικό μπορεί επίσης να αποστέλλεται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: saltnico@yahoo.gr

Οι συγχωριανοί μας Ήρωες του 40 / από το βιβλίο του Παναγιώτη Μ. Διούδη

Αντιγράφω από το βιβλίο του Παναγιώτη Μ. Διούδη, ο οποίος έκανε μεγάλη έρευνα πριν το δημοσιεύσει.

<<...Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου στις 28-10-1940 αρκετοί κάτοικοι των Τρικάλων επιστρατεύονται....Τρία άτομα πέφτουν για τον αγώνα της πατρίδας μας πολεμώντας. Αυτοί ήταν οι εξής: Χρήστος Κιρκιλιανίδης, Δήμος Γκανίδης και Βασίλειος Ζαφειρόπουλος. 
Ως ανάπηροι πολέμου αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Πολιτεία οι:
Χρήστος Μ. Τερζίδης και Βασίλειος Δ. Κουίδης, στους οποίους χορηγήθηκε περίπτερο . . . 

Παρακάτω το βιβλίο του Παναγιώτη Διούδη αναφέρει για την περίοδο της κατοχής 1941-44 . . . 
και για την περίοδο του εμφυλίου 1946-49 . . .>>

Ερασιτεχνικά βίντεο από την παρέλαση των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τρικάλων




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στα Τρίκαλα

''Ο εορτασμός της σημερινής Εθνικής Επετείου ας μην περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μας μνήμης, αλλά ας γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας''.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, γιορτάστηκε στα Τρίκαλα παρουσία πλήθους κόσμου η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, ο ''πανηγυρικός'' της ημέρας από τον δάσκαλο κ. Ανδρεόπουλο Βασίλη και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εντυπωσιακή παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Τρικάλων.
Στεφάνια κατέθεσαν:
1. Τοπικό Διαμέρισμα Τρικάλων
2. Εθνική Αντίσταση
3. Γυμνάσιο 
Τρικάλων
4. Δημοτικό Σχολείο 
Τρικάλων
5. Νηπιαγωγείο 
Τρικάλων
6. Τ.Ο.Ε.Β. 
Τρικάλων
7. Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων
8. Αθλητικός Ομιλος ''Μέγας Αλέξανδρος'' Τρικάλων

9. Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τρικάλων
10. Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων

Ο κ. Χρήστος Γκανίδης καταθέτει στεφάνι (ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)


 

Ο κ. Ηλίας Καπαγιαννίδης καταθέτει το στεφάνι του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''

Νεαροί ποδοσφαιριστές καταθέτουν το στεφάνι της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Τρικάλων


Όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα από τα παιδιά των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κλειδίου και Τρικάλων

Το Κυριακάτικο πρωινό της 27ης Οκτωβρίου ήταν ένα πρωινό γεμάτο χαρά και αισιοδοξία, κόντρα στο κλίμα των ημερών. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, περισσότερα από 60 παιδιά (5 έως 13 ετών), έπαιξαν και χάρηκαν το ποδόσφαιρο, προσφέροντας στους αρκετούς φιλάθλους (γονείς, συγγενείς και φίλους) ένα εκπληκτικό θέαμα.
Στο γήπεδο του Κλειδίου συναντήθηκαν οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου των Τρικάλων και του Κλειδίου, με τρία τμήματα η κάθε μια (μπαμπίνι - τζούνιορ και προπαιδικό). 

 Όπως έχουμε πει πολλές φορές, σ' αυτούς τους αγώνες δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Εκείνο που έχει σημασία για τα παιδιά είναι το γεγονός ότι μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, πέρα από τη χαρά του παιγνιδιού, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από άλλες περιοχές και συγχρόνως να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις αρετές τους.



Kαι επειδή '' Nούς υγιής εν σώματι υγιή '' …
είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε όλοι μας, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία, σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ποδοσφαιρικό Σαββατόβραδο . . .

Α.Ο. ''Μέγας Αλέξανδρος'' Τρικάλων   3
''Φίλιππος'' Μέσης  2 
Ένα πολύ όμορφο Σαββατιάτικο απόγευμα πρόσφεραν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο Τρικάλων, ο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και ο ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' Μέσης, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. 

Συναρπαστικός ο αγώνας, έγινε μέσα σε πολύ αθλητικά πλαίσια και τα είχε όλα. Πάθος, ρυθμό, πάρα πολλές φάσεις, πέναλτι, αποβολή (με 2η κίτρινη κάρτα) και προ πάντων πολλά γκολ. Τα Τρίκαλα (τα οποία αγωνίστηκαν χωρίς τον παίκτη-προπονητή τους Γ. Ντάμτσιο), έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο 1ο κυρίως ημίχρονο, ενώ η Μέση ισορρόπησε το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο και έδειξε στοιχεία πολύ καλής ομάδας. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποχωρούν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο και τους παράγοντες της Μέσης να ευχαριστούν τους γηπεδούχους για την υπέροχη φιλοξενία. 
Οι σκόρερς του αγώνα:
4′   Δημούλτσης (0-1)
32′   Σούρλας Δημήτρης (1-1)
48′   Σαλτουρίδης Μπάμπης (πέναλτι) (2-1)
83′   Αθανασιάδης Σάββας (3-1) 
90′   Καρασαββίδης (3-2)
Στο 79' αποβλήθηκε ο Παπαδόπουλος των Τρικάλων με 2η κίτρινη κάρτα.
Τρίκαλα: (προπονητής Γιώργος Ντάμτσιος)
Ν. Μουσκεφτάρας, Κ. Καρβούνης (λόγω τραυμ. 70' Β. Ακρίβος), Χρ. Μηνούδης, Άρ. Μηνούδης, Ηρ. Ελευθεριάδης, Μπ. Σαλτουρίδης, Ηλ. Αθανασιάδης, Σ. Αθανασιάδης (84' Στ. Σούρλας), Ν. Γιάντζος (63' Β. Κασνακίδης), Δ. Σούρλας, Β. Παπαδόπουλος.
Μέση: (προπονητής Μπάμπης Πετρίδης)
Θεοδωρίδης, Μουρατίδης, Αμοιρίδης, Καρασαββίδης, Γατόπουλος, Δημούλτσης, Παππάς, Γιάννου, Βοργιατζίδης, Μπρέγκου, Τζιβάρας
-------------------------------------------------------------------------------
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην αρχική ενδεκάδα των Τρικάλων αγωνίστηκαν δύο 17χρονοι (Καρβούνης, Γιάντζος), ένας 18χρονος (Ηλ. Αθανασιάδης), ένας 19χρονος (Δ. Σούρλας) και δύο 21χρονοι (Μουσκεφτάρας, Ελευθεριάδης), οι περισσότεροι από τους οποίους αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία. Έτσι φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα νωρίς-νωρίς ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης, που είναι η βελτίωση και η καθιέρωση των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας. 
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι επτά, κάτω των 20 ετών, ποδοσφαιριστές (όλοι τους έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, σε επίσημα παιχνίδια), που αν συνεχίσουν να δουλεύουν στις προπονήσεις με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό, όπως μέχρι σήμερα, δεν θ' αργήσει η μέρα που θα καθιερωθούν και αυτοί. Ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμη στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
--------------------------------------------------------------------------------

Φυσικά δεν χρειάζονται ούτε θριαμβολογίες στις νίκες, ούτε απογοητεύσεις στις ήττες. Με βάση την ''φιλοσοφία'' της Διοίκησης, εκείνο που χρειάζεται είναι συνεχής προσπάθεια για βελτίωση σε όλους τους τομείς. Γι' αυτό θα πρέπει η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι, να συνεχιστεί με ακόμη περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια και ο καθένας από την πλευρά του (διοίκηση-προπονητής-παίκτες) να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε και σε συνδυασμό με την καταξίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών, η πορεία της ομάδας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη στη συνέχεια. 
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν εξασφάλισαν άδεια από την μονάδα στην οποία υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία οι ποδοσφαιριστές μας Βασ. Σερμπίνης και Άγγ. Καραντουλαμάς και απουσίασαν από τον σημερινό αγώνα.  











































Επόμενος αγώνας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στην Αλεξάνδρεια με τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. 

H γιορτή του Νηπιαγωγείου Τρικάλων για το ''ΟΧΙ''

Το Νηπιαγωγείο Τρικάλων στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποίησε μια μικρή γιορτούλα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά είπαν τα ποιηματάκια τους, τραγούδησαν και χειροκροτήθηκαν όπως τους άξιζε για την προσπαθειά τους.

Μας έστειλαν και μερικές φωτογραφίες από την γιορτούλα τους.







Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το ακούσαμε σήμερα από την χορωδία του Γυμνασίου μας, ας το ακούσουμε και από την Μαρινέλλα

Το τραγούδι αυτό (όπως και άλλα) ερμήνευσαν εξαιρετικά τα παιδιά της χορωδίας του Γυμνασίου Τρικάλων, σήμερα στη γιορτή για το έπος του 40 (κρίμα που δεν υπάρχει βίντεο). 
Ας το ακούσουμε από την Μαρινέλα.
Ο πόλεμος είναι φρικτός...
τώρα κοιμάστε αγκαλιασμένοι...
να 'ναι οι λαοί αδελφωμένοι / μαύροι-λευκοί ένας λαός... 

Γυμνάσιο Τρικάλων / Γιορτή για την επέτειο του 40 και Αριστεία-Βραβεία στους αριστεύσαντες

Μια πολύ όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Τρικάλων για την επέτειο του ''ΟΧΙ'' σήμερα 25 Οκτωβρίου 2013.
Τη γιορτή οργάνωσαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί τους και περιελάμβανε ομιλία, ποιήματα, σκετς και τραγούδια (από την χορωδία του σχολείου), αφιερωμένα στο Έπος του 40.

Εκτός όμως από τη γιορτή, έγινε και ο ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών καθώς και απονομή Αριστείων και Βραβείων για το σχολικό έτος 2012 - 2013.
Σημαιοφόρoς:
Σωτηράκη Αθηνά (Αγίου Δημητρίου και 28η Οκτωβρίου)
Μπουλιοπούλου Ναυσικά (Τριών Ιεραρχών και 25η Μαρτίου)
Παραστάτες:
Σακαρέκου Βάϊα 
Γιάντση Καλλιόπη-Αικατερίνη 
Σιμψερής Βασίλειος 
Tασιούλα Κερασία (κατόπιν κλήρωσης) 
Αριστεία προόδου στους μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2012-13:
Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γιάντση Καλλιόπη-Αικατερίνη του Ιωάννη 20 Άριστα
Καλυβιώτης Αθανάσιος του Παρασκευά 19 9/13 Άριστα
Κυτούδη Ελένη του Κυριάκου 19 9/13 Άριστα
Μαλογιάννη Αντωνία του Ιωάννη 19 6/13 Άριστα
Κατρανίτσας Διονύσιος του Κωνσταντίνου 18 8/13 Άριστα

Α2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Σιμψερής Βασίλειος του Στεφανου 19 10/13 Άριστα
Τσαμπαλά Θεοφανία του Βασιλείου 19 Άριστα
Παπανικολούδη Όλγα του Δήμου 18 9/13 Άριστα

--------------------------------------------------------------------------------
Β1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 19 5/13 Άριστα
ΝΕΖΙΡΗ ΝΕΒΙΑΝΑ του ΜΠΕΣΝΙΚ 19 Άριστα
ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18 8/13 Αριστα

Β2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΜΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 9/13 Άριστα
ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 19 9/13 Άριστα
ΣΑΚΑΡΕΚΟΥ ΒΑΙΑ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 19 8/13 Άριστα
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ 19 4/13 Άριστα
ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 3/13 Άριστα
ΜΗΝΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 1/13 Άριστα
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 18 9/13 Άριστα
ΜΠΑΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ 18 8/13 Άριστα

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΜΠΑΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ 19 10/13 Άριστα
ΠΕΓΙΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 5/13 Άριστα
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΔΗΜΟΥ 19 2/13 Άριστα
ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 19 1/13 Άριστα
ΠΡΟΒΑΤΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ 19 1/13 Άριστα
--------------------------------------------------------------------------------
Βραβεία προόδου στους μαθητές που πρώτευσαν μεταξύ των συμμαθητών τους κατά το σχολικό έτος 2012 - 2013:
ΓΙΑΝΤΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 20 Άριστα
ΣΙΜΨΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 19 10/13 Άριστα
ΔΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 19 5/13 Άριστα
ΜΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 9/13 Άριστα
ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 19 9/13 Άριστα
ΜΠΑΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ 19 10/13 Άριστα 
Συγχαρητήρια στα παιδιά, 
στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς
 

Πλατύ Ημαθίας: Κάλεσμα Εθελοντών από την Αστερούπολη

Ελάτε να ενώσουμε τη φωνή μας και να καλέσουμε ακόμη περισσότερους μέχρι την έναρξη της Αστερούπολης στις 21-12-13. Και να κάνουμε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, υπόθεση όλων μας.
Η Αστερούπολη και πάλι είναι στα χέρια των εθελοντών.
Ελάτε να μοιραστούμε τη δύναμη μιας ευχής. Μιας ευχής μέχρι τ’ αστέρια και να κάνουμε την Αστερούπολη ακόμη πιο φωτεινή, ακόμη πιο μεγάλη.
Απ' όλους εμάς εξαρτάται.
Ελάτε να μεταμορφώσουμε τον πεζόδρομο Πλατέος σ’ ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη και ν’ αφήσουμε την Αστερούπολη να μας παρασύρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Όλοι μαζί μπορούμε, θέλουμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά ακόμη πιο εντατικά για την Αστερούπολη.
Μη μένετε απ’ έξω. Ελάτε κι εσείς..... Κι εσείς..... Κι εσείς..... ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!!!
Καθημερινά στο εργαστήρι του Αη Βασίλη, δουλεύουμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση εθελοντισμού γιατί, ο εθελοντισμός συνδυάζει:
Τον έρωτα του ερασιτέχνη
Τη συνέπεια του επαγγελματία
Την πειθαρχία του στρατιώτη
Και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου.
Μη μένεις απ’ έξω !

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ευχαριστούμε το γειτονικό μας blog ''paraplanitikos''

Μας ξάφνιασε ευχάριστα και μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση το γειτονικό μας blog paraplanitikos.blogspot.gr του Άγγελου Παπαδημητρίου, με το όμορφο αφιέρωμά του για τα γενέθλια (τρία χρόνια) του δικού μας ιστολογίου. 
Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρικάλων

Ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 η Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρικάλων σε αίθουσα του Σχολείου και μετά από μια πολύ καλή διαδικασία εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος    Σωτηράκης Απόστολος (Τρίκαλα)
Αντιπρόεδρος    Περηφανοπούλου Μαρία (Κλειδί)
Γραμματέας    Σταυρογιαννοπούλου Μάρω (Τρίκαλα)
Ταμίας    Παπαδοπούλου-Σακαρέκου Κυριακή (Κλειδί)

Μέλη    Μαλογιάννης Ιωάννης (Πλάτανος)
             Κυτούδη Τζούλια (Τρίκαλα)
             Κασούρη Αγγέλα (Τρίκαλα)
Αναπληρωματικά μέλη
Ρακοπούλου-Κακαμούκα Κατερίνα (Κλειδί)
Κωστόπουλος Μάνθος (Πλάτανος)
Σιαμπίρη Δέσποινα (Τρίκαλα)
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πολλές οι διαμαρτυρίες στα Τρίκαλα για λύματα άγνωστης προέλευσης στο δίκτυο ομβρίων υδάτων

Δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού για τις αναθυμιάσεις που αναδύονται από τις σχάρες των δικτύων ομβρίων υδάτων, κάτι που αποδεικνύει πως κάποιοι ρίχνουν λύματα άγνωστης προέλευσης, ακόμη και βοθρολύματα στο δίκτυο.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αν αληθεύουν οι καταγγελίες, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε, γιατί πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και δυστυχώς αμαυρώνει την εικόνα του χωριού μας. Άλλωστε και η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή για την συλλογή και διαχείριση αποβλήτων και επιβάλλει πολύ αυστηρά πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Είναι απαραίτητο να μπει μια τάξη σε τέτοιου είδους θέματα και οι αρμόδιοι, όποιοι κι αν είναι, να προχωρήσουν στον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων και στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. 

Θα ''ψάξουμε'' το θέμα και θα επανέλθουμε...

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γενέθλια σήμερα 21 Οκτωβρίου για το blog μας

Αφού ζητήσουμε συγνώμη (από τους λίγους ή τους λίγο περισσότερους που ενδεχομένως μας διαβάζουν εδώ και τρία χρόνια) για τις λίγες αναρτήσεις μας τους τελευταίους 2-3 μήνες, γράφουμε λίγες γραμμές για τα τρίτα γενέθλιά μας, με την υπόσχεση ότι σύντομα θα επανέλθουμε σε κανονική ροή αναρτήσεων...
----------------------------------------------------------  
Και να που πέρασαν τρία χρόνια. 21 Οκτωβρίου 2010 κάναμε την πρώτη εμφάνισή μας στον κόσμο του διαδικτύου.
Είναι γεγονός, ότι μας προβλημάτισε εκείνη η πρώτη μας επικοινωνία. Τι να γράψουμε, τι να πούμε, τι να σας μεταφέρουμε…
Αφού περάσαμε ώρες ολόκληρες, γράφοντας και σβήνοντας….ανεβάσαμε δειλά δειλά στις 21 Οκτωβρίου 2010 τις δύο πρώτες αναρτήσεις μας.
http://trikala-imathias.blogspot.com/2010/10/blog-post_3872.html
http://trikala-imathias.blogspot.com/2010/10/blog-post_1272.html

Τρία χρόνια μετά...συγκίνηση, ικανοποίηση! Σίγουρα κάναμε λάθη και παραλείψεις αυτά τα τρία χρόνια, αλλά δεν είμαστε δημοσιογράφοι. 

Για την μέχρι σήμερα πορεία, επιτυχή ή όχι, θετική ή αρνητική, αρμόδιοι είστε όλοι εσείς οι "αναγνώστες", γνωστοί και άγνωστοι.

Εμείς αισθανόμαστε υπέροχα που μετά από τρία χρόνια, βλέπουμε πως η πρωτοβουλία που αναλάβαμε, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε, άξιζαν τον κόπο και το χρόνο! 

Είμαστε χαρούμενοι γιατί πιστεύουμε πως με τις μικρές μας δυνάμεις προσθέσαμε ένα λιθαράκι στην ενημέρωση για τα δρώμενα της περιοχής μας, του τόπου που γεννηθήκαμε, πονάμε και αγαπάμε!

Είμαστε υπερήφανοι για τη δική σας φιλία και εμπιστοσύνη! Με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα η παρέα μας μεγαλώνει. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των αναρτήσεων του ιστολογίου προέρχεται από προσωπική μας συγγραφή και οι υπόλοιπες είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα ιστολόγια, πάντοτε μέσα στο κεντρικό πνεύμα και ιδεολογία του παρόντος.

Κι όταν δημιουργείς κάτι από αγάπη και μεράκι, το φροντίζεις ακόμα περισσότερο, το μεγαλώνεις, το “αναθρέφεις”, χαίρεσαι όταν έχει ανταπόκριση κι από άλλους ανθρώπους και εισπράττεις ηθική ικανοποίηση, βλέποντας τα στατιστικά του ιστολογίου.

Με χαρά βλέπουμε ότι εκτός από τους ‘’επισκέπτες’’ που προέρχονται από την Ελλάδα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Τρικαλινοί που ζουν σε άλλα μέρη), επισκέπτονται καθημερινά το blog μας αναγνώστες από την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ουγγαρία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Αλβανία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αυστρία, την Κροατία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, τον Καναδά, τη Νιγηρία, τη Ν. Αφρική και περιστασιακά από άλλες χώρες, φανταζόμαστε Τρικαλινοί οι περισσότεροι ή έχοντες κάποια σχέση με τα Τρίκαλα, αλλά και καταγόμενοι από την γύρω περιοχή.

Και επειδή το διαδίκτυο είναι η δύναμη των πολιτών για την ελεύθερη έκφρασή τους, είναι βαθιά η πεποίθησή μας ότι με τη συμμετοχή σας, με τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, τις παρατηρήσεις σας, με ειλικρινή διάλογο, σύνθεση απόψεων και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας, μπορεί το ιστολόγιό μας να συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε να κάνουμε σαν χωριό, σαν περιοχή, σαν τόπος, ένα βήμα μπροστά!

Ευχαριστούμε τους φίλους που μας έκαναν σύνδεσμό τους, καθώς και όλους τους επισκέπτες που αναζήτησαν αυτό το ιστολόγιο ή βρέθηκαν τυχαία και διάβασαν το περιεχόμενό του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους 
για τα email και την παρέα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ποιοι αγρότες χάνουν τις επιδοτήσεις με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Η νέα (ΚΑΠ) Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020, προβλέπει τον αποκλεισμό από τις άμεσες ενισχύσεις (επιδοτήσεις) για αγρότες που δεν είναι ενεργοί ενώ θα ισχύσουν οριζόντιες περικοπές της τελευταίας στιγμής για όλους.
Σημαντική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη ΚΑΠ είναι ότι οι νέοι αγρότες, εώς 40 ετών θα λάβουν πρόσθετες ενισχύσεις Συγκεκριμένα προνομιακή υποστήριξη θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), καθώς προβλέπεται επιδότηση πρώτης εγκατάστασης έως και 70000 ευρώ, αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτών που αφορούν όλους τους γεωργούς.

Όσο αφορά τον αποκλεισμό των μη ενεργών αγροτών αφορά τους ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή και δεν τις καλλιεργούν. Βασικός σκοπός της αλλαγής αυτής που φέρνει η νέα αγροτική πολιτική της ΕΕ είναι η καθιέρωση του ορισμού του «ενεργού γεωργού». Η Κομισιόν θεσπίζει πλαφόν το 5% του εισοδήματος να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες αλλά παρέχεται η δυνατότητα άσκησης πολιτικής για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού από το κάθε κράτος –μέλος. Επίσης, επιβάλλεται οριζόντια μείωση των άμεσων ενισχύσεων σε όλους τους παραγωγούς κατά 4% για δημιουργία αποθεματικού κρίσης.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας

Τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι κυρίες Βασιλεία Στανζιόλα και Μαρία Μιγδάλα και παρέδωσαν μεγάλες ποσότητες ρούχων, που συγκεντρώθηκαν στο Ingelhaim της Γερμανίας μετά από πρωτοβουλία της πρώτης, η οποία ζει με την οικογένειά της εκεί. 
Η σημερινή κίνηση είναι μια συνέχεια της δράσης αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πριν λίγους μήνες στο Ingelhaim της Γερμανίας από την κα Βασιλεία Στανζιόλα και ήρθαν τότε με φορτηγό στον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων μεγάλες ποσότητες τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Τα ρούχα που ήρθαν σήμερα, μαζί με άλλα που έχουν φέρει στον Σύλλογο Αιμοδοσίας άλλοι συντοπίτες μας, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες   σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 
Η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται και όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρνουν ρούχα, παιχνίδια και φάρμακα κάθε Κυριακή 10.30 π.μ. μέχρι 12.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αιμοδοσίας.

Η τέχνη της απόσταξης στα Τρίκαλα

Άρχισε πριν λίγες μέρες η νέα αποστακτική περίοδος και στην περιοχή μας λειτουργούν όπως κάθε χρόνο τα παραδοσιακά αποστακτήρια για την παρασκευή τσίπουρου, των συγχωριανών μας Καναλίδη Γιώργου, Συκούδη Ζήση και Τσουμάνη Γιάννη, οι οποίοι έχουν μετατρέψει την εμπειρία και γνώση (που πάει αρκετά πίσω στο βάθος του χρόνου), σε σύγχρονες μονάδες απόσταξης, που παράγουν τσίπουρο υψηλής ποιότητας.

Στα αποστακτήρια κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο οι παραγωγοί βράζουν τα τσίπουρα και αξίζει ο επισκέπτης την εποχή αυτή να επισκεφτεί τα καζάνια και να γευτεί την φιλοξενία των ιδιοκτητών, τους μεζέδες και το πολύ καλό τσίπουρο που τρέχει σταλαγματιά - σταλαγματιά από το στόμιο του καζανιού. 

Τα καζάνια καίνε μέρα - νύχτα, με τους παραγωγούς να έρχονται με τη σειρά, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Μάλιστα, εκτός από την απόσταξη, πραγματοποιούνται καθημερινά φαγοπότια και γλέντια στο χώρο των αποστακτηρίων.

Εικόνες από επίσκεψή μας στα αποστακτήρια της οικογένειας Καναλίδη




Τις επόμενες μέρες επισκέψεις και παρουσίαση των αποστακτηρίων του Ζήση Συκούδη και του Γιάννη Τσουμάνη. 

Θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη και στη Μαρία

Θερμά συγχαρητήρια στα δίδυμα αδέρφια Μαρία και Βασίλη Βελικούδη (του Δήμου και της Γεωργίας), για την εισαγωγή τους στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μια επιτυχία που δικαιώνει τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι ίδιοι, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί τους.
Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το ταξίδι της γνώσης και στις πανεπιστημιακές τους σπουδές, που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον τους.
Καλό και δημιουργικό ''ταξίδι'' στους νέους ορίζοντες
trikala-imathias.blogspot.gr

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Παιδική ποδοσφαιρική πανδαισία στο γήπεδο της Κορυφής

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κορυφής οι ποδοσφαιρικές οικογένειες των Τρικάλων και της Κορυφής, με δύο τμήματα η κάθε μία (τζούνιορ και προπαιδικό), συναντήθηκαν σε μια παιδική ποδοσφαιρική πανδαισία, που κράτησε 1,5 ώρα, προσφέροντας στους αρκετούς φιλάθλους (γονείς, συγγενείς και φίλους του αθλήματος) που παρακολούθησαν τους αγώνες, ένα εκπληκτικό θέαμα. Σαράντα περίπου παιδιά από 9 έως 13 ετών, έπαιξαν και χάρηκαν το ποδόσφαιρο, μακριά από σκοπιμότητες και παρουσίασαν όχι μόνο το πλούσιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο αλλά και το άξιο συγχαρητηρίων αθλητικό τους ήθος.

Σ' αυτούς τους αγώνες δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Εκείνο που έχει σημασία για τα παιδιά είναι το γεγονός ότι μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, πέρα από τη χαρά του παιγνιδιού, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από άλλες περιοχές και συγχρόνως να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις αρετές τους.

Kαι επειδή '' Nούς υγιής εν σώματι υγιή '' …
είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε όλοι μας, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία, σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
Τα τμήματα τζούνιορ των δύο ομάδων

Τα προπαιδικά τμήματα των δύο ομάδων