Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αλεξάνδρεια για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος


ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Η πρόληψή τους είναι κατορθωτή

Άρθρο του Διοικητή 
του Α.Τ. Αλεξάνδρειας
Ευθύμιου Σιδηρόπουλου

Η ποιότητα ζωής
Η ποιότητα ζωής έχει μεγάλη επίδραση στην πρόληψη και εξαρτάται σε αρκετό βαθμό από την κοινωνικοοικονομική τάξη στην οποία ανήκει κανείς. Ένα άτομο ευχαριστημένο από τη ζωή του με προοπτικές και ανέσεις, με παιδιά που αγαπάει και θέλει να φροντίσει, με ένα γάμο που λειτουργεί και εργασία που του αρέσει, θα προσέχει αυτομάτως πολύ περισσότερο τη ζωή του, γιατί την εκτιμά και θέλει να την παρατείνει. Ένας δυσαρεστημένος από τη ζωή του δεν θα περιφρονήσει συνειδητά τους κανόνες πρόληψης σαν ένα είδος αυτοκτονίας, όμως δεν θα αντιμετωπίσει ενεργητικά και συνειδητοποιημένα την πρόληψη για τον εαυτό του και τους άλλους. Το να έχεις δεδομένο ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή σου, κάτι θα πάει καλύτερα, το να έχεις ένα σχέδιο βελτίωσης της θέσης σου ή της θέσης των αγαπημένων σου προσώπων, το να προσπαθείς να ζεις συνειδητά έχοντας δημιουργικούς στόχους, το να έχεις δηλαδή μια προοπτική ζωής, είναι προϋπόθεση του να κρατιέσαι ζωντανός και όχι μόνο βιολογικά. Ιδιαίτερα στην εργατική τάξη οι προϋποθέσεις αυτές είναι μειωμένες. Η ποιότητα ζωής επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλων των ειδών τα ατυχήματα. Προγράμματα πρόληψης χωρίς ποιότητα ζωής είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

Συμβίωση σαν μία λύση;
Συμβίωση είναι το να ζουν δύο ή περισσότερα άτομα μαζί χωρίς κανείς να ζει σε βάρος του άλλου. Η συμβίωση εφαρμοζόμενη στην τροχαία κίνηση όπου οι απώλειες, διεθνώς, είναι μεγάλες θα μπορούσε να αντικαταστήσει κώδικες οδικής κυκλοφορίας και πολύπλοκα συστήματα ρύθμισης. Ζω αλλά αφήνω και τον άλλο να ζήσει! Αυτή η ιδιότητα της αυτόνομης δικαιοσύνης, δηλαδή του να αναγνωρίζεις τα δικαιώματα του άλλου και να συμπεριφέρεσαι ανάλογα, ζυγίζοντας και βρίσκοντας μία ισορροπία μεταξύ των δικών σου δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των άλλων, αποτελεί τη βάση μίας ανεκτής κοινωνίας. Όμως, πράγματι, είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσεις καν ότι ο άλλος έχει κάποια δικαιώματα που θα μπορούσαν να έχουν προτεραιότητα έναντι των δικών σου, ιδιαίτερα όταν η παιδεία αυτή δύσκολα προσφέρεται ακόμα και στα σχολεία.

Ο τρόπος ζωής είναι και τρόπος οδήγησης
Εάν χρησιμοποιεί ένας πλάγια μέσα για να πετύχει στη ζωή του, θα χρησιμοποιήσει και πλάγια μέσα στην κυκλοφοριακή συμπεριφορά του. Ο τρόπος οδήγησης είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε και σκεφτόμαστε. Δεν μπορεί η οδήγησή μας να έχει μία ποιότητα όταν ο γενικότερος τρόπος ζωής μας δεν έχει. Στεγανά σε συμπεριφορές σπάνια υπάρχουν. Εάν η περιφρόνηση των νόμων είναι διαδεδομένη σε μία κοινωνία και αποτελεί τρόπο ζωής, αυτή η περιφρόνηση θα ισχύει και για τους νόμους που διέπουν την τροχαία κίνηση. Εάν ο τρόπος ζωής μας δεν είναι συνειδητοποιημένος αλλά νεφελώδης, νεφελώδης θα είναι και η κυκλοφοριακή συμπεριφορά μας. Εάν έχουμε σαν τρόπο ζωής τη συνεχή αυτοδικαιολογία, ποτέ δεν θα παραδεχτούμε λάθη μας που είναι η βάση και προϋπόθεση για κάθε αλλαγή συμπεριφοράς. Η ποιότητα της συμπεριφοράς μας στον τόπο εργασίας ή στην κυκλοφορία είναι ο βασικότερος παράγοντας πρόληψης ατυχημάτων που ξεπερνά σε δυναμικότητα οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης (χωρίς να υποστηρίζω ότι, οι τεχνικές προϋποθέσεις δεν είναι αναγκαίες). Δυστυχώς όμως οι συμπεριφορές είναι πολύ δύσκολο να μεταβληθούν. Ο τρόπος ζωής, οι συμπεριφορές, οι τοπικές συνήθειες ή η διαφορετική αντίληψη για κάποιες έννοιες μπορούν, αλληλεπιδρώντας να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Από την εμπειρία μου διαπιστώνω ότι πολλά άτομα που είχαν επανειλημμένα ατυχήματα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στα άτομα αυτά διαπιστώνεται μία «προσωπικότητα ατυχηματία», τα άτομα αυτά είναι παρορμητικά, αγαπούν την περιπέτεια, ζουν για τη στιγμή και όχι για το μέλλον και δεν μπορούν να ελέγξουν την επιθετικότητά τους προς άλλα άτομα, ιδιαίτερα προς άτομα εξουσίας. Ταυτόχρονα θα έλεγα δείχνουν μία τάση αυτοτιμωρίας που προέρχεται από ένα υποσυνείδητο συναίσθημα ενοχής.
Ευθύμιος Α. Σιδηρόπουλος
Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Τη ''φλόγα της Αγάπης'' υποδεχθήκαμε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στα πλαίσια της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Αιμοδοτών Τρικάλων, Μελίκης και Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου. 
Παρουσία της Δημοτικής και Τοπικής Αρχής και αρκετών συγχωριανών μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων άναψε το βωμό και αμέσως μετά από σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου, 18 λαμπαδηδρόμοι μας (μαθητές του γυμνασίου Τρικάλων και Λυκείου Πλατέος και ποδοσφαιριστές της ομάδας μας), ''έτρεξαν'' τη φλόγα μέχρι την Κορυφή, συνοδευόμενοι από όχημα της τροχαίας και μοτοσυκλετιστές, αλλά και αρκετούς συγχωριανούς μας που με αυτοκίνητα πλαισίωναν την πομπή της λαμπαδηδρομίας. 
Εκεί παρέδωσαν τη φλόγα σε λαμπαδηδρόμους του Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου και από το Λιανοβέργι οι μοτοσυκλετιστές την μετέφεραν στην Αλεξάνδρεια, όπου αθλητές πολλών Συλλόγων ''έτρεξαν'' τη φλόγα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια ακολούθησε μια όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας με ομιλίες για την Εθελοντική Αιμοδοσία και μουσική παράσταση από τις ''μαγευτικές'' χορωδίες του Δήμου ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ'' κα ''ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ''. 
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών σε όλους στους συμμετέχοντες στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. 

Όπως είναι γνωστό η 11η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας στις 18 Αυγούστου 2013 και θα καταλήξει, διατρέχοντας όλη την Ελλάδα, στην Καλαμάτα στις 4 Οκτωβρίου 2013 και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τη Εθελοντική Αιμοδοσία και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών ως κοινωνική ομάδα, στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: 
Η πιο μεγάλη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του.

 





 
Παράδοση της φλόγας στους Λαμπαδηδρόμους Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου

Στην πλατεία της Κορυφής λαμπαδηδρόμοι Τρικάλων και Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου 

Η Χορωδία ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ''
 
Κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας
η Χορωδία ''ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ''





Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία για την Παρασκευή 27/09 στην λαμπαδιοδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στο πλαίσιο της διέλευσης της «Φλόγας της Αγάπης», αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, από δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Συγκεκριμένα θα γίνουν ρυθμίσεις στην κυκλοφορία στα παρακάτω τμήματα οδών:
Από τις 5.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ: θα διακοπεί η κυκλοφορία από τα Τρίκαλα έως την εκκλησία του Λιανοβεργίου (μέσω Κορυφής)
Από τις 5.30μμ έως τις 9.30μμ στην Αλεξάνδρεια:
- στην οδό Βενιζέλου, από το γήπεδο έως την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα
- στην οδό Ν. Πλαστήρα, από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως την συμβολή με την Μ. Αλεξάνδρου
- στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από την συμβολή με την οδό Ν. Πλαστήρα έως την συμβολή με την οδό Βετσοπούλου
- στην οδό Βετσοπούλου, από την συμβολή με την Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή με την οδό Αριστοτέλους
- στην οδό Αριστοτέλους – Εθνικής Αντίστασης, από την συμβολή με την οδό Βετσοπούλου έως την συμβολή με την οδό Ευαγγελά

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τμήματα Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής για κορίτσια και αγόρια στον ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Μήνυμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για άλλη μια φορά από τους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας

Με μεγάλη επιτυχία και με κύριο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή πολλών νέων πραγματοποιήθηκε η 14η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε (σε διάστημα 3,5 χρόνων) ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας. Άλλη μια μέρα γιορτής για τους Εθελοντές Αιμοδότες, καθώς και για το Διοικητικό Συμβούλιο και τους φίλους του Συλλόγου.
Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Βέροιας βρέθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου (στο Κοινοτικό Κατάστημα Τρικάλων), την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 9.00 έως τις 13.00 και, αν και εργάσιμη μέρα και παρά το γεγονός ότι είναι εποχή αιχμής (συλλογή βάμβακος) για τους αγρότες της περιοχής μας, πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμμετοχή των συμπολιτών μας, που έσπευσαν να συνεισφέρουν σ' αυτή την κορυφαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους προς τον συνάνθρωπο. 
Συμμετοχή που δείχνει ότι ο κόσμος των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής αγκάλιασε τον Σύλλογο και τις πολύπλευρες δραστηριότητές του και συγχρόνως δίνει δύναμη και κουράγιο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για περισσότερες ''δράσεις''.

Στο τέλος της 14ης Αιμοδοσίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και το προσωπικό του Νοσοκομείου, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία και αυτής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ανανέωσαν το ΡΑΝΤΕΒΟΥ για την 15η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014.



 

 







 


 


Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αλληλοχαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9 11-9 μ.μ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ανεργία , φτώχεια , εξαθλίωση , ακρίβεια αλλά εμείς συνεχίζουμε. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο, η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί χαριστικό Παζάρι.
Απέναντι στον καταναλωτισμό που μας επιβάλουν αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και προτείνουμε μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής: χωρίς χρήματα, με επανάχρηση και ανακύκλωση προϊόντων.
Με τη μεταξύ μας αλληλεγγύη σαν απάντηση στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας.
Με την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων που συνδιαμορφώνουν και μοιράζονται αγαθά, γνώσεις και χρόνο. Χωρίς μεσάζοντες.
Και δίχως αισθήματα φιλανθρωπίας. Γιατί η φιλανθρωπία διαχωρίζει ανθρώπους σε "ευεργέτες" και "ευεργετούμενους", σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα αίτια των ανισοτήτων και κυρίως δε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κατάργησή τους.
Η αντίσταση όμως στην κρίση πρέπει να είναι δημιουργική, χτίζοντας νέες δομές και σχέσεις που θα αποτελέσουν οδηγό για ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
Φέρνουμε ρούχα , βιβλία , παιχνίδια σε καλή κατάσταση και παίρνουμε ότι χρειαζόμαστε.
Ταυτόχρονα θα γίνει συλλογή σχολικών ειδών (τετράδια , τσάντες , κασετίνες ,μαρκαδόροι , σχολικά βοηθήματα) που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται , γιατί φέτος το μάθημα ξεκινά από το "Α" όπως Αλληλεγγύη.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Την ίδια μέρα οι Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας πραγματοποιούν εκδήλωση – ομιλία για την Θετική εκπαίδευση σκύλου καθώς και συναυλία με την μπάντα του Λαζαριδη.
Τους ευχαριστούμε για την συνεργασία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους , γιατί «το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. (Μαχατμα Γκαντι)»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ από «Τα Παιδιά της Άνοιξης»

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ευχαριστούν θερμά :
  • Το Καρναβαλικό club « ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ ΜΕΛΙΚΗΣ » για τη δωρεά των 300 € για τις ανάγκες του κέντρου μας.
  • Τον κύριο Δεμήρο Δημήτριο για τη συνεχή προσφορά πρωϊνού προς τα παιδιά.
  • Ανώνυμη κυρία για τη δωρεά 200 € για τις ανάγκες του κέντρου μας.
Από το Δ.Σ του Συλλόγου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων Ημαθίας για την 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα υποδεχόμαστε στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, τη “Φλόγα της Αλληλεγγύης” και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραστούν στην τελετή αφής της Φλόγας και να πλαισιώσουν (με αυτοκίνητα ή με ποδήλατα) την πομπή της Λαμπαδηδρομίας
Συγκεκριμένα, είκοσι (20) λαμπαδηδρόμοι μας θα ''τρέξουν'' την φλόγα  από τα Τρίκαλα μέχρι την έξοδο της Κορυφής προς το Λιανοβέργι, όπου θα την παραλάβουν άλλοι λαμπαδηδρόμοι μεταφέροντάς την στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ως λαμπαδηδρόμοι, να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 25-9-2013 το μεσημέρι στο τηλ. 6974313934 ή στο email saltnico@yahoo.gr

Η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας στις 18 Αυγούστου 2013 και θα καταλήξει, διατρέχοντας όλη την Ελλάδα, στην Καλαμάτα στις 4 Οκτωβρίου 2013. 
Έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τη Εθελοντική Αιμοδοσία και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών ως κοινωνική ομάδα, στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: 
Η πιο μεγάλη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του.

Αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η 14η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα Ημαθίας


Με το σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - ΔΩΣΕ ΖΩΗ, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας οργανώνει την 14η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου (09:00 π.μ.-1:00 μ.μ.).

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: 
''Καλούμε τους ενεργούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας. 

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.

Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού".
ΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ τεστ-Παπ στο Ιατρείο Τρικάλων

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 οι Μαίες θα βρίσκονται στο Περιφερειακό Ιατρείο Τρικάλων για ΔΩΡΕΑΝ λήψη τεστ-Παπ 

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2333350024 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στη μάχη της βαμβακοσυλλογής σήμερα και αναδρομή στην βαμβακοσυλλογή του χθες

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε σχετικά πρώιμα φέτος για τους αγρότες των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής η μάχη της βαμβακοσυλλογής, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Οι μηχανές των τρακτέρ και των συλλεκτικών μηχανών έχουν πάρει στην κυριολεξία ''φωτιά''. Οι δρόμοι και τα χωράφια κατακλύζονται καθημερινά από τα μηχανήματα και τους αγρότες, που για μια ακόμη χρονιά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την συλλογή του βαμβακιού.
Μια επίσκεψη την εποχή αυτή στα χωράφια και θα διαπιστώσει κανείς την αγωνία και το μόχθο των αγροτών, εκεί όπου δίνουν τον αγώνα δρόμου . . . βάζοντας σιγά-σιγά τους τίτλους τέλους σε μια ακόμη καλλιεργητική περίοδο. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν . . .
   
Όπως οι παλαιότεροι γνωρίζουμε, πριν κατασκευαστούν οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές που αντικατέστησαν τους εργάτες, η συλλογή του βαμβακιού γινόταν με τα χέρια. 
Σήμερα έμειναν μόνο οι παλιές φωτογραφίες άλλων εποχών να μας θυμίζουν αυτόν τον τόσο κουραστικό και αργό τρόπο συγκομιδής βαμβακιού . . .