Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Γάμος

Ο Σταύρος Γιάντσης του Χρήστου και της Αλεξάνδρας και η Ελένη Μπουγκόγια του Διονυσίου και της Έλλης, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια.

Κουμπάροι: Στράτος και Φανή Ντουμπάρατζη

Μετά τις στέψεις ακολούθησε δεξίωση 
στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 
(2ο χιλ. Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρεια - Χαλκηδόνα)

Μπορεί να αξιοποιηθεί το κτίριο του Μετεωρολογικού Σταθμού Τρικάλων;

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο Μετεωρολογικός Σταθμός Τρικάλων μετά την απόφαση για το κλείσιμό του. 
Ένα υπέροχο κτίριο 260 τ.μ. που αν δεν αξιοποιηθεί, θα αρχίσει να κινδυνεύει σιγά-σιγά από τη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό, από ''στολίδι'' που ήταν κάποτε, να είναι μια ''ασχήμια'' στη νότια είσοδο του χωριού. 
Tο κτίριο έχει αφεθεί στην τύχη του και ήδη τα πρώτα σημάδια της φθοράς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού. 
Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να γίνει κάτι, δεδομένου ότι το κτίριο ανήκει στην Μετεωρολογία, αλλά αξίζει να κοιτάξουμε το θέμα της αξιοποίησης αυτού του υπέροχου κτιρίου, το οποίο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή. 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ρίγη συγκίνησης στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Μ. Διούδη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και   έντονης συναισθηματικής φόρτισης, έγινε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων (στο παλιό Δημοτικό Σχολείο), η παρουσίαση του βιβλίου ''AΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ'' του Παναγιώτη Διούδη, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων Ημαθίας και η οικογένεια του εκλιπόντος Παναγιώτη.

Την εκδήλωση προλόγισε φανερά συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' κ. Μαρία Διούδη, ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Φώτη Δημητριάδη και μετά μίλησε για τον Παναγιώτη η καθηγήτριά του στο Γυμνάσιο (και συγγενής του) κ. Μαρία Καραστογιαννίδου, που όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.
Στη συνέχεια ο συνδημότης μας Ιστορικός-συγγραφέας δικηγόρος Γιάννης Μοσχόπουλος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου, που με αστείρευτο μεράκι, πολυετή έρευνα και πολλές-πολλές δυσκολίες, έγραψε και ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης λίγο πριν το τέλος της σύντομης ζωής του.

Ευχαριστίες από την αδελφή του Δήμητρα προς αυτούς που βοήθησαν τον Παναγιώτη στο δύσκολο εγχείρημά του και αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση του βιβλίου και η εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ'' που ετοίμασε η οικογένεια του Παναγιώτη. 

Περισσότερα για την εκδήλωση και για το βιβλίο σε επόμενη ανάρτησή μας.
------------------------------------------------------------------------------
Βιογραφικό σημείωμα (από το βιβλίο του)
Ο Παναγιώτης Μιχ. Διούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/09/1991. Ήταν γιος του Μιχαήλ Διούδη και της Χρυσούλας Σούρλα. Είχε δύο αδελφές, τη Δήμητρα και την Ελευθερία. Έζησε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Ημαθίας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Τρικάλων και στη συνέχεια στο Λύκειο Πλατέος. Από τον Ιανουάριο του 2011 φοιτούσε στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Στην ηλικία των οκτώ ετών διαγνώστηκε με μυϊκή δυστροφία, ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει καμιά γνωστή θεραπεία μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου ''Ανατολική Ρωμυλία'' Τρικάλων Ημαθίας για πολλά χρόνια. Έφυγε από κοντά μας στις 19/06/2012 στην ηλικία 21 ετών. Όλο το βιβλίο αποτελεί δική του πρωτοβουλία.........υπήρξε αυτοδίδακτος στο χειρισμό του Η/Υ . . .
και λίγες φωτογραφίες από την εκδήλωση
  
  



Αριστεία-βραβεία 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Ονοματεπώνυμο μαθητή - όνομα πατέρα - μέσος όρος - χαρακτηρισμός - τμήμα
ΒΟΤΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ      19 11/12    Άριστα        Α1
ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ      19 8/12        Άριστα    Α2
ΝΑΛΜΠΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗ του ΣΥΜΕΩΝ    20      Άριστα    Α3
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΩΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ      20      Άριστα    Α3
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ      19 5/12       Άριστα    Α4
ΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ      20    Άριστα      Α5
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗ του ΘΕΟΧΑΡΗ   20     Άριστα    Α5
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    20    Άριστα        Β1
ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ    20    Άριστα    Β2
ΜΗΤΡΑΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    20   Άριστα    Β3
ΠΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΠΕΤΡΟΥ    20     Άριστα    Β4
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ    19 9/12    Άριστα    Β5
ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΑΜΙΑΝΟΥ    20    Άριστα        Γ1
ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ    19 10/13    Άριστα    Γ2
ΜΕΚΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    19 10/13        Άριστα      Γ2
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ    20    Άριστα    Γ3
ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ    19 12/13    Άριστα    Γ4
ΣΤΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ     18 7/13     Άριστα   Γ5  ΤΑΔ

Σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου ''AΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ'' του Παν. Διούδη


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων Ημαθίας και η οικογένεια του εκλιπόντος Παναγιώτη Μ. Διούδη, σας προσκαλούν στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο: ''AΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ'', που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος
Διούδη Μαρία

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τελευταίο τεστ με μεγάλη επιτυχία για τον Ν.Α.Σ.Η.

Τελευταίο τεστ με μεγάλη επιτυχία για τον Ν.Α.Σ.Η.
Στις 21 και 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ημερίδα αγωνιστικών ορίων κολύμβησης της περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας, πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στις 22-27 Ιουλίου στο Ο.Α.Κ.Α.

Οι αθλήτριες του συλλόγου Κωνσταντίνα Κετίκογλου και Ιωάννα Στεφούδη είχαν ακόμη μια ευκαιρία να «σφραγίσουν το εισιτήριο τους» για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η αθλήτρια Κωσνταντίνα Κετίκογλου με 2 αγωνίσματα, 100 μέτρα ύπτιο με χρόνο 1.16,75 και 200 μέτρα ύπτιο με χρόνο 2.46,38. και η αθλήτρια Ιωάννα Στεφούδη με 3 αγωνίσματα, 100 μέτρα πρόσθιο με χρόνο 1.30,04, 200 μέτρα πρόσθιο με χρόνο 3.07,79 και 400 μέτρα μικτή ατομική με χρόνο 6.12,65. Τώρα πλέον προετοιμάζονται και οι δυο για την συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν και οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες, Βλάχου Καλλιόπη, Λαφάρας Δημήτριος, Παναγιωτίδου Καλλιόπη και Στουγιάννου Αργυρένια με σημαντικές βελτιώσεις των επιδόσεών τους.

http://inspor.gr/

ΕΛΓΑ: Παράταση έως 31 Αυγούστου για ασφαλιστική εισφορά 2012

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
kathimerini.gr

Δημιουργήθηκε ακαδημία μπάσκετ στην Αλεξάνδρεια!

Ο αθλητικός σύλλογος "Ακαδημία Άθλος Αλεξάνδρειας" έχει ιδρυθεί εδώ και λίγες ημέρες στην πόλη μας. Ο "Άθλος" θα ξεκινήσει την δραστηριότητά του με τη δημιουργία πρότυπων ακαδημιών του Basketball. Προπονητής ανέλαβε ο γνωστός και έμπειρος κόουτς του μπάσκετ από την πόλη μας, ο Βασίλης Αγγέλης.
Ο Βασίλης Αγγέλης ξεκίνησε το...
μπάσκετ στον Αλκέτα Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Θερμαικό Θεσσαλονίκης, στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και τον Νέστορα ( 2000-2001 ). Είχε συμμετοχές στα κλιμάκια και τις προεθνικές ομάδες παίδων και εφήβων.
Είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στη καλαθοσφαίριση και είναι κάτοχος πτυχίου προπονητικής Α’ κατηγορίας.

Από το 1990 ασχολείται με τη προπονητική και εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Γαλαξία και του Φιλλίπου Θεσσαλονίκης. Το 1994 προσλήφθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής και σαν προπονητής όπου και συνεχίζει να εργάζεται ως σήμερα. Αυτά τα 19 χρόνια κατέκτησε ως πρώτος προπονητής των εκπαιδευτηρίων 4 πρωταθλήματα Ελλάδας παίδων και μάλιστα συνεχόμενα (2003, 2004, 2005, 2006), 3 σχολικά πρωταθλήματα λυκείων Ελλάδας (2005, 2006, 2013) ενώ συμμετείχε

Απόκτηση πτυχίου

Το πτυχίο της Νοσηλευτικής από την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Βέροιας απέκτησαν η Ιτούδη Ελένη του Δημητρίου και της Γιάννας και η Σωτηράκη Αθανασία του Σταμάτη και της Σοφίας, και ορκίστηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013.











Από εμάς, συγχαρητήρια για την απόκτηση του πτυχίου και τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Μήνυμα του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων: Σας ευχαριστούμε από καρδιάς…..

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, ευχαριστεί όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην άψογη οργάνωση της  εκδήλωσης για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα για τη συνέχεια.

H ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτω:
«Φανερά ικανοποιημένοι από την επιτυχία της εκδήλωσης για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας (2η Λαμπαδηδρομία και Συναυλία Αγάπης με την Ορχήστρα Νέων Δίου) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου, στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και αφού τονίσουμε τη μεγάλη υποστήριξη και συμβολή της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας στην επιτυχία της εκδήλωσης (καθίσματα, εξέδρα και προ πάντων υψηλών απαιτήσεων ηχητική κάλυψη της συναυλίας):
  • Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου - στο οποίο ανήκει η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ - που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου μας.
  • Ευχαριστούμε την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ, που πρόσφερε στο μουσικόφιλο κοινό των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής μια μαγευτική μουσική βραδιά, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία αγάπης. 
  • Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά που πήραν μέρος στη λαμπαδηδρομία, για την όμορφη, πειθαρχημένη και άψογη παρουσία τους.
  • Ευχαριστούμε την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Κιρκιλιανίδου Μαρία για την άψογη συνεργασία μας σε ό,τι χρειαστήκαμε. 
  • Ευχαριστούμε το κατάστημα firesports του Βαγγέλη Γεωργιάδη για την χορηγία (ήταν προσφορά του τα μπλουζάκια των λαμπαδηδρόμων)
  • Ευχαριστούμε τα παραδοσιακά αποστακτήρια ''Νίκος & Γιάννης Τσουμάνης'' και την κ. Ευδοξία Ζαφειροπούλου για την προσφορά ειδών, για το δείπνο που παρέθεσε ο Σύλλογος στο τέλος της συναυλίας στα μέλη και στους συνοδούς της ορχήστρας.
  • Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, οι οποίοι εργάστηκαν με πολύ ζήλο και ενθουσιασμό, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο τις προηγούμενες μέρες (της προετοιμασίας), αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Μα προ πάντων ευχαριστούμε:
  • τους εθελοντές αιμοδότες για την χωρίς σκοπιμότητα μεγαλειώδη πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και προσφοράς τους, 
και
  • τους πολυπληθείς φίλους του Συλλόγου μας για την παρουσία τους, αλλά και για την συγκινητική τους ανταπόκριση και στήριξη, σε όλες τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε.

Και αν κάπου δυσαρεστήσαμε με τις όποιες ''ατέλειες'' ή ''παραλήψεις'' μας, ζητάμε συγγνώμη, αλλά…. εθελοντική οργάνωση είμαστε και όχι επαγγελματίες…. Ίσως αξίζουμε λίγη κατανόηση. Άλλωστε ως Σύλλογος, ουδέποτε μας ενδιέφερε να είμαστε μόνο αρεστοί, αλλά πάντα μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει με τις δράσεις του να προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Η μεγάλη ανταπόκρισή σας, μας φορτώνει με ευθύνες να συνεχίσουμε την προσπάθεια με περισσότερη διάθεση, ευθύνη, σοβαρότητα και συνέπεια.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συμβολή όλων, ο Σύλλογος μπορεί να προσφέρει πολλά, να διατρανώσει την παρουσία του και να ενισχύσει τη φωνή του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής»

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς…..
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σημαντικός ο ρόλος των Εθελοντών . . .

Από το δείπνο που παρέθεσε ο Σύλλογος στο τέλος
της συναυλίας στα μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου
Στον απόηχο της πολύ όμορφης εκδήλωσης του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων την Κυριακή 23 Ιουνίου και μετά τα εξαιρετικά σχόλια που εισέπραξε η Διοίκηση, θα ήταν άδικο αν δεν τονίζαμε τη μεγάλη βοήθεια των εθελοντών, οι οποίοι εργάστηκαν με πολύ ζήλο και ενθουσιασμό, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο τις προηγούμενες μέρες (της προετοιμασίας), αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της εκδήλωσης. Συνέβαλλαν με τη συμμετοχή τους, την προθυμία τους και τη δημιουργική τους διάθεση στην άριστη οργάνωση της εκδήλωσης. Ήταν αρκετοί, άνδρες και γυναίκες, όπως και σε κάθε εκδήλωση Συλλόγων του χωριού.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια.  

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα νέα του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων

Συνεδρίασαν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', μετά από απραξία μιας εβδομάδας λόγω της συμμετοχής τους ως εθελοντές στην προετοιμασία των εκδηλώσεων του Συλλόγου Αιμοδοσίας και ασχολήθηκαν με τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τον Σύλλογο.
Μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής όλων των τοπικών ποδοσφαιριστών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, η Διοίκηση προχώρησε σήμερα στην πρόσληψη προπονητή. Συγκεκριμένα ήρθε σε συμφωνία με τον Γιώργο Ντάμτσιο, ο οποίος θα είναι προπονητής και παίκτης των Τρικάλων τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Μια εξέλιξη που ικανοποίησε όλους και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Ο Γ. Ντάμτσιος ήταν, με εξαιρετική επιτυχία, προπονητής-παίκτης τα τελευταία χρόνια στον ''ΦΙΛΙΠΠΟ'' Μελίκης.

Στη συνέχεια και αφού συζητήθηκαν ορισμένα οργανωτικά θέματα (προμήθεια αθλητικού υλικού, συντήρηση και φροντίδα γηπεδικών εγκαταστάσεων κ.α.), αποφασίστηκε να γίνει, τις αμέσως επόμενες ημέρες, συνάντηση προπονητή και Διοίκησης για να προσδιοριστούν οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας, αν αυτό κριθεί σκόπιμο. 

Τη Δευτέρα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας και καλούνται οι φίλοι της ομάδας να ενισχύσουν την φετινή προσπάθεια.
-----------------------------------------------------------
Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Ντάμτσιο στην αθλητική οικογένεια των Τρικάλων και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

"Όλα τα χρώματα οδηγούν στη Βιβλιοθήκη!" Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας και δραστηριοτήτων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε η καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας με μια πανηγυρική πρώτη εκδήλωση.
41 παιδιά, μαζεύτηκαν και με τη βοήθεια της Βέτας Ποράβου, υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης αλλά και των εθελοντών, έφτιαξαν πολύχρωμες πατούσες και γέμισαν τους γύρω δρόμους από τη Βιβλιοθήκη με αυτές, βασισμένοι στο μήνυμα της εκστρατείας "Όλα τα χρώματα οδηγούν στη Βιβλιοθήκη!"
Κατόπιν, ζωγράφισαν σε 7 μέτρα χαρτί με λαδοπαστέλ και νερομπογιές διάφορες καλοκαιρινές φιγούρες και έφτιαξαν τον πολύχρωμο χάρτη της Βιβλιοθήκης!
Η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας περιλαμβάνει 25 εκδηλώσεις, με ζωγραφική, φωτοκόμικ, παντομίμα, θεατρικά σχήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων, πληροφορίες και στοιχεία για τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων, θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Η Καλοκαιρινή εκστρατεία είναι μέρος από τη συμμετοχή των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Αλεξάνδρειας και Πλατέος στο project "Future Library", μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Ευχαριστήρια από «Τα Παιδιά της Άνοιξης»

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ευχαριστούν θερμά : 
· Το Σύλλογο Μοναχητάδων Αλεξανδρείας για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ.
· Την κα Κατάκη Σοφία για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.
· Ανώνυμη φίλη του Κέντρου για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 40 ευρώ εις μνήμη της γιαγιάς της Ελένης.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γοήτευσε το κοινό η παιδική θεατρική ομάδα Τρικάλων Ημαθίας

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση παρουσίασε η παιδική θεατρική ομάδα Τρικάλων το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. 

Καθαρά πρόσωπα, μαγευτικά χαμόγελα, χαρούμενα βλέμματα, υπέροχες φωνές και θαυμάσιες εκτελέσεις στην παράσταση ''η γοργόνα του ουρανού'', σε σκηνοθεσία Σάντυ Σαβράνη

Οι νεαροί ηθοποιοί γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους, εισπράττοντας στο τέλος το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών. 

Σκηνοθετικές οδηγίες-καθοδήγηση: Σάντυ Σαβράνη
Μουσική επιμέλεια: Σάντυ Σαβράνη
Σκηνικά-κοστούμια: Πασχάλης Γαβριηλίδης
Ήχος: Κιρκιλιανίδου Λεμονιά-Μαρία, Κυτούδη Ελένη
Υποβολείο: Τερζίδου Σάντυ, Γκουγκούδη Γεωργία

Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά):
Αντωνιάδης Γιάννης, Αντωνιάδου Ευτυχία, Γκουγκούδη Γεωργία, Κιρκιλιανίδου Λεμονιά-Μαρία, Κουίδου Μαρία, Κυτούδη Αθανασία, Κυτούδη Ελένη, Παπαμιχαήλ Ελένη, Πεγιούδη Μαρία-Μυρτώ, Τερζίδου Σάντυ, Τσακιρίδου Αθανασία, Τσιορβαλούδη Αναστασία-Βαρβάρα 

Λίγα λόγια από τη σκηνοθέτη
Ζούμε σε μια εποχή που τα νούμερα, οι αριθμοί, το άγχος της καθημερινότητας μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ψυχική τέρψη και έκφραση και βρίσκουν στήριγμα - παράθυρο από την καθημερινότητα - στην τέχνη του θεάτρου και ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο.
Με αφορμή τη ''Γοργόνα του Φεγγαριού'' του Αλέξανδρου Ζαχαρέα, φτιάξαμε με τα παιδιά αυτό το έργο, που μιλάει για πράγματα που έχουν απασχολήσει όλους μας κάποια στιγμή στη ζωή μας. Την αγάπη, την οικογένεια, τη μοναξιά, την ξενιτιά, την προσπάθεια, την πίστη. Κι όλα αυτά δοσμένα ανάλαφρα, μέσα από τα μάτια των παιδιών με τη μαγεία του παραμυθιού.

Από εμάς, συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της όμορφης προσπάθειας, που ξεκίνησε πέρυσι και δείχνει ότι έχει μέλλον. Εγγύηση γι' αυτό, η αγάπη των παιδιών για το θέατρο και οι εξαιρετικές ικανότητες της κ. Σαβράνη.









Όμορφη μουσική βραδιά από την ''Αστερούπολη'' στο Πλατυ

Με μια πολύ ωραία μουσική βραδιά, που κράτησε μέχρι αργά και συγκέντρωσε πολύ κόσμο επέλεξε η “Αστερούπολη” (που πλέον κινείται σε ρυθμούς Συλλόγου) να ξεκινήσει τη νέα της πορεία.
Διαβάστε περισσότερα στο blog του Σίμου Τάμογλου ΕΔΩ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 από τις 09:00 εως τις 12:30 π.μ.στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, με σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος που θα εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων, κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Μπορώ να αιμοδοτήσω; Μπορείς! Αρκεί να είσαι 18-60 ετών και υγιής
Τι προετοιμασία χρειάζεται για να αιμοδοτήσω; Τα μόνα που χρειάζονται είναι:
· Να έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
· Να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ
· Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό


Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται :το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ

Μουσική πανδαισία στα Τρίκαλα Ημαθίας από την εκπληκτική Ορχήστρα Νέων Δίου

Μια ανεπανάληπτη βραδιά έζησαν και ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι απόλαυσαν οι 550 και πλέον συμπολίτες μας, που κατέκλυσαν το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2013 τον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Φαντασμαγορική η λαμπαδηδρομία από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, μαγευτική η συναυλία Αγάπης με την Ορχήστρα Νέων Δίου που ακολούθησε.
Ο μαέστρος Νίκος Πατρής, τα παιδιά της εκπληκτικής ορχήστρας και οι ερμηνευτές Όλγα Ζορμπά, Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου και Μαρίκα Φωτοπούλου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια, δημιουργώντας μια μουσική πανδαισία, ερμηνεύοντας υπέροχα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, οι αισθήσεις ζωντάνεψαν μέσα από ένα μοναδικό μουσικό θέαμα υψηλών αξιώσεων, στο οποίο βοηθούσε ο καλός καιρός, ο υπέροχος αύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου και η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013.  
---------------------------------------------------------------------------
Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε η χθεσινή μαγική βραδιά.

''Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε''.
''Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται''.
''Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως κάποιον δικό μας''.
''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....''
Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν χθες βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, με την υποστήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Στις 9.00 μ.μ. τριάντα τρία (33) παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, άναψε μετά από μια σύντομη τελετή η δάδα και μεταφέροντας την φλόγα της ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ'' συμβολικά στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, (ακολουθούμενα και από άλλα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και πολλούς γονείς), έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ενότητας και της ανθρωπιάς.

Στις 10.00 μ.μ. υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία: «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» τα παιδιά μπήκαν καταχειροκροτούμενα στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκε και σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου. 
Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σαλτουρίδης παρέλαβε από την τελευταία λαμπαδηδρόμο τη δάδα, άναψε το βωμό, απηύθυνε χαιρετισμό, λίγα λόγια για τον Σύλλογο, λίγα λόγια για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ο λόγος δόθηκε πάλι στα παιδιά, τα οποία ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό με τα, σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία, συνθήματα που είπαν (το κάθε ένα ξεχωριστά). Στο τέλος, σχηματίζοντας κύκλο πιασμένα χέρι-χέρι, φώναξαν όλα μαζί ''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....'' και αποχώρησαν μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια, λίγα λόγια για την Ορχήστρα Νέων Δίου από την παρουσιάστρια της βραδιάς Γιάννα Σαλτουρίδου, σύντομος χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κα. Μαρία Γκριμούλα, καθώς και από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α., συγχωριανό μας Τάκη Παπαδόπουλο.


Μετά απ' όλα αυτά, όλοι αφέθηκαν στους ρυθμούς της εκπληκτικής Ορχήστρας Νέων Δίου, η οποία για δύο ώρες ταξίδεψε και μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό και δεν υπήρχε κανείς που να μη σιγοτραγούδησε μαζί της, σε μια όμορφη βραδιά, παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι  που με περισσή ομορφιά συμπλήρωνε το σκηνικό.

Στη διάρκεια της βραδιάς και σε ένα μικρό διάλειμμα, ο Σύλλογος απένειμε σύμφωνα με τον κανονισμό, τιμητικά διπλώματα σε Εθελοντές Αιμοδότες, που πήραν μέρος σε πέντε (5) Εθελοντικές Αιμοδοσίες. Οι βραβευθέντες αυτή τη φορά ήταν: Ζωιτσούδη Αργυρώ, Ζωιτσούδη Παναγιώτα, Κούτσιας Γιώργος, Κυτούδης Μόσχος, Μπακάλης Χρήστος, Νταγουλούδης Γιάννης, Φετεινίδης Θωμάς, Φετεινίδης Σωκράτης, ενώ απουσίαζαν οι: Μηνούδης Άρης, Τερζίδης Γιώργος, Θάνου Δήμητρα και Ζωιτσούδης Δήμος, οι οποίοι θα βραβευθούν σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου. Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου χάρισε στον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων το λεύκωμα ''40 χρόνια ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (1972-2012)

Ήταν κατά κοινή ομολογία μια μαγική βραδιά, η οποία έκλεισε  μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα για την Ορχήστρα και με τις κυρίες του Συλλόγου να προσφέρουν ανθοδέσμες στον μαέστρο και στους ερμηνευτές. Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας παρέθεσε δείπνο στα μέλη της Ορχήστρας και στους συνοδούς.  
Τα μηνύματα πολλαπλά, τα χαμόγελα περισσότερα για την επιτυχία της βραδιάς. Μια υπέροχη συναυλιακή βραδιά, που για εμάς εδώ δεν είναι κάτι το απολύτως συνηθισμένο... 

Για τους συντελεστές της άψογης οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης, καθώς και δελτίο τύπου του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων σε επόμενες αναρτήσεις μας.   

 
 

   


 


Περισσότερες φωτογραφίες
στο facebook Nίκος Σαλτουρίδης