Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα προσλάβει 12 άτομα με δίμηνη σύμβαση


Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» ύστερα από την υπ’ αριθ. 42/2013 απόφαση του Δ.Σ. και την υπ΄αριθ. 3845/25-04-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΑ:ΒΕ56ΟΡ1Υ-ΦΝ4) ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δώδεκα (12) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 3 βρεφονηπιοκόμοι, 4 βοηθοί βρεφοκόμοι, 2 μάγειροι και 3 στο προσωπικό καθαριότητας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

  • Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/07.
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου.Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού τηλ. 2333053217 - 2333026743.
Αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Ζαμπέτας Σταύρος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και στην ιστοσελίδα του Δήμου (η ανάρτηση έγινε σήμερα 30 Απριλίου).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρικάλων

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
Ακολουθία Νυμφίου στις 6.30 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Προηγιασμένη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 8.00 π.μ.
Άγιο Ευχέλαιο στις 6.00 μ.μ.
Ακολουθία Ι. Νυπτήρος στις 6.30 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 8.30 π.μ.
Ακολουθία Αγίων Παθών - Στολισμός Επιταφίου στις 6.30 μ.μ. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ στις 9.00 π.μ.
Η Ακολουθία του Επιταφίου στις 7.30 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 8.00 π.μ.
Ακολουθία της Αναστάσεως στις 11.00 μ.μ.

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
Η Δεύτερη Ανάσταση στις 10.00 π.μ.

  • Την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή ο Πατήρ Εφραίμ θα βρίσκεται στα Κοιμητήρια για τρισάγια στις 11.30 π.μ. και στις 5.30 μ.μ.

Αποστολή Δήμου Αλεξάνδρειας στο Mandello del Lario της Ιταλίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Επέστρεψε χθες, Δευτέρα 29/04, η αποστολή του Δήμου Αλεξάνδρειας από το Mandello del Lario της Ιταλίας. Η δεκαμελής αποστολή με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γκιορτζή, μέλη από τους τοπικούς φορείς της πόλης μας και μέλη της ομάδας εθελοντών του Δήμου, συμμετείχε στην 5η συνάντηση των επτά ευρωπαϊκών πόλεων, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013, Δράση: Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο», στην πόλη Mandello del Lario στην βόρεια Ιταλία.
Οι συμμετέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις ήταν οι:
1.Αλεξάνδρεια, Ελλάδα
2.Κέκαβα, Λετονία
3.Λεύκαρα, Κύπρος
4.Μαντέλο ντελ Λάριο, Ιταλία
5.Μλάβα, Πολωνία
6.Νασαούντ, Ρουμανία
7.Καβαντάρσι, F.Y.R.O.M.
Τα θέματα συζήτησης της συνάντησης αυτής ήτανε «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: λιτότητα, οικονομική και κοινωνική κρίση» και «Αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση και η νέα φτώχεια: καλές πρακτικές»

Μέσα από τις συζητήσεις παρατηρήθηκε ότι όλες αυτές οι χώρες, οι οποίες εκπροσωπούνταν από τις πόλεις τους, βιώνουν την οικονομική ύφεση που μαστίζει τον δυτικό κόσμο. Αν και η κάθε χώρα ξεχωριστά βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο της οικονομικής ύφεσης της εθνικής της οικονομίας, όλες

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Δήμου Κασνακίδη, η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'', στα γραφεία του Συλλόγου.

O τυχερός αριθμός που κερδίζει ένα αρνί είναι: 342 
και τυχερή η κα Μάλτα Ελισσάβετ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αναβίωσε το έθιμο της Ρουμπάνας στα Τρίκαλα, άφησε όμως πικρή γεύση στους διοργανωτές

Mε σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ρουμπάνας από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων.
Το Σάββατο του Λαζάρου μεγάλες παρέες νεαρών κοριτσιών και ενήλικων γυναικών, αφού συναντήθηκαν στα Γραφεία του Συλλόγου, πέρασαν από σπίτια και καταστήματα του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια της Ρουμπάνας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο Ηρώο, όπου ακολούθησε χορός απ' όλους τους παρευρισκόμενους, με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος και φίλων του Συλλόγου, υπό τους ήχους του ακορντεόν του μπάρμπα-Δήμου. 

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ'' που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γυναίκες του χωριού.
Στο τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι άνθρωποι του Συλλόγου ετοίμασαν και αναβίωσαν με πολύ μεράκι, κέφι και ενθουσιασμό το έθιμο της Ρουμπάνας, το οποίο όμως δεν τίμησε με την παρουσία του πολύς κόσμος, κάτι που άφησε πικρή γεύση στους διοργανωτές.
 











Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
  Περισσότερες φωτογραφίες στο 
facebοok  Νίκος Σαλτουρίδης

Ακαδημία ποδοσφαίρου Τρικάλων

Μια νίκη και μια ήττα ήταν τα αποτελέσματα της Ακαδημίας Τρικάλων, η οποία αγωνίστηκε σήμερα με δύο τμήματα εκτός έδρας με τον Άραχο.

Συγκεκριμένα το τμήμα Τζούνιορ-προπαιδικό, αν και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ηττήθηκε με σκορ 2 - 1, ενώ το τμήμα προτζούνιορ, πέτυχε μεγάλη νίκη με σκορ 12-4. 
Βέβαια σ' αυτούς τους αγώνες μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα. Εκείνο που έχει σημασία για τα παιδιά είναι το γεγονός ότι μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, πέρα από τη χαρά του παιγνιδιού, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από άλλες περιοχές και συγχρόνως να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις αρετές τους.

Τρίκαλα: Τμήμα Τζούνιορ-προπαιδικό
Χούχας Σωτήρης - Σωτηράκης Ραφαήλ - Γεωργάκης Απόστολος - Προβατίδης Κώστας - Προβατίδης Γιώργος - Καλλιάγρας Γιώργος - Σωτηράκης Χρήστος - Φετεινίδης Γιώργος - Ταρπατζής Χρήστος - Αθανασιάδης Γιώργος - Μηνούδης Χρήστος - Καλλιάγρας Κώστας - Μπιλτίρογλου Θοδωρής - Ευαγγελόπουλος Μιχάλης  

Tρίκαλα: Τμήμα Προτζούνιορ
Καλλιάγρας Χάρης - Γιαντσιδιώτης Αποστόλης - Τσαμπαλάς Δημήτρης - Τσαμπαλάς Χρήστος - Παπανικολάου Στέφανος - Ζαφειρόπουλος Θοδωρής - Τερζίδης Ιορδάνης
Τα προτζούνιορ των Τρικάλων πανηγυρίζουν στο τέλος του αγώνα 

Ποδοσφαιρικό Τουρνουά για τον εντοπισμό ταλέντων στο ΝΗΣΕΛΙ

Στο Νησέλι του Δήμου Αλεξάνδρειας άρχισε χθες Παρασκευή, το Τουρνουά ποδοσφαίρου με την συμμετοχή παικτών από πολλές Ακαδημίας και υπό την επίβλεψη τριών Ιταλών προπονητών.
Το Τουρνουά θα διαρκέσει τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και θα γίνουν αγώνες με σκοπό τον εντοπισμό ταλέντων τα οποία στην συνέχεια θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία όπου και θα συμμετάσχουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο μεγάλο στάδιο της Ρώμης.
Στο γήπεδο του Νησελίου παρευρέθη και ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης με τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους τρεις Ιταλούς προπονητές αλλά και με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας ΝΗΣΕΛΙΟΥ "ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ" τον κ. Ηλία Ιασωνίδη και Πέτρο Πούλιο, οι οποίοι διοργανώνουν το Τουρνουά αυτό.
http://opolitis.blogspot.gr/

Με επιτυχία διοργανώθηκε η Συναυλία αγάπης της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Αλεξάνδρεια


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας 
Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου η “Συναυλία Αγάπης”, με συνδιοργανωτές την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου. Σκοπός της, η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η συναυλία, μια πρωτοβουλία των εθελοντών Καπατζά Νίκου και Πόπης, και με τη συμμετοχή τριάντα άλλων μουσικών και μελών της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Αλεξάνδρειας, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο χώρος του Αμφιθέατρου δέχθηκε πλήθος κόσμου, που παρ' όλη τη ζέστη και το ιδιαίτερο της ώρας, έδωσε το παρών και συνείσφερε στη συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων κι άλλων ειδών, που θα γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η υπεύθυνη της Εθελοντικής ομάδας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Όλγα Μοσχοπούλου, κατά την παρουσία της στην εκδήλωση, τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν την κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που μεγάλο κομμάτι των δημοτών δοκιμάζεται καθημερινά από την ανεργία και τη φτώχεια. Δεσμεύτηκε ότι η Εθελοντική ομάδα του Δήμου θα είναι κοντά τους, με καθημερινή συνεισφορά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας στεγάζεται σε κτίριο της Υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου, όπου τρόφιμα, ρουχισμός και άλλα απαραίτητα είδη διαβίωσης διατίθενται στους άπορους δημότες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι εν δυνάμει δικαιούχοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τηλέφωνο: 23330-53045 (κο Φωτιάδη).

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ

Μία μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές της Β τάξης του ΓΕΛ Πλατέος την Τρίτη, 23 Απριλίου 2013. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το σχολείο τους και συζήτησε μαζί τους ο καταξιωμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ύστερα από πρόσκληση των μαθητών της Β τάξης, της φιλολόγου κυρίας Γιάγκα Σοφίας και του διευθυντή του ΓΕΛ Πλατέος, κυρίου Θεοδωρακόπουλου Πρόδρομου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953 και σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, έγραψε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και το σενάριο για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Όλα είναι δρόμος" σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη. Διεύθυνε την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" και τα περιοδικά "Θ-97" (Βραβείο Ιπεκτσί), "Τάμαριξ" και "Χίλια Δέντρα". Διετέλεσε διευθυντής του καλλιτεχνικού περιοδικού "Πανσέληνος" της "Κυριακάτικης Mακεδoνίας" που τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό βραβείο European Newspaperdesign Awards 2000. Η συλλογή διηγημάτων του "Η Στενωπός των υφασμάτων" τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο διηγήματος το 1993. Συνεργάστηκε επί δύο χρόνια με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση. 

Εργογραφία: 
- "Μάτι φώσφορο, κουμάντο γερό", διηγήματα. Θεσσαλονίκη, Ιανός, 1989. Αθήνα, Καστανιώτης, 1992. 
- "Η ψίχα της μεταλαβιάς", διηγήματα. Θεσσαλονίκη, Τραμ, 1990. 
- "Η στενωπός των υφασμάτων", διηγήματα. Αθήνα, Καστανιώτης, 1992.
- "Πάλι κεντάει ο στρατηγός", διηγήματα. Αθήνα, Καστανιώτης, 1996. 
- "Ακριανή λωρίδα. Η ψίχα της μεταλαβιάς", διηγήματα. Αθήνα, Καστανιώτης, 1998. 
- "Γερνάω επιτυχώς", μυθιστόρημα, Αθήνα, Κέδρος, 2000.
- "Ουζερί Τσιτσάνης", μυθιστόρημα, Αθήνα, Κέδρος, 2001.
- "Επί ψύλλου κρεμάμενος", Αθήνα, Κέδρος, 2003.
- "Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου", μυθιστόρημα, Αθήνα, Κέδρος, 2006.
- "Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας", μυθιστόρημα, Αθήνα, Ελληνικά Γράμματα, 2008.
- "Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος", Αθήνα, Ελληνικά Γράμματα, 2009.
- "Περιπολών περί πολλών τυρβάζω", Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 2011. 



Ο κύριος Σκαμπαρδώνης κυριολεκτικά γοήτευσε τους μαθητές με το μεστό αλλά και ανεπιτήδευτο λόγο του .Μίλησαν για τη λογοτεχνία, τη δημοσιογραφία, την ιστορία ,την οικονομική κρίση…αλλά και για το ποδόσφαιρο .Ο συγγραφέας, με το χαρακτηριστικό χιούμορ του, «κέρδισε» τους μαθητές και μετέδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας.

Στο τέλος είπε ότι πιστεύει στη νέα γενιά και ζήτησε συγνώμη ,εκ μέρους της δικής του γενιάς, για την κατάσταση της χώρας μας .Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των μαθητών έδειξαν πόσο διψούν τα νέα παιδιά για ουσιαστικό λόγο, κυρίως αν αυτός προέρχεται από ανθρώπους του πνεύματος ,όπως είναι ο κύριος Γ. Σκαμπαρδώνης .

ΤΟ ΓΕ.Λ. ΠΛΑΤΕΟΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Πλατέος παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας «Χαρβέϊ». Η παράσταση δόθηκε στην καινούργια αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατέος.

Με την ευκαιρία ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει τους μαθητές και τους υπόλοιπους συντελεστές της θεατρικής παράστασης για την εξαιρετική παρουσία και την ισορροπημένη μεταφορά του έργου.

Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν το παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου, αποδεικνύοντας ότι αυτό δεν μεταδίδει μόνο γνώσεις αλλά συμβάλει πολλαπλά στη διαμόρφωση των παιδιών.

Ανακοινώσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2013

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει ότι, θα προσλάβει συνοδούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω, για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2013 της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.

Επιθυμητές ειδικότητες:
Ø  Ψυχολόγοι 
Ø  Κοινωνικοί Λειτουργοί
Ø  Λογοθεραπευτές
Ø  Εργοθεραπευτές
Ø  Ειδικοί Παιδαγωγοί
Ø  Ειδικοί Νηπιαγωγοί
Ø  Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΙΕΚ)
Ø  Νοσηλευτές
Ø  Γυμναστές
Ø  Φυσικοθεραπευτές
Ø  Άτομα με εμπειρία σε Κατασκηνώσεις ΑμεΑ

Αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από αυτές τις ειδικότητες θα συμπληρωθούν από άλλες.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να προμηθεύονται αιτήσεις, από το Κέντρο “ Τα παιδιά της Άνοιξης ”, Ελ. Βενιζέλου 7 στην Αλεξάνδρεια (απέναντι από το Κέντρο Υγείας) και στο τηλέφωνο 2333027212.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 29 Απριλίου έως και 2 Μαΐου και από 8 Μαΐου έως και 15 Μαΐου 2013 και ώρες 8:00 – 14:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνοδούς μαζί με την αίτηση να προσκομίζουν φωτογραφία και βιογραφικό σημείωμα.

------------------------------------------------------------------------------

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει ότι ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων κατασκηνωτών (παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν) στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2013 της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α..

Οι ηλικίες των κατασκηνωτών πρέπει να είναι από 10 έως 50 ετών. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 29 Απριλίου έως και 2 Μαΐου και από 8 Μαΐου έως και 15 Μαΐου 2013 και ώρες 8:00 – 14:00.

Όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να προμηθεύονται αιτήσεις, από το Κέντρο “ Τα παιδιά της Άνοιξης ”, Ελ. Βενιζέλου 7 στην Αλεξάνδρεια (απέναντι από το Κέντρο Υγείας) και στο τηλέφωνο 2333027212.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 

Ευχαριστήριο του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Η θεατρική Ομάδα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη για την άμεση ανταπόκρισή του στις ανάγκες της παράστασής μας «ΧΑΡΒΕΪ» και ειδικότερα:

-για την παραχώρηση του Δημοτικού θεάτρου Πλατέος

-για την οικονομική διευκόλυνση στη μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε επίσης γιατί με την παραχώρηση του θεάτρου δώσατε την ευκαιρία στους μαθητές μας να αναδείξουν την προσπάθειά τους σε έναν εξαιρετικό χώρο ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά κι ευελπιστούμε να φιλοξενήσει πολλές και δημιουργικές προσπάθειες, τόσο μαθητών, όσο και πολιτών του Δήμου μας.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το έθιμο της Ρουμπάνας αναβιώνει στα Τρίκαλα από τον Σύλλογο ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''

Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ. ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' θα αναβιώσει το έθιμο της Ρουμπάνας στην κεντρική πλατεία του χωριού. 
Φιλοξενούμενος του Συλλόγου μας θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλλας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και ''μπουφέ''.  

Ευχαριστήρια από «Τα Παιδιά της Άνοιξης»

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ Ν. Hμαθίας «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ευχαριστούν θερμά :

· Την εταιρεία ‘Kappa Magazino’ - Συμεωνίδου Δ.Θεοδοσία Ε.Ε. για τη δωρεά ειδών ένδυσης για τα παιδιά του Κέντρου.
· Ανώνυμο κύριο για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ. 
· Την κυρία Μόσχου Βέρα για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ εις μνήμη του συζύγου της. 
· Ανώνυμη φίλη του Κέντρου για την προσφορά εδεσμάτων για τα παιδιά. 
· Την κα Δαλαμπόρα Χαμαϊδή για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ εις μνήμη του συζύγου της Βασιλείου για το μνημόσυνο των τριών χρόνων. 
· Την κα Στανέλου Ευδοκία για τη δωρεά του ποσού των 50 ευρώ και για τα εδέσματα που προσέφερε στα παιδιά. 
· Την αποθήκη αναψυκτικών ‘Top Foods’ για την προσφορά αναψυκτικών. 

Από το Δ.Σ του Συλλόγου 


Γοήτευσαν το κοινό οι μαθητές-ηθοποιοί του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Καθαρά πρόσωπα, υπέροχες φωνές και θαυμάσιες εκτελέσεις. Σοβαρότητα, ευφράδεια λόγου και λαμπερά βλέμματα.
Με όλα αυτά πλημμύρισε την Τετάρτη το βράδυ, στις 8.30 το Δημοτικό Θέατρο Πλατέος όπου η  θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσίασε την παράσταση ''ΧΑΡΒΕΪ'' της Μαίρη Τσέις. 

Οι νεαροί ηθοποιοί γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους, εισπράττοντας στο τέλος το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των τυχερών που γέμισαν ασφυκτικά το ανακαινισμένο (πραγματικό στολίδι) Δημοτικό Θέατρο Πλατέος. 

Συντελεστές της παράστασης ( με σειρά εμφάνισης)
  1. Μυρτώ Σίμονς:  Δοκοπούλου Μαρία
  2. Βέρα Σίμονς:  Τερζίδου Άννα 
  3. Έλγουντ Ντάουντ:  Ντόστι Αλέξανδρος
  4. Έθελ Σωβινέ:  Χωρινού Χρυσούλα
  5. Ρουθ Κέλλυ:  Δοκοπούλου Αναστασία
  6. Σάντερσον Λάιμαν:  Γιοβανόπουλος Αντώνης
  7. Γουίλσον Μπομπ:  Θεοδωρίδης Γιώργος
  8. Dr Τσάμλεϊ Γουίλιαμ:  Εξαρχόπουλος Γιώργος
  9. Κα  Τσάμλεϊ Μπέττυ:  Ράπτη Ειρήνη
  10. Ομηρία Γκάφνεϊ (δικηγόρος):  Μπλαχάβα Μαρία
ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ:  Γιαουτζή Ελένη, Γκοτζαμάνη Άννα, Χατζημιχαήλ Ειρήνη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:  Γώτη Φλώρα, Λογοθέτη Εύα, Φωτιάδης Πολύκαρπος  
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ:  Γαβριηλίδης Πασχάλης

Λίγα λόγια για το έργο
"Ο Χάρβεϊ γράφτηκε στην Αμερική το 1944. Η συγγραφέας του, Ιρλανδικής καταγωγής, θέλησε να προσφέρει μετά τα τραύματα του Β' παγκοσμίου πολέμου μια διέξοδο, έναν άλλο κόσμο, πιο χαρούμενο. Μετά τη θλίψη, όλοι χρειάζονταν μια νέα πραγματικότητα που δεν θα τους θύμιζε το οδυνηρό παρελθόν. Αποζητούσαν μια διέξοδο που θα τους βοηθούσε να μην παραιτηθούν από τη ζωή. Και το θέατρο ήταν μια διέξοδος.
Ανεξάρτητα από τον πόλεμο, όλοι μπορεί να περάσουμε μια τραυματική εμπειρία στη ζωή μας και να αναζητήσουμε την ίδια διέξοδο. Κάποιοι όμως ίσως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον έλεγχο και ωθούμαστε στα άκρα, στην ψυχική διαταραχή. Από την άλλη , πολλοί δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει ο όρος, ποιες είναι οι διάφορες μορφές και τα συμπτώματα και ποιες δυνατότητες ένταξης στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να έχουν οι ψυχικά ασθενείς. Με την άγνοια ή την προκατάληψη στιγματίζουμε συχνά αυτούς τους ανθρώπους, τους στέλνουμε στο περιθώριο ή στρέφουμε το βλέμμα αλλού. Την ίδια στιγμή εκείνοι ζουν δίπλα μας και υποφέρουν διπλά, λόγω της ασθένειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με την παράστασή μας δεν φιλοδοξούμε να προτείνουμε λύσεις. Μας αρκεί να καταφέρουμε να σας βοηθήσουμε να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Έλγουντ. Στην προσπάθειά μας αυτή σας βεβαιώνουμε ότι η βοήθεια του Χάρβεϊ υπήρξε καταλυτική''.


Από εμάς, συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της καταπληκτικής προσπάθειας. Καλό είναι να ανέβει και πάλι η παράσταση, ώστε να γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος αυτή την εκπληκτική  θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. 






Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Για μια θέση στο Ιταλικό ποδοσφαιρικό όνειρο...


Μία μεγάλη ευκαιρία για το…ιταλικό όνειρο θα έχουν όσοι βρεθούν στο γήπεδο του Νησελίου, το τριήμερο από τις 26 έως τις 28 Απριλίου. Οι ποδοσφαιριστές από 8 έως 18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τα διαπιστευτήρια τους παρουσία των προπονητών και των υπευθύνων της εταιρίας athlorganosi, που μεσολαβεί για την παρακολούθηση και αξιολόγηση ταλέντων σε όλη της Ελλάδα. Όσοι καταφέρουν να περάσουν τα τεστ, θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν για ένα 5ήμερο στο Ολυμπιακό Κέντρο της Ρώμης και να αγωνιστούν κόντρα σε ομάδες όπως η Λάτσιο, η Ρόμα και η Μίλαν!
Το σίγουρο είναι πως το Αθλητικό Κέντρο Νησελίου θα γεμίσει από κόσμο το διάστημα αυτό και οι πιτσιρικάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσουν μια θέση στο…όνειρο!

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Χρυσό μετάλλιο για τον συγχωριανό μας Νίκο Μπιλτίρογλου

Ένα χρυσό μετάλλιο ήταν η συγκομιδή για τον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας «ο Ημαθίων» στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης Παίδων/Κορασίδων του 2013, το οποίο διεξήχθη στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Σερρών, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Στα 54 κιλά ελευθέρας πάλης ο αθλητής Μπιλτίρογλου Νικόλαος (του Αντωνίου και της Ανθούλας Νταγουλούδη) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος κερδίζοντας στον τελικό της κατηγορίας τον αθλητή Κανό Αθανάσιο (του «Δία» Αχαρνών), ενώ μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο έφτασε στην ίδια κατηγορία βάρους ο αθλητής Κίρτσογλου Πασχάλης ο οποίος τελικά κατετάγη 5ος.
Η διοίκηση συγχαίρει τους δύο αθλητές καθώς και τον προπονητή για την εμφάνισή τους στη διοργάνωση και εύχεται πάντα επιτυχίες.

Νοσταλγικές μνήμες από το Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων



1956. Εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (με τραίνο) στον Πλαταμώνα. 
Ο Δάσκαλος Τερζίδης Μόσχος με τους μαθητές και τις μαθήτριες στο κάστρο του Πλαταμώνα


1958-59

1958-59


1970

1970...

1971

Αγωνία χιλιάδων οικογενειών ωφελουμένων και εργαζομένων για την συνέχιση των Κ.Δ.Α.Π.

Μεγάλο κίνδυνο ακόμα και να κλείσουν αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλης της χώρας που λειτουργούν στους δήμους, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, που βρίσκουν καταφύγιο για τα παιδιά τους.

  Η μεγάλη καθυστέρηση  εξασφάλισης χρηματοδότησης για την νέα χρονιά (2013-2014), μπορεί να σημαίνει ακόμα και το κλείσιμο των Κ.Δ.Α.Π

  Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι οι μόνες σύγχρονες κοινωνικές δομές οι οποίες λειτουργούν από το 2002 και έκτοτε προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη εξωσχολική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 5- 12 ετών και

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας»
διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ .

Θα σας περιμένουμε όλους μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και ώρες 09:00 – 21:00